Прилеп и Мариово

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Во сабота излегувам ретко зато шо спијам до 1-2 сатот и после тоа касно е!Или пак може да се случи да излезам кај 1 и пол со мајка ми ако треба да си купам нешто ако не сме се погодиле во работните денови морам да чекам да дојди сабота.Иначе не сум мала мочла ама си ја носам мамичка со мене ради совет!
А за реата во сабота посебно близу до пазаро не ми спомнувај баце оти че повратам,и за гужвите и то шо влегуваш в кафич со исцапани чевли/патики!Ама ај јас и ти че протестираме Сабота да не биди пазарен ден за да пука шемава и во Прилепа града!

А да ве прашам и тебе и твоите истомисленици: каде по вас треба да излегуваат луѓето од соседните села? Во Скопје, во Куманово, во Гевгелија... каде? Најблизок град им е Прилеп и што е толку проблем ако дојде некој од село, седне и се напие кафе и изгледа така како што изгледа? Толку истакната дискриминација јас само во Прилеп сум чула и во ниеден друг град во Македонија.
Значи предрасуди и дискриминации на тон, а кога читам постови на овие теми се е така идеално, никој никого не дискриминира, нема предрасуди и не му смета ништо. У реалноста ... :jaj:.
Која иронија.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Изгледа некој не разбрал шо ми беше финтата на муабето!

Не барам јас да се протестира за сабота дека е пазарен ден.Мене то ич не ми менува.Сакаф да кажам дека во сабота е преполно низ град ради то шо лујџето се дојдени вграт за да си купа то шо нема кај нив всело,а не за да излегуваат по кафичи.

А за предрасудите.....Па нормално дека имам,а кој нема?

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
А да ве прашам и тебе и твоите истомисленици: каде по вас треба да излегуваат луѓето од соседните села? Во Скопје, во Куманово, во Гевгелија... каде? Најблизок град им е Прилеп и што е толку проблем ако дојде некој од село, седне и се напие кафе и изгледа така како што изгледа? Толку истакната дискриминација јас само во Прилеп сум чула и во ниеден друг град во Македонија.
Значи предрасуди и дискриминации на тон, а кога читам постови на овие теми се е така идеално, никој никого не дискриминира, нема предрасуди и не му смета ништо. У реалноста ... :jaj:.
Која иронија.
Точно е ова.И многу ми смета.Ептен има предрасуди во градов наш.

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Која иронија.
Ако не свати мојот пост беше иронична реплика на неговиот!Не знам зошто ми реплицираш кога и јас се нервирам затоа што има предрасуди!И не знам од кај си Бетице,ако си од Прилеп би требало да оладуваш полека и да се навикнуваш на предрасудите оти ништо не можиш тука..сум се обидела многу пати да се спротиставувам,сега само иронично им реплицирам на предрасудите нивни...сигурно не ме сметаш за доволно будала да го поканам на протест.
И јас те сакам и скоро со сите твои постови шо сум ги читала се согласувам.Не ме ставај во друга вреќа,не сум негов истомисленик.:back:

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
A be budali!!! KAzuvajte kaj e sponeiko od Itar Pejo postaven! Kaj taka sum nervozen ovde vo Dubrovnik vrni cel den! Ushte dupli nervozi mi prajte alo!

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
A be budali!!! KAzuvajte kaj e sponeiko od Itar Pejo postaven! Kaj taka sum nervozen ovde vo Dubrovnik vrni cel den! Ushte dupli nervozi mi prajte alo!
Споменико е во стара чаршија на местото од една стара фонтана шо беше.Одкрши се Соња адвокатката, погребната продавница на Перушо и Данди Класик:pos:
Мислам дека че се сетиш.И ДеМарко е тука.

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Споменико е во стара чаршија на местото од една стара фонтана шо беше.Одкрши се Соња адвокатката, погребната продавница на Перушо и Данди Класик:pos:
Мислам дека че се сетиш.И ДеМарко е тука.
AAAAA kaj sho pievme voda ko che jadevme sonchogled niz charshija za dva bona!!!!! EEE ukurac, chej da si zemam ushte edno Ozujsko sega! Se nasekirav!!:vozbud:
A jas duri za Sveti Nikola che si dom Prilep!!!! AAAAAa

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
AAAAA kaj sho pievme voda ko che jadevme sonchogled niz charshija za dva bona!!!!! EEE ukurac, chej da si zemam ushte edno Ozujsko sega! Se nasekirav!!:vozbud:
A jas duri za Sveti Nikola che si dom Prilep!!!! AAAAAa
Таман че се полизгаш на мермерните плочки шо се клаени.Таму и кај споменико од Александар Македонски во зима како се крша коски:pos:

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Таман че се полизгаш на мермерните плочки шо се клаени.Таму и кај споменико од Александар Македонски во зима како се крша коски:pos:
Чути шубо ни е!некогаш сакам по оние пластичнине влечки за низ дома да си појдам таму да си се лизгам цел ден-без да скршам некоја коска се разбира!:vozbud:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Чути шубо ни е!некогаш сакам по оние пластичнине влечки за низ дома да си појдам таму да си се лизгам цел ден-без да скршам некоја коска се разбира!:vozbud:
Стварно јако е.Можиш да се заиграш таму:)

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Стварно јако е.Можиш да се заиграш таму:)
Јас се заиграв лани со гузериците мој,и се треснав во едно момиче шмизлесто па го ублажив падот на плочки:)

Напишано од Betty Boop
Која иронија.
Абе ти можи викаш ете, нема проблем ако дојдат.Искрено да ти кажам еве мене не ми е проблем ако дојдат,ама како што треба.Ако се понашаат нормално,се дотераат малце,не црекаат не пљукаат мочаат/кењаат каде ќе стасаат.
Кај нас кога доаѓаат селаните,секој еден може да ти потврди дека во Среда и Сабота се најгнасните денови во прилеп.Пазарот кај реката што е преполн е со разноразни селсковидни зеленчукови растенија растени во селските Ливајѓе,потхранети со говедска лепешка,и во прилеп ни носат нови хибернирани растенија.
Освен тоа,можиш да забележиш секакви лудни деформирани кокошки,кои многу повеќе личат на нив и секоја недела продават тука.
Ај што го гнасат прилепот така,не знаат ни да си го соберат ѓубрето што го прават.После тоа ако седнат на кафе,се црекаат,се пулат во секого и секоја незнаејќи што е дискретен поглед и најважено е што коа ќе се облечат, стварно бе толку незнам што уживање им дава тоа носењето Т Р Е Н Е Р К И
и некој мизерини патики од марката 3 за стотка.
Да ги видиш на фаца,одма би препознал дека доаѓаат од блиската прилепска-чернобилско-селско-ретардирано-антиграѓанска фаца,
со некои чудни стилови на косата 2 влакна прави и 1 накршено,што ни Џон Ленон немаше таква зезната фризури.
Освен тоа имаат навика,кај и да одат да се дерат пичку мајчину,порано ги преполнуваа габијано , трокадеро, и студио 54,во 22 часот доаѓаше Реизот од село, и ај бамуја трокадеро че ода Мајчин.
И немаше тепачка без да се главните организатори тие.
Кафичите креват од смрдеа,па пичку мајчину нека фатат,кој ги ебе толку глупи назадни селски фаци.
Кој сака нека вели дискриминација ова она,ама ради таа ДИСКРИМИНАЦИЈА си го имаме задржано националистички прилепот по чист. Немаме Албанци, турбци босанци,немаме селјачки фаци освен коа ќе се истурат во среда и сабота.

Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
А шо мислите за powernet(бивш том круз)-додека не го затворија не се влегуваше од смрдеа навечер во викенд!:kesa:

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
А шо мислите за powernet(бивш том круз)-додека не го затворија не се влегуваше од смрдеа навечер во викенд!:kesa:
E spolaj mu na gospoda tatka mi kupE i koNfukter i interMEC mi namestE doma pa neam potreba da vlagam vo to dupkata.Auuuu cuvaj boze:nenene:

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Ако Франфуркт е на Рајна Прилеп е на Лајна
Реката во Прилеп се вика Прилепска лајнарка:pos2::pos2::pos2:

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Стварно бе во тоа Power net , или како што го викаа селаните Павер Нет,најтешките селјачани се собираа, стварно незнам што им беше понетата во Power net, да киснат по цела вечер...арно им текна да го затворат.Па и ѓупци се собираа многу,...стана погнасна депонија од алинци.

Kajgana Shop

На врв Bottom