Moжеби доби уште еден мандат, можеби и ке го има советот, ама ова беше Пирова победа. Прво во градското јадро изгуби убедливо, победи благодарејќи на Ромите, дпне и сељаците кои ги купи со бекатон. Друго имаше толку вложено пари во кампањата и спотовите, за на крај тесно да го победи човекот кој имаше настап само на социјалните медиуми.
Levica ponudija 3ta opcija togas, sobraa 10k glasa. Ostatokot od narodot (skoro milion) si glasase toa sto si glasase i posledicite za akciite na nivnite pretstavnici, si se nivni.
Nekako mnogu ja uprosti rabotata. Jas ve sfakjam, ugore visoko, udolu dlaboko rabotata momentalno so SDSM i VMRO pa ocajno barate treta opcija, ama da se pravite slepi na oci i toa ne biva. Bukvalno gi imnestiravte, nikakva vina za nisto, tie onaka za dekor bea, dvajca bez trojca so se veli. Drugi glasaa, Levica vo podrum bila.
Ne ne bese vo podrum, rusese rezim so penkalo( i ova e nivna izjava, i den denes ja koristat). I posle koga i niv vekje im stana jasno za sto vsusnost obrabotuvale i za koj, ama vekje ko obrabotile i ko stanaa visok, pu pu ne vazi, ni ja ukradija revolucijata, imavme najdobri nameri, imeto da go vratite. Pred toa mukla, slavea kako i site drugi SDSM ko go voskresna od umrenite, Zaev ko napravi vlada, SJO ko kolese i besese, za upadot vo sobranieto itn itn itn.
Mnogu brzo zaboravate koj se i sto se Levica ( sarenokurtoncite) i sto pravea i napravija.
I znaes sto e najtragicno, eden od niv nema da reci, da znaevme deka naseto krevanje revolucii ke dovede do toa i toa ke si sedevme doma , naprotiv uste se gordi, srusile rezim so penkalo, a posle, e za posle tie vrska nemaat, cisti se ko solza.
Nie da gi skinavme crevata od kocnicite, namestivme polupismen sofer, ja ispustivme kolata po udolnica, ama na vreme si go trgnavme gazot i sprema toa so imame nie vrska deka kolata se istumbala so se ljuge vnatre. Toj sovozacot so praese, so ne zakoci.
E taa vi e logikata za zal
Pretpostavuvam cim ova go tvrdis, Zaevoto vreme sto dojde posle nego ti bilo kade kade podobro. Ustvari so zboram i jas, sega si severdjan, bugari vo ustav, vlaznite sonista ke ti se ispolnat. Konecno њ i љ ke si gi dobijat pravite bukvi nalik na bugarskata azbuka.
Siptarаnata sto mi te ebava na sekoj cekor e mala cena za toa, sekako koga ke dojdat bugarite ke gi iscistat, prasanje na vreme e samo.
@Menethil eve ti cist primer so vojvodata za toa sto ti zboram. Istoto i Laze go potvrdi pred nekoj den, od zbor do zbor. Ti garantiram bilo koj sarenokurtonec tuka da go prasas istoto ke ti go potvrdi, se isto ke napravat i oko nema da im trepni iako se svesni za posledicite od toa.
Toj e toj mentalen sklop, zbirstina na krajno glupi no so ego do oblaci likovi.
Победил СДС во шпонскиве села (патем застрашувачки изгледаат 1500 гласови албански за општина ко Крушево). Има подобрување ДПМНЕ во втор круг во селава, ама не којзнае колку.
Затоа што им правеше Томе доста на селата, знае ваљда дека доста гласови му идат од таму и се ангажираше доста во двата мандати. За градот 0, не е мрднат од мртва точка и тоне се повеќе и повеќе.
Знам ја све, и како Апасиев го изигра Мицковски за вториот мандат кога го доби Заев, корона кога беше...кога не ви се излегуваше да гласате. Знам многу работи, дел сум ги споделил и тогаш...ти текнува ли што беше муабетот?
Не можеш да оценуваш нова партија и веќе етаблирана партија на исти стандарди. Има милион причини зашто е тоа така, еве ти неколку примери што се вртат тука, дебатата и факултетот. Многу е полесно за естаблишмент партија да изглеа поспособен на дебата кога идеш на телевизија која зависи од тебе, со твој водител кај што ги знаеш прашањата и имаш цел ПР тим да те спреми за тоа.
Ќе ти кажам само дека за добар оратор исто е дали е дома или на гости
Очигледно он тоа не е.
Башка, мислиш дека они не знаеа што ги чека?
Знаеа многу добео и си играа на картата „абе тоа е што е, ние ќе си кажеме дека играа прљаво и не ставија во бубањ“
Офф бе чоек
Муабети со претпоставка на вина
Ќе ти дадам јас пример за мене
Јас немам татко, дали тоа значи дека треба да го употребувам како аргумент за тоа што сум успеал/не сум успеал???
, и тн. Гласање за нова партија ти е влог за во иднина, можда ќе се бетер, можда ќе се подобри. Не можеш да очекуваш сега да имаат подобар кадар/искуство и тн.
За левица, за мене лично приказната е завршена. Шансата беше тој период негде пред 5 години, каде доста луѓе што не пипаат политика со прст, имаа желба да влезат во политика и да сменат нешто, поготово што вмро и сдсм не знаеа кај тераат тој период. Другово е веч видено, само ќе дојдат децата на старите вмровци/сдсмовци, и идеме даље за исте паре.
Од Куманово имам неколку добри другари и често порано одев заедно трениравме. Можам да кажам дека градот е утепан и по неуреден, не дека Скопје е спектакл – толкав град нема никаква содржина, човек да се чуди. Од други што ми има кажувано, секогаш СДС било на власт и магаре да ставеле, ке победело ВМРО, ко да не постоело. Но нештата се сменија – СДС нема буквално ништо направено за целиот нивен мандат од задни 30 години, само крадење и пари надвор изнесување.И народ ги гласал, башка што секаде се запослени роднини од СДС и тоа резултира револт кај луѓето.
Точно е тоа радот буквално беше во кал. Сега не сум бил 2–3 години, центарот на градот има стари куќички распаднати. Не хејтам, кажувам само одлични луѓе и се. Ако Максо ги асфалтирал улиците – пошто Куманово не е мало и има и приградски населби со преку 5–10 илјади жители – добро е, барем инфраструктурата е решена и луѓето не газат кал и срамота е да се збори пошто овие од сдс 30 години едно уличе немат направено.Ниту го величам ме заболе исти миленко ми се сите Кумановци се океј комшија ми е Кумановец ми раскажуваше бил во Авганистан и купи стан кај нас во зграда.. Пари коли станови хехее луди се кумановци.
Една смешка:
Со кола накај Зебарањак бевме, тоа беше дупка до дупка, улици кал и ниедно сокаче не беше асфалтирано буквално кал до гуша жива вистина,во едно кафанче седнавме, па се заглавивме со опелот , еден човек со лада нива не влечеше хаехехех. Никаква навреда, исто срање е и Скопје, не само центарот Скопје. Но Куманово стварно беше кал до гуша. По мрежи го викат „Максо Бекатонка“. Претходните буквално ништо немаа направено. Впрочем, Кумановци доста има во Скопје и се Кул поздрав до Кумановци-ДА ГА ЕБУ ахха
Јаката утакмица Куманово Мзт кога салата ја испразнија,Кумани не знам дали постојат Куманово е лудило Авганистанци-авта скупи ланци хехееххе
So mi cestitas mene, me imas negde videno da slavam ili da sum kjefoj ?
Ajde posto me percepiras kako golem vmrovec, dali bi ocekuval od takov ova da go prasa.
Sto napravi tolku VMRO vo poslednite godini na lokalno i na drzavno nivo za da dobijat vakva pobeda? Mozis da se setis na nesto bilo sto ?
Citam slavje, Kicevo go vratile? Kako go vratija, so pomos na albanski glasovi. Denes gi imas, utre ako se kurcis gi nemas. Baska sovetot nema mnozinstvo od makedonski sovetnici. Sto vratile samo tie si znaat. @парва@Del Boy arni ?
Не ги амнестирам левица, фрлале куртони рушеле режим пропуштиле курчину.
Но тие не се носители на законите, тие не управувале во ниту еден момент со државата, не те направиле тие северџан си има таму пратеници со име и презиме од сдс-дпмне.
Ти си тој што ги амнестира оние кои владееле и ги изгласале сите тие неповолни закони и предавства, а од друга страна цела вина за небидницата ја префрлаш на левица што е апсурдно.
Ете ти наведов претходно за предавства од страна на ДПМНЕ направени во време кога левица не ни постоеле.
По твојата логика и сите оние што гласале на последните избори за ДПМНЕ на Грујо испаднале корисни идиоти јер баш пратениците од тој состав гласаа за преспански договор.
Uzivaj be, Levica e ona vistinskoto. Tie imale najdobri nameri ama ete onaj Zaev rasipaniot im ja ukrade revolucijata. Ali gledaj srekja vo nesrekja, barem rezim so penkalo srusile, tie nivnoto go napravija, posle sto kako i ne e tolku bitno .
Da mozat da se vratat vo vremeto istoto pak ke go napravat i oko nema da im trepni.
Ama imeto da go vratite
So mi cestitas mene, me imas negde videno da slavam ili da sum kjefoj ?
Ajde posto me percepiras kako golem vmrovec, dali bi ocekuval od takov ova da go prasa.
Sto napravi tolku VMRO vo poslednite godini na lokalno i na drzavno nivo za da dobijat vakva pobeda? Mozis da se setis na nesto bilo sto ?
Citam slavje, Kicevo go vratile? Kako go vratija, so pomos na albanski glasovi. Denes gi imas, utre ako se kurcis gi nemas. Baska sovetot nema mnozinstvo od makedonski sovetnici. Sto vratile samo tie si znaat.
Многу позагрижувачки се бројките на гласачи во овие општини отколку тесната разлика, народот го губиме земја на пензионери и административци ќе останеме. Нека си ја чукнат малце тие во влада главата да донесат инвестиции, да направат некои реформи да пркне економијава во државата а не само земи маџарски кредит британски кредит после кој и како ќе го враќа не не интересира !?
На пр 250 милиона наводно се поделија на фирми од тој кредит со никаквка транспарентност ама тоа просечниот рон не го интересира
Ќе ти кажам само дека за добар оратор исто е дали е дома или на гости
Очигледно он тоа не е.
Башка, мислиш дека они не знаеа што ги чека?
Знаеа многу добео и си играа на картата „абе тоа е што е, ние ќе си кажеме дека играа прљаво и не ставија во бубањ“
Офф бе чоек
Муабети со претпоставка на вина
Ќе ти дадам јас пример за мене
Јас немам татко, дали тоа значи дека треба да го употребувам како аргумент за тоа што сум успеал/не сум успеал???
Може пристапот да си го сменат на пример, и да не се понашаат на политичката сцена како да го фатиле Господ за муда.
Изгледаат смешно, во најмала рака
И каков пристап имаа тогаш?
Истите финти во друго паковање
Пак ќе повторам, они покажаа дека не се различни од тие што ги зборат
Ima drasticna razlika megju kandidatite na dvete partii i samite partii. Tvoe e da izberes koj ti se podobri, ama defitivno se razlicni.
Inaku toa so go kazhav e samo primer, sekako ima i siromasni lugje so stnaale uspesni i obrazovani. Ima i oratori koj bi se spraivile so mircevski i orce zaedno. Ona so probuvam da ti kazham e deka prosecen kandidat, kje ti izglea mnogu podobro spakuvan koga vmro ili sdsm go podrzuva.
Ako sakas promena, mora da gleas podaleku od toa i da rizikuvas. Ako nejkes, i toa e okej. Na dosta lugje im se svigja kako dvizat rabotite i toa e toa.
Многу позагрижувачки се бројките на гласачи во овие општини отколку тесната разлика, народот го губиме земја на пензионери и административци ќе останеме. Нека си ја чукнат малце тие во влада главата да донесат инвестиции, да направат некои реформи да пркне економијава во државата а не само земи маџарски кредит британски кредит после кој и како ќе го враќа не не интересира !?
За ивестиции треба добра инфраструктура, доста добро образование што значи квалификувана работна сила, енергетска стабилност и политичка стабилност. И за мене едно од најбитните е правна држава за да инвеститорите не ги мотат од локални шерифи до разно разни политичари. Освен да подобриме инфраструктура за да се исперат уште милиони другото тешко дек се замара некој 34 години да се среди. Све е испреплетено по судството, образованието, здравството што треба комплетен ремонт.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.