Војната на патиштата

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Возење у трета само да не се прекорачи. 4та приметувам рипа одма над 50.
Колите се во слободен пад, поради падот на дизелите за кој се најавува Забрана во ЕУ...со Сејф сити најдобро за во град ќе биде оние електрични индиски, пластични од Штип, што беа по 4000 евра, а и мали се за паркирање добри

абре fuck off
ти да возиш 40
Возам бе, и затоа не ми стигна порака дека сум казнета.
Автоматски споено мислење:

P.s za zabeleskite okolu moite vozacki sposobnosti nema da komentiram, posebno ne tebe. I da te potsetam, ako go nemas izmereno antifrizot, krajno vreme e da si go izmeris ;)
Душо, јас сум подобар возач од 90% од мажите.

Возам бе, и затоа не ми стигна порака дека сум казнета.
Автоматски споено мислење:

Јас одкоа почна ова возам 60 +-, како и до сега. Исклучиво на главни булевари и раскрсници.

Кај ви стигаат тие поруки?
На мејл?

Јас одкоа почна ова возам 60 +-, како и до сега. Исклучиво на главни булевари и раскрсници.

На мејл?
По гулаб праќаат писменца

Ni za moment ne se ni posomnevav vo toa Duse :love: .
Ako ti e za uteha, ete podobar vozac si od mene ako reper ti se soobrakjanite kazni.
Da ne zboram za porano ali momentalno imam aktivna zabrana za upravuvanje so motorno vozilo od 6 meseci :toe:.
Dodusa ne za brzo vozenje tuku za :pijani:, ali sepak imam . Taa za brzo mi zavrsi preklani, sitno 3 meseci, ama barem ne mi e krivo oti ne bese za 1 km/h nad dozvolenoto tuku mnoogu pokje, taka da seker neka gi jadat, kriv bev, si priznavam.

Ова од еден пост на Фејсбук:

-Што доколку друга личност го управува моето возило? Јас и да можам со пасош да докажам дека не сум бил тука во моментот на прекршокот, МВР тоа не го прифаќа.
"Доколку сопственикот на возилото во време на сторување на прекршокот не го управувал возилото, а знае кој го управувал, должен е во рок од осум дена од денот на приемот на ЗССПППН: -лично да дојде во надлежната организациска единица на МВР заедно со лицето кое во време на сторување на прекршокот управувало со возилото при што лицето дава известување дека во време на сторување на прекршокот
управувало со возилото и дава податоци и за неговиот број на мобилен телефон и електронска адреса или, – тој или лицето кое го управувало возилото во времето на сторување на прекршокот во надлежната организациска единица на МВР да приложи изјава заверена на нотар дадена од лицето кое управувало со возилото во која истото ќе потврди дека го управувало возилото во време на сторување на прекршокот.
Кој генијалец го смисли ова? Значи јас можам и сто докази да имам дека не сум сторител на прекршокот, доколку за раче не го донесам сторителот, тоа не се прифаќа?
Гледај на ова од добрата страна. Имаш опција првиот ѓуптин што ке го сретнеш да му дадеш сто денари и да им го однесеш у станица, на него можат да му го попушат, нема начин како да му наплатат. Ем циго 100че ем ти си свиркаш, а ако циго ти е другар тогаш кур те боли не даваш ни стотче, шибај слободно.

Гледај на ова од добрата страна. Имаш опција првиот ѓуптин што ке го сретнеш да му дадеш сто денари и да им го однесеш у станица, на него можат да му го попушат, нема начин како да му наплатат. Ем циго 100че ем ти си свиркаш, а ако циго ти е другар тогаш кур те боли не даваш ни стотче, шибај слободно.
To e uboto kaj nas balkancite. Prvo so ni pagja na pamet e kako da najdime dupka vo zakonot. Cisto se somnevam deka nekoj tamu Norvezanec duri i bi pomislil na ova, uste pomalce pravnik :D

To e uboto kaj nas balkancite. Prvo so ni pagja na pamet e kako da najdime dupka vo zakonot. Cisto se somnevam deka nekoj tamu Norvezanec duri i bi pomislil na ova, uste pomalce pravnik :D
Види, у Норвешка и другите салам држави не ги прават овие финти затоа што таму и немаш социјалци од кои нема како да наплатиш. Кај нас 30 посто од народот е во категоријата од која нема начин да наплатиш па слободно може да прифати и казни и заглавени фирми и било што поврзано со плаќање.
Друга причина е што таму казните се прилагодени на примањата, да платиш и да ти остане за живот, додека кај нас те казнуваат 500 евра а ти земаш плата 400 евра. Кај нас казната е иста и за Стојче кој работи за минималец и за Орце Камчев, на Стојче казната ке му падне тешко и ке му гладува фамилијата а Орце ке ти рече дај да платам 100ина казни унапред и не ме замарајте...
Не се споредува Норвешка со шупакот на светот, нај богатата со нај бедната држава.

На улица Xhon Kenedi колку камери има?
Абе знаеш каде е Сообраќајна во Пролет???оди на 200метра кај раскрсницата кај Акус Медика и гледај што се праи, ниту камери ниту цајкан доаѓа...оди помини на Зелено од кај последна 45ка, не те пуштаат 5ие од кај Кисела Вода новата улица...од кај хотел Хилтон кон мост Близнак задолжително секој семафор 3-5 возила на Црвено одат лево, со години е така, ама тука не ставаат камери...Голема работа ако се успори сообраќајот, нека ги казнуваат тие што се убацуваат, познато ЦикЦак возење е дебело казниво секаде, само не кај нас, исто и блокирање раскрсници...ова сега е само заебанција

Види, у Норвешка и другите салам држави не ги прават овие финти затоа што таму и немаш социјалци од кои нема како да наплатиш. Кај нас 30 посто од народот е во категоријата од која нема начин да наплатиш па слободно може да прифати и казни и заглавени фирми и било што поврзано со плаќање.
Друга причина е што таму казните се прилагодени на примањата, да платиш и да ти остане за живот, додека кај нас те казнуваат 500 евра а ти земаш плата 400 евра. Кај нас казната е иста и за Стојче кој работи за минималец и за Орце Камчев, на Стојче казната ке му падне тешко и ке му гладува фамилијата а Орце ке ти рече дај да платам 100ина казни унапред и не ме замарајте...
Не се споредува Норвешка со шупакот на светот, нај богатата со нај бедната држава.
Vrska ti nema mubetot. Do balkanskiot mentalitet e, a ne do primanjata ili blagosostojbata. Tuka vsusnost pobrzo ke plati Stojce otkolku Orce. Stojce ti e balkanska varijanta na Olaf, smotan i naiven koj slepo veruva vo sistemot bez voopsto da se zaprasa zosto.
Uste se sekjavam na edna slucka kaj edni moi rodnini vo Germanija. Germanizirani skroz, tamu se od 60stite ako ne se lazam. Semafori pred kukja, raskrsnica, pesacki kameri, se ko sega tuka. I normalno dugme za da se smeni semaforot ako treba da pomini pesak, bla bla bla.
Tie ni za moment se nemaa zaprasano dali voopsto toa dugme ima nekakva uloga, ednostavno stois pred pesacki i prickas na toa dugmeto i si mislis sega tamu nekoja pesacka Ai ke proceni sto i kako, ke smeni semafori samo za tebe za ti da pominis pobrzo.
Arno ama Jas ne bev germaniziran, i jbg mnogu jasno deka bas i ne zemam se zdravo za gotovo. Ucen sum deka kjor karti ne igra.
Fino lepo si proveriv, izmeriv, imalo koli, nemalo, denje, nokje , zelenoto ke ti se otvori za tocno minuta i nesto( ne se sekjavam tocno, oddamna bese ), prickaj ti do utre ako sakas. Mislam deka uste se uvereni deka toa cudo na taa raskrsnica funkcionira iako nikogas ne im padnalo na um da proverat, barem da ne prickat ko idioti za djabe.
Balkanski mentalitet jbg :toe:
P.s stvarno ne sum zapoznat dali i tamu postoi viber grupa pazi radar ili na radio javno spodeluvaat kade ima kontrola.

Казни не плаќаат буџи од политиката, посебно кривосудната фела и тое врзани со мвр, каква социала...гангстера што има пари ама се со кеш работи а нема на свое име исто не плаќа...да те потсетам кога Спегијалната обвитителка со швалерот излезе од кривина во ендек , мислам во западна Македонија, имаше Увиѓај ПРОливер се пофали дека ја казнил со казнени поени...Памтам од пред 30 години, обичен ќутук со диплома од кумровец, на висока судска функција насмрт згази човек, керката на згазениот кажуваше дека го избркал полицаецот, не смеело да се праи увид, тој имал имунитет....и немаше никакво процесуирање...А Имунитет не значи дека нема постапка !!!!!!!
А кај Магир Маало , исто пред 30г, висок судски функционер згази дете на смрт, полиција се блокира, не можеше ни да се види ни возило ни ништо....Пак да потсетам, Дебил згазна пред неколку години 2ца полицајци кој на Стража вршеа увид на сообраќајка, едниот почина, другиот со тешки повреди...Доби само Условна, ургирал обвинител од Дуи, а кога дојде реизбор на обвинители, Аљи му се закани на газоглавиот дека ако овој обвинител не се реизбере ќе ја Урне Владата....така да не се Занесуваме...ај кажи како ќе ги казнуваат возилата со ВГ или АЛ таблици, да не правам муабет за тие со ЦД таблици ????

На мејл?
I SMS i na mail prakaat. Simni ja Waze, ke gi naucime ,,tocno kade se montirani,, kamerite. Od mene ,,budzet nema da polnat,,.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom