Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Kakva Kina, kakvi Sci-Fi filmovi. Drzavava ne bi mozela da opstane bez parite sto vlagaat od EU vo momentov, ili da se popravam, bi opstanale kolku da svrzuvame kraj so kraj, do eventualno raspagjanje na drzavava. Izguglaj malku kako i zosto funkcionira ekonomijata vo drzavava, barem sega so ChatGPT ke ti e polesno. Ja razbiram deka levicar i ekonomija od sekogas se mnogu skarani, ama sea barem mozes da go prasas GPT da ti objasni kako na 5 godisno dete, valjda do tolku ke sfatis
Нема пари и затоа да донесеме Алкаеда и ИСИС овде да ни ебат матер у пичка како што им прават на населението у Западна Европа. Тоа ли е логиката?

Ало, во кој свет живееш ти човече? Како ќе се вратат во Англија? Како ќе дојдат Швајцарија (имаш ли ти претстава колку тешко се влегува во вторава)?
Боже мој какви шарлатани од ликови. Партиски ботови без свое јас. Само се блада то шо рекол клубот/партијата. Подолу од најдолното.

da imam... so kola prilicno lesno od italija na primer nemate ni strazi posle 5 popladne vo pomalite premini... lani 2 pati od merano italija do st mortiz preku preku Mustair vlegov bez da pokazam pasos. tret pat koga me zastanaa sabajlecki poveke gi interesirase dali nosam alkohol nego zelen karton i zosto nekoj so aus pasos vozi kola so mk tablici...smeska od drzava.

vo UK potesko ama idat celi brodovi do anglija taka mozno e.

aj sega i ti fino objasni dali mislis ali porado bi go ograbil tatko ti, nizel tutun u pp, ili lezel na mkd socijala odkolku tebe da te ograbi, da sobiraj jabuki u merano ili jagodi ili grozje u grcija, ili eventualno da lezi na socijala kaj brakata u malmo...

Од една страна е убаво што има револт, но се понашате како некои аматери кога се работи за неверодостојни информации

Се напраи галама без потреба

Дали некој го прочитал договорот, тоа ме интересира?

Со Британија нема договори, тоа е единствена константа низ историјата на светот. :D
Прашањето би било; зашто би инвестирале во нас и као би не развивале , а од друга страна би не користеле како депонија за био-отпад, нешто што со тој развој се коси суштински.

Нема пари и затоа да донесеме Алкаеда и ИСИС овде да ни ебат матер у пичка како што им прават на населението у Западна Европа. Тоа ли е логиката?
Da da, ke dojdat Alkaeda i ISIS sigurno :pos: Kakvi naucni fantastiki vi se puni glavive, ne mozam ni da ve razberam. Eftina rabotna raka treba zatoa sto prosecniot kaur e mrzliv, ne saka da raboti, a nema ni nesto posebno da ponudi, zatoa sto mesto da ucel skolo, bistrel politiki, toa e realnosta. Ne se za dzabe Nepalcive doneseni, u Skopje nema dovolno konobari da vrabotat, a kamo sve drugo. Koga sme kaj konobarite, kaurceto rado ke ide vo Hrvatska da r'mba mnogu povekje, za manje vise istite pari (ako ne i pomalku), ama koga ke dojde red da raboti ovde, ke jadi gomna i ke izigrava strucnjak.

Од една страна е убаво што има револт, но се понашате како некои аматери кога се работи за неверодостојни информации

Се напраи галама без потреба

Дали некој го прочитал договорот, тоа ме интересира?
Ако се неверодостојни, Тони само требаше да каже - нема да примаме мигранти, а не да го избегнува тој одговор и нон-стоп да повторува немало кампови да се градат. Нас не боли кур за кампови, немам ја пробем со камповите туку со муслиманите од Афганистан, сомалија и Пакистан.

Ако СДСМ беше искрена, ќе требаше само да каже дека они се против носењето на мигранти овде, а не цело време да се занимава околу дозволата за преговарање за носење на мигранти. Па кој им ја дал на ВМРО.
Не боли кур кој им дал и дали ја имаат, ние неќеме да ги носат овде.

Со Британија нема договори, тоа е единствена константа низ историјата на светот. :D
Прашањето би било; зашто би инвестирале во нас и као би не развивале , а од друга страна би не користеле како депонија за био-отпад, нешто што со тој развој се коси суштински.

ne be druze... na britanija ne i odgovara brzata pruga i oskata pesta - solun oni investiraat za taa nikad da ne se izgradi a i ako nekogas se izgradi da ja kontroliraat... kapiras?

od nis do granica treba EU firmi da ja gradat prugata. da bea kinezi do sega ke bese napraveno. ovie samo usporuvaat. isto ke e i vo mkd.

Sakate da ideme po Evropski pat, sakate da licime na Evropska zemja. Ajde sega najdete edna drzava od zapadna Evropa, so koja mnogu od vas ovde obozavaat da se sporeduvaat, koja nema eden ton imigranti. Ne ste odlucni i vie majka mu stara
Полска ,Унгарија,Словачка,Чешка.

da imam... so kola prilicno lesno od italija na primer nemate ni strazi posle 5 popladne vo pomalite premini... lani 2 pati od merano italija do st mortiz preku preku Mustair vlegov bez da pokazam pasos. tret pat koga me zastanaa sabajlecki poveke gi interesirase dali nosam alkohol nego zelen karton i zosto nekoj so aus pasos vozi kola so mk tablici...smeska od drzava.

vo UK potesko ama idat celi brodovi do anglija taka mozno e.

aj sega i ti fino objasni dali mislis ali porado bi go ograbil tatko ti, nizel tutun u pp, ili lezel na mkd socijala odkolku tebe da te ograbi, da sobiraj jabuki u merano ili jagodi ili grozje u grcija, ili eventualno da lezi na socijala kaj brakata u malmo...
Прво и основно - јас и Швајцарците не сме *ние*, за да ми се обраќаш со *немате ни*. Јас си сум Македонец, кој живее и работи Швајцарија, за да на мора да лижи партиски кур - против своја воља. Тоа е угнетување на личноста, каква што ретко се видела на овај свет.
Најголемиот дел исселени Македонеци овде, ја имаат истата причина. Ние не сме Швајцарци.

Da da, ke dojdat Alkaeda i ISIS sigurno :pos: Kakvi naucni fantastiki vi se puni glavive, ne mozam ni da ve razberam. Eftina rabotna raka treba zatoa sto prosecniot kaur e mrzliv, ne saka da raboti, a nema ni nesto posebno da ponudi, zatoa sto mesto da ucel skolo, bistrel politiki, toa e realnosta. Ne se za dzabe Nepalcive doneseni, u Skopje nema dovolno konobari da vrabotat, a kamo sve drugo. Koga sme kaj konobarite, kaurceto rado ke ide vo Hrvatska da r'mba mnogu povekje, za manje vise istite pari (ako ne i pomalku), ama koga ke dojde red da raboti ovde, ke jadi gomna i ke izigrava strucnjak.
Па што кур не се заангажираат за да го вратат народот во матичната земја?

Јас до сега не сум чул некој да каже за нас дека сме мрзливи, поготово за тие што се надвор

Напротив, баш како вреден народ сме познати

Работници од Непал се едно, мигранти кои од безбедносни причини не може да го регулираат својот статус во UK, е скроз друга работа.

АлКаида и ИСИС сигурно ќе бидат меѓу нив, како што е и случај со Западна Европа. Кој ќе биде според тебе, меѓу нив, Јеховини сведоци и Шри Чимој?

Интерес, сигурно не бидејќи не сакаат.
Балканот како регион не е ич за потценување

Дај бре раапостирајте се видеа од бодења со нож од Лондон. Има по 17се на ден. Да видиме улиците на Царството како изгледаат.
Не е Москва.

Прво и основно - јас и Швајцарците не сме *ние*, за да ми се обраќаш со *немате ни*. Јас си сум Македонец, кој живее и работи Швајцарија, за да на мора да лижи партиски кур - против своја воља. Тоа е угнетување на личноста, каква што ретко се видела на овај свет.
Најголемиот дел исселени Македонеци овде, ја имаат истата причина. Ние не сме Швајцарци.

fala bogu nikad nema da bides svajcarec. daleku si ti od toa. fino sto sfati konecno.

a ste nie zosto i ti i oni ziveete u drzava so granica kako svajcarsko sirenje sto i ti bese poentata pred toa.

fala bogu nikad nema da bides svajcarec. daleku si ti od toa. fino sto sfati konecno.
Да далеку сум од тоа. Пошто сум Македонец и комотен во својата кожа ко таков.
Тој шо се срами од себе нека се пишува асраљанец и нека дупи лејдибојс по азискиот свет.

Ако се неверодостојни, Тони само требаше да каже - нема да примаме мигранти, а не да го избегнува тој одговор и нон-стоп да повторува немало кампови да се градат. Нас не боли кур за кампови, немам ја пробем со камповите туку со муслиманите од Афганистан, сомалија и Пакистан.

Ако СДСМ беше искрена, ќе требаше само да каже дека они се против носењето на мигранти овде, а не цело време да се занимава околу дозволата за преговарање за носење на мигранти. Па кој им ја дал на ВМРО.
Не боли кур кој им дал и дали ја имаат, ние неќеме да ги носат овде.
И сега ние ќе се потпираме на чоекот или на договорот што е потпишан?

И јас имам исто проблем од таа гледна точка, не си единствен

Пак ќе кажам, одлично е што покажувате револт(и треба), ама нема никаква причина за да се прават вакви дискусии, јасно им е до сега од галамата што се напраи дека таква одлука ќе ги кошта многу

Требаат пари во државата, ама треба и народ да има за да плаќа придонеси, иначе џабе парите ги зимаат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom