Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Прва и најважна работа, Левица нема никаква можност да ги насочи гласовите накај некој друг кандидат посебно ако тој кандидат е од СДС/ДПНЕ или некој познат функционер од нивните пајтон партии. Затоа и ми е смешно како СДС, Инфомакс или од кај Стевчо се бунат дека сме ги продале во Аеродром и Карпош. Буквално 90% од гласачите ни се од луѓе кои ги мрзат сите сегашните функционери на системот. И да имаше каква било можност да се насочат тие гласови, а ќе повторам НЕМА. Пак би било политичко самоубиство да се направи истото. Ќе се случи истото што се случило на времето помеѓу Апасиев и Здравко Савевски и оној финансискиот "експерт" што сакале да бидат во коалиција со СДС. Членството и ограноците ќе се поделат и распаднат.

Одреден број гласале против ДПНЕ, али тоа е максимумот.

Апсолутно не е точно. Тоа што ни треба е да ја имаме позицијата на главна опозиција, за моментот кога луѓето ќе решат да гласаат против. Како што се случува во Македонија последниве 34 години. Така се доаѓа на власт во Македонија, кога луѓето ќе гласаат против. Е сега што ќе направиш со власта после тоа ти одредува што ќе се случи со партијата. Затоа и има повикувања како СДС требала да се реформира и повторно да стане јака партија. Зошто СДС и ДПНЕ си имаат договор помеѓу себе да не се гонат.

А кадри од СДС да прават прешалтување кај нас, тоа нема да се случи па што сака нека биде. Да тргнеме секое друго несогласување на страна на најосновно ниво ниту они имаат што да ни понудат, ниту ние имаме што да им понудиме со апсолутно ретки исклучоци.
Tie lugje so glasale za sdsm, nema da stanat japonci preku nokj. Kje gi baraat vo opozicijata rabotite so gi barale vo sdsm koga glasale za niv. Toa se: eu integracija, partiski vrabotuvanje, nevladini, edno opstestvo za site i tn.

Воопшто ништо не ми објасни ни сликовито ни буквално, вртиш одоколу и наведуваш цитати од др членови, а многу е едноставно за да се разбере ако се сака.
Меѓународни договори како што е Преспанскиот со кој ти стана северџан се носат у собрание од легално избрани народни пратеници, тие пратеници гласат за или против и така, помеѓу тие пратеници кои гласаа за договорот се пратеници од сдс-дпмне нема ни еден од левица гласано за тој договор.
Левица не те направи северџан твоите те направија, левица не го ставија Џафери министер за одбрана со апсолутно мнозинство у собрание, левица не изгласаа двојазичност..итн да не набројувам работи кои избегна да ми ги одговориш во другата тема..

Што сума сумарим тебе те прави корисен идиот.
Kako da ti kazam, ama tolku razbiras i ti ako i po se, uste ne mozis da soberis dva i dva niti pak sfakjas sto tocno oznacuva poimot korisen idiot.
Zatoa i ste, da razbiravte nemase da bidite, tolku e ednostavno :toe:
Kako sega jas ili bilo koj da zemi da se pritresva za Struga oti nema gradonacalnik Makedonec i da gi obvinva VMRO, ili ajde Levica za nacionalno predavstvo, a vsusnost pojma da nema zosto e toa taka i kako voopsto doslo do toa. Da gi prespal tamu prethodnite 20 godini i pocnal da se zamara so politika od lani na primer. E isto i vie koga probvate da gi amnestirate Levica i Apasiev i nivnata uloga vo tie revolucionerni i postrevolucionerni vreminja i posledicite sto proizlegoja od toa. Ti ima logika muabetot, ona pricini posledici ili premnogu e ova za tebe ?

Многу голем успех за Левица што некои комуњари што го мразат Вмро успат гласале и за нив каде што се бираа општински градоначалници. :kafence:

Победи комуњар од ЗНАМ, а требало да победи комуњар што пред некое време ја напуштил ЗНАМ и се кандидирал како независен.

Не по врат, по шија.
Samo nego se nesto ne mu izlegvat matematikite, na @Partizanen banditen de .
Nikako da mu se trefni :toe:

A koj pobedi vsusnost vo Kumanovo, i koj trebase da pobedi ?

Беше очекувано да победи кметов актуелен, бидејќи вие дпнеовците како курви се продадовте и не дадовте кандидат заради мир во куќа. Впрочем како во Струга и Тетово.

Kako da ti kazam, ama tolku razbiras i ti ako i po se, uste ne mozis da soberis dva i dva niti pak sfakjas sto tocno oznacuva poimot korisen idiot.
Zatoa i ste, da razbiravte nemase da bidite, tolku e ednostavno :toe:
Kako sega jas ili bilo koj da zemi da se pritresva za Struga oti nema gradonacalnik Makedonec i da gi obvinva VMRO, ili ajde Levica za nacionalno predavstvo, a vsusnost pojma da nema zosto e toa taka i kako voopsto doslo do toa. Da gi prespal tamu prethodnite 20 godini i pocnal da se zamara so politika od lani na primer. E isto i vie koga probvate da gi amnestirate Levica i Apasiev i nivnata uloga vo tie revolucionerni i postrevolucionerni vreminja i posledicite sto proizlegoja od toa. Ti ima logika muabetot, ona pricini posledici ili premnogu e ova za tebe ?
Levica ponudija 3ta opcija togas, sobraa 10k glasa. Ostatokot od narodot (skoro milion) si glasase toa sto si glasase i posledicite za akciite na nivnite pretstavnici, si se nivni.

Да беа гласови на Левица ( а не се ), ќе ги имаа истите 60к и во прв круг гласање. Мора да се буста морал дека од лузерска позиција тоа е нормално иначе и тие 30 к ќе ги изгубат наредни избори. Која е разликата на Орце од прв и втор круг ? Еве ви сликовито чиј гласови отишле кај Амар !!!

прв круг
Прегледај го приврзокот 459688
втор круг
Прегледај го приврзокот 459689
Kakvi glasovi od dui be, dali si ti normalen? Gledaj saraj i cair kako ima glasano i kjuti skrij se, te molam ne se pojavuvaj

иначе многу мислат дека Вмро губел гласачи. На парламентарните имаше многу голема излезност пошто народот сакаше промена и гласаше за промени Дуи да се тргне од власт. Сега тие луѓе не се заинтересирани премногу да гласаат пошто се пасивни гласачи. И падот на гласачи не е само кај Вмро него кај сите партии. Пошто да беше само кај Вмро, они немаа да победат скоро у сите општини во државава. Вториов круг конкретно Левица доби гласови од СДС пошто они немаа против кандидат во втор круг. Големата победа е у глобала тоа. А пак Орце стандардните гласачи го потврдија.

Овие од вмро треба да прекинат да го тупат со тоа дека им фали јако сдс, за што ви фали бе мајмуни едни ... :tapp: наместо да гледаат целосно да ги снема, овие како носталгичари по некоја бивша .."жал ни е за слабо сдс" ова она :tapp:
Им фали јако сдс за да ги признае Бугарите во устав. Сега Брисел тоа ќе го пропагира. Еве слушајте ми го зборот, вмро ќе работи на тоа да го ојача СДС. Пак некој друг Зајко ќе дојде во догледна иднина.

Во Брвеница ќе е полесно, бидејќи советот е 8:7 за македонските партии (6-2 дпмне-сдс).
Јовица веќе се покажа добро во Брвеница во минатиов мандат. Доста се инвестираше и во албанските села што се во општината.

Е за Кичево ќе биде малку поинаку.
Советот го земаа шипците, односно 10-9 е за нив.
Е сега, 3 советника има влен и 2 се на некоја независна шпонска листа. Сигурно ќе има многу отстапки и ќе добијат бајаги привилегии вленовци во Кичево, исто како што наши ќе добијат директори и други функции во Тетово.
Како што кажав, проблемот е што за некои етнички прашања они секогаш ќе имаат единство.
Како на пример, тргање на сите знамиња долж патот Кичево-Охрид кои оставаат погрешна слика за Македонија.

Прво што треба да се нафати Александар е чистење на градот од кучињата пошто се во ненормално голем број, средување на болницата, средување на кичевското Кале, се надевам враќање на некое македонско кафанче, на сметка на тоа кичерајот дијаспорски во центарот, инвестирање во ФК Напредок и секако враќаее на железничката линија Скопје-Кичево.
И во Брвеница ќе коалицираат со Влен за мир во куќа.

Јас споменав дека од моја гледна точка е така..
Зошто ти мислиш дека тоа не е пракса?
Или не мислеше на мене конкретно, туку генерално?

Образован кадар треба за да работи низ многу бранши, посебно индустриска област
За политика треба потковани оратори што ја умеаат таа дисциплина

Остај резултатот, што може Амар да изменаџира?
Што знае он од водење на град или ќе се учи на прва?
Па ќе го изедат како партал, не се заебавај

Која е таа логика што ја збориш?
Ај ќе им прогледаме низ прсти, може ќе ни се најдат?

Глеј, јас ти ја сфаќам поентата и што сакаш да ми кажеш со ова, ама веќе кога имаш некоја слика за него, зошто ги гураш?
По кои стандарди се они тие што ќе донесат промени или ќе бидат некоја си алтернатива?

Немаат екстремно квалитетен кадар за подвиг, дел од тој кадар што е во државата е во приватен сектор, додека другите се надвор

Башка тој кадар е многу далеку од левичарските каши
Мислам генерално, не за тебе лично. Дур не се смени размислувањето кај луѓето, дур големите партии не се осетат загрозено, немаат причина да сменат било што во начинот на функционирање. И немој да мислиш дека вмро и сдсм се осеќаат загрозено едни од други. Они позагрозено се осеќаат од Данела, затоа дури и вработените отворено ја бојкотираат.

Не можеш да оценуваш нова партија и веќе етаблирана партија на исти стандарди. Има милион причини зашто е тоа така, еве ти неколку примери што се вртат тука, дебатата и факултетот. Многу е полесно за естаблишмент партија да изглеа поспособен на дебата кога идеш на телевизија која зависи од тебе, со твој водител кај што ги знаеш прашањата и имаш цел ПР тим да те спреми за тоа. Многу е полесно кандидатот на вмро да има факултет кога татко ти е пратеник во споредба кога практично немаш татко, и тн. Гласање за нова партија ти е влог за во иднина, можда ќе се бетер, можда ќе се подобри. Не можеш да очекуваш сега да имаат подобар кадар/искуство и тн.

За левица, за мене лично приказната е завршена. Шансата беше тој период негде пред 5 години, каде доста луѓе што не пипаат политика со прст, имаа желба да влезат во политика и да сменат нешто, поготово што вмро и сдсм не знаеа кај тераат тој период. Другово е веч видено, само ќе дојдат децата на старите вмровци/сдсмовци, и идеме даље за исте паре.

Tie lugje so glasale za sdsm, nema da stanat japonci preku nokj. Kje gi baraat vo opozicijata rabotite so gi barale vo sdsm koga glasale za niv. Toa se: eu integracija, partiski vrabotuvanje, nevladini, edno opstestvo za site i tn.

Никој не им ни бара, ама проблемот е што во иднина тоа ќе бидат повеќе партии.
  1. Вработување ако им треба ќе треба да одат во ЗНАМ или директно во ДПМНЕ.
  2. Невладини и едно општество за сите тоа се мртви теми, зошто ЕУ нема пари за себе не па да фрла на нив во Македонија.
До овие и да сакаме нема апсолутно никаква шанса да допреме до нив. Бараат нешто што го немаме ниту пак сакаме да го дадеме. На крајот на денот СДС има причина зошто се губитници, променувањето на нашите ставови за да бидат поблиски до нивните би било катастрофална грешка. За можеби да дојдеме до некој 30-50 000 потенцијални гласачи би си ја затвориле вратата за 100 000+ .

За левица, за мене лично приказната е завршена. Шансата беше тој период негде пред 5 години, каде доста луѓе што не пипаат политика со прст, имаа желба да влезат во политика и да сменат нешто, поготово што вмро и сдсм не знаеа кај тераат тој период. Другово е веч видено, само ќе дојдат децата на старите вмровци/сдсмовци, и идеме даље за исте паре.

Денеска во 2025 сме далеку далеку по исчистени од СДС и ДПМНЕ кадри одколку кога било претходно. Првиот бран кога се испокарале партијата била полна со СДС симпатизери кои напуштиле кога СДС дошла на власт, сега пред и после претходните парламентарни сите што беа всушност про-ДПМНЕ и буткаа за коалиција со нив исто така си отидоа зошто сега се на власт. Ниту имаме стари дпмне кадри ниту имаме стари дс кадри и тоа е факт.

Им фали јако сдс за да ги признае Бугарите во устав. Сега Брисел тоа ќе го пропагира. Еве слушајте ми го зборот, вмро ќе работи на тоа да го ојача СДС. Пак некој друг Зајко ќе дојде во догледна иднина.
Не им треба политички им одговара тотална доминација, но со тоа што досега не испоапсија ни еден, им треба за бизнисите веројатно.
Некој спомна ни требало социјал демократска партија, не не ни треба такво зло, 100 пати подобро е Левица да биде главен опозиционер.
Идеален противник на ДПМНЕ би била ултра десничарска партија, но со рамковни глупости тоа нема да се случи.

Бравоооо за Кичево и Брвеница е сега оставаме на кандидатите да работат паметно па за 4 години пак да се слави.
Доколку нема бракови и деца ништо пак ќе се тресеме дали ќе победи наш човек. Мораат да сфатат Македонците дека удобниот живот одамна не е присутен за нас имаме демографска војна со нив и се додека ќе имаме мин 2-3 деца тогаш ќе можеме мирно да спиеме ништо не ни можат.

Samo nego se nesto ne mu izlegvat matematikite, na @Partizanen banditen de .
Nikako da mu se trefni :toe:
Честитки.
54 градоначалници плус Скопје. Цела наша земја е црвена од срам
владе.jpg
пардон ГОРДОСТ.
Да живее дрпне и премиерот !!!

ПС После многу години излегов, гласав и сум црвен од местото каде живеам.
(Покрај сувото гори и суровото.)
Честитки уште еднаш !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom