Стварно јако е.Можиш да се заиграш таму
Јас се заиграв лани со гузериците мој,и се треснав во едно момиче шмизлесто па го ублажив падот на плочки
Напишано од
Betty Boop
А да ве прашам и тебе и твоите истомисленици: каде по вас треба да излегуваат луѓето од соседните села? Во Скопје, во Куманово, во Гевгелија... каде? Најблизок град им е Прилеп и што е толку проблем ако дојде некој од село, седне и се напие кафе и изгледа така како што изгледа? Толку истакната дискриминација јас само во Прилеп сум чула и во ниеден друг град во Македонија.
Значи предрасуди и дискриминации на тон, а кога читам постови на овие теми се е така идеално, никој никого не дискриминира, нема предрасуди и не му смета ништо. У реалноста ... :jaj:.
Која иронија.
Абе ти можи викаш ете, нема проблем ако дојдат.Искрено да ти кажам еве мене не ми е проблем ако дојдат,ама како што треба.Ако се понашаат нормално,се дотераат малце,не црекаат не пљукаат мочаат/кењаат каде ќе стасаат.
Кај нас кога доаѓаат селаните,секој еден може да ти потврди дека во Среда и Сабота се најгнасните денови во прилеп.Пазарот кај реката што е преполн е со разноразни селсковидни зеленчукови растенија растени во селските Ливајѓе,потхранети со говедска лепешка,и во прилеп ни носат нови хибернирани растенија.
Освен тоа,можиш да забележиш секакви лудни деформирани кокошки,кои многу повеќе личат на нив и секоја недела продават тука.
Ај што го гнасат прилепот така,не знаат ни да си го соберат ѓубрето што го прават.После тоа ако седнат на кафе,се црекаат,се пулат во секого и секоја незнаејќи што е дискретен поглед и најважено е што коа ќе се облечат, стварно бе толку незнам што уживање им дава тоа носењето Т Р Е Н Е Р К И
и некој мизерини патики од марката 3 за стотка.
Да ги видиш на фаца,одма би препознал дека доаѓаат од блиската прилепска-чернобилско-селско-ретардирано-антиграѓанска фаца,
со некои чудни стилови на косата 2 влакна прави и 1 накршено,што ни Џон Ленон немаше таква зезната фризури.
Освен тоа имаат навика,кај и да одат да се дерат пичку мајчину,порано ги преполнуваа габијано , трокадеро, и студио 54,во 22 часот доаѓаше
Реизот од село, и ај бамуја трокадеро че ода Мајчин.
И немаше тепачка без да се главните организатори тие.
Кафичите креват од смрдеа,па пичку мајчину нека фатат,кој ги ебе толку глупи назадни селски фаци.
Кој сака нека вели дискриминација ова она,ама ради таа ДИСКРИМИНАЦИЈА си го имаме задржано националистички прилепот по чист. Немаме Албанци, турбци босанци,немаме селјачки фаци освен коа ќе се истурат во среда и сабота.