Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Која надеж?До 19 часот ќе има околу 30 илјади гласови во Кичево..

За жалење сме како држава дозволивме шпоните сите муслимански малцинства да ги асимилираат.Македонци муслимани(исклучок Дебар и Маврово),Роми,Бошњаци,Турци сите гласаат за нив и се декларираат шпони.Погледни ги селата во Кичевско,Струшко,Прилепско,Велешко и Сгуденичани 90% од Македонци се декларираат шпони и турци и децата им се школуваат на тој јазик.Треба да се самораспуштиме и да престане да постои државава барем да си ги скратиме маките
1100 гласа повеќе има во втор круг до 17:00 часот во однос на првиот круг, излезност 48% со 45% . Од 17:00 до 19:00 не може никако да има уште 6000 гласачи. Ако шиптаров терорист од ДУИ имаше водство досега ќе славеа по улици цело племе, најголем дел од нивните се излезени до 17:00. Ќе биде тесно и ќе се знае подоцна вечерва, тешко пред 21:00.

Нема да го добијат Кичево, нешто над 14к за вмро се очекува, ќе има и неважечки

Милион евра во вода испаѓа, ако победи докторот

Село Ехловец , родното село на баба ми има еден гласач, и тој не излегол да гласа. Јас не знам дали таму воопшто има жители и кој е тој еден што не стигнал да отиде да гласа. Баш убаво село, годинава прв пат бев по многу години, многу луѓе викендички си изградиле и средени им се куќите скоро на сите.

Од тоа што слушам, можно е да има доста неважечко во Кичево, тие се знае од кој табор може да бидат, така да големата излезност не мора да значи дека шиптариве победуваат.

E ko ke mi tekni istite ovie sega so se penjavat kolkavi patrioti se, kako im precela siptаranata, pleme bile vakvi takvi onakvi, sto izjavuvaa i pravea na vremeto, kolku bliski bea , kakvo mislenje imaa za niv ....
Aj neka trepka, edna slika iljada zborovi
Прегледај го приврзокот 459549

Vidi gi be srcki :love:, ednoto bea na vremeto , so se zakaraja vo megjuvreme :cautious:
...ајјј, каде сум го видела големиов рачен часовник, како познат да ми е од некаде? :shok2:

Два проценти има повеќе излезност од првиот круг во Кичево, а Влен да гласаат за Дпне не верувам.
Продаден е Градот одамна само надеж остана.

Не треба од Влен ниеден глас, доволно е пола нивни гласачи да се неважечки ливчиња или да не гласаат воопшто. Ако остане на 26к тогаш Александар има добри шанси за победа во Кичево. Моја проценка Александар 13.5к, Дехари 12.5-13к, 1000 неважечки. Пратете само албанските села и избирачки места нагло да не пораснат во последен пола саат, ко што се случуваше со референдумот. Ако дојде случајно Александар очекувам сите Македонци да бидат вратени на работа во државните институции од каде што беа избркани на национална база од Дуи. Ако ова не се случи групно харикири.

Село Ехловец , родното село на баба ми има еден гласач, и тој не излегол да гласа. Јас не знам дали таму воопшто има жители и кој е тој еден што не стигнал да отиде да гласа. Баш убаво село, годинава прв пат бев по многу години, многу луѓе викендички си изградиле и средени им се куќите скоро на сите.
Не знам како е за локални избори, ама за парламентарните во избирачки места каде има помалце од пет гласачи мислам дека не се отвораше избирачко место, туку тие луѓе гласаа групно или на друго избирачко место, не се сеќавам точно како беше. Сигурен сум за ова, зашто во општина Македонски Брод имаше неколку такви села, со помалце од 5 жители.

Брвеница и Чашка - бастионите на македонската држава.
Без тие две општини со македонски градоначалник - Македонија пропаѓа и Македонците ги снемува од мапата.

Нешто слично со анкетите на форумов во кои Левица убедливо победува на сите можни и неможни избори.

Кајгана форум - политичката днопертиза.

бонус - Коњаникот Сабја а.к.а Калимеро за највеќе исплакани солзи по политичкиве теми. Со години.

Не треба од Влен ниеден глас, доволно е пола нивни гласачи да се неважечки ливчиња или да не гласаат воопшто. Ако остане на 26к тогаш Александар има добри шанси за победа во Кичево. Моја проценка Александар 13.5к, Дехари 12.5-13к, 1000 неважечки. Пратете само албанските села и избирачки места нагло да не пораснат во последен пола саат, ко што се случуваше со референдумот. Ако дојде случајно Александар очекувам сите Македонци да бидат вратени на работа во државните институции од каде што беа избркани на национална база од Дуи. Ако ова не се случи групно харикири.
Ова последното нема да се случи сигурно, најголем проблем ќе биде советот со мнозинство дуи/влен/"независни", ќе паѓаат уцени за било што ама барем нема за Илинден, Велигден и сите православни празници да гледаме албански знамиња по главни улици.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom