Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Luciano Spalletti Smile GIF by AS Roma

Језиво....

Последно уредено:
Уште малку ќе дојде и 10то коло,а јас сеуште не разбирам како може да донесат играчи како Давид и шиптарон што не игра ни за Косово у прв тим.

Моџи одамна треси зелени на секое второ интервју. Човекот стана сенилен.

Спалети е најдобро решение слободно на пазарот. Знај да стабилизира тим, се најдов во вакви ситуации. Доколку има примадони во тимот ќе ги седни. Неговите тимови играле стално одличен фудбал плус на големо се смета човекот кој ја измислил лажанта деветка и ка користи уште пред Гвардиола со Тоти на таа позиција.

Паладино е до душа уште како опција ама се мислам дека ќе биди уште еден Мота, ама тоа е мое мислење.

Ќе ги видиме засилувањата сега и на крај на година ќе коментираме.

Juve, another 30 million from Exor for the next capital increase.
Despite having thus burned through 999 million euros in 8 years, a clear message continues to emerge from Jhon Elkann's entourage: "We continue to strengthen Juve on and off the field, as we have done for the last 102 years. And we are not selling!"
[@Gazzetta_it]
Автоматски споено мислење:

Behind the scenes #Juventus, the players reportedly did not oppose the sacking of #Tudor, and would have even given their approval, probably due to some "clashes" Tudor had, especially with the "core group" of Italian players in the squad, who were accused of not being able to lead the rest of the team in the right direction.
Via TMW

Последно уредено:
Моџи одамна треси зелени на секое второ интервју. Човекот стана сенилен.
Ајде сега Моџи тресел зелени.. Не ми е поентата чист инат да тераме брат, сметам дека двата а и сите тука посакуваме најдобро за Јуве, независно кој го води, но ајде да одиме со факти:

Комоли е во менаџерските фудбалски води од 1992ра година....Тоа ти се 33 години искуство. После толку години искуство, ние го ангажираме од ТУЛУЗ...ЕБАНИОТ ТУЛУЗ!!! Лани Тулуз заврши 10 на табела? Да... Што кажа Моџи погрешно? И дали сметаш дека менаџер со врвни карактеристики, 33 години нема никој да го забележи освен факинг Тулуз (и епизодни безначајни улоги во Ливерпул и Тотенхем) ??? Во Ливерпул верувале или не на местото Спортски директор издржал дури 1,5 година...

Второ, Комоли не е можно да го донесол Анри во Јувентус, бидејќи функцијата на Комоли во Арсенал беше обичен скаут. Така да ако си видел некаде дека скаут преговара за играч, тогаш океј е...Анри цел свет го знаеше....

Трето..Отолини, се споменуваше најсериозно за преземањето на ролјата Спортски директор во Јувентус. Дали знајш зошто пропадна ? Зошто Комоли сака да биди и Претседател, и ЦЕО, и Спортски директор а во последно и тренер кога му „сугерираше“ на Тудор која формација да игра. А менаџер со интегритет, да биде нечиј puppet....

Ако е вистина, ова што врти денеска, дека Тудор не бил прашан ниту за еден трансфер летото, и за се одлучувал сам Комоли, Тудор требаше сам уште од летото да си поднеси оставка. Ако било вистина така, тогаш, не требаше да си оди Тудор, туку Комоли.

Последно уредено:
Ајде сега Моџи тресел зелени.. Не ми е поентата чист инат да тераме брат, сметам дека двата а и сите тука посакуваме најдобро за Јуве, независно кој го води, но ајде да одиме со факти:

Комоли е во менаџерските фудбалски води од 1992ра година....Тоа ти се 33 години искуство. После толку години искуство, ние го ангажираме од ТУЛУЗ...ЕБАНИОТ ТУЛУЗ!!! Лани Тулуз заврши 10 на табела? Да... Што кажа Моџи погрешно? И дали сметаш дека менаџер со врвни карактеристики, 33 години нема никој да го забележи освен факинг Тулуз (и епизодни безначајни улоги во Ливерпул и Тотенхем) ??? Во Ливерпул верувале или не на местото Спортски директор издржал дури 1,5 година...

Второ, Комоли не е можно да го донесол Анри во Јувентус, бидејќи функцијата на Комоли во Арсенал беше обичен скаут. Така да ако си видел некаде дека скаут преговара за играч, тогаш океј е...Анри цел свет го знаеше....

Трето..Отолини, се споменуваше најсериозно за преземањето на ролјата Спортски директор во Јувентус. Дали знајш зошто пропадна ? Зошто Комоли сака да биди и Претседател, и ЦЕО, и Спортски директор а во последно и тренер кога му „сугерираше“ на Тудор која формација да игра. А менаџер со интегритет, да биде нечиј puppet....

Ако е вистина, ова што врти денеска, дека Тудор не бил прашан ниту за еден трансфер летото, и за се одлучувал сам Комоли, Тудор требаше сам уште од летото да си поднеси оставка. Ако било вистина така, тогаш, не требаше да си оди Тудор, туку Комоли.
Дај бе смири се малце не туку болдирај шо тие ? Читај шо ти пишам.

Како не треси кога треси уште од времето на Конте до 2025 има триста милиони глупости закачено не велам за оваа ситуација туку во генерала ако е за терање инает тогаш пеки инает терам. Не ми е гајле шо напрајл во Ливерпул, Тулуз Фенербахче или кај него дома. Ќе му судам кај нас и во мај.

Luciano Spalletti has given his full availability to join Juventus: he is ready to accept a short-term contract + option or a two-year contract until 2027! ⚪️⚫️

Spalletti places no constraints on the bianconeri, whom he wants to join. He is now awaiting the approval of Damien Comolli to begin his adventure in Turin ⌛️

( @AlfredoPedulla )

Сите сме свесни дека остана Тудор поради немање квалитетна алтернатива. Пред одење во светското клупско првенство му рекол ако не ме потврдите јас не идам. (Иако првичен договор беше да ги води и таму и да се реши потоа) ама си зачека…Никогаш не беше во план да остани затоа и маркњтот не се движеше по негови желби. Му се даде шанса и потфрли и то е то.

Последно уредено:
Како не треси кога треси уште од времето на Конте до 2025 има триста милиони глупости закачено не велам за оваа ситуација туку во генерала ако е за терање инает тогаш пеки инает терам.
Брат, преку тасета дали тресел или не, сега прајме конкретно муабет за ова што го рече Моџи за моменталнава ситуација и за Комоли, а не што рекол Моџи за Благица Павлоска, за Конте или за Липи...Значи прајме муабет за конкретна изјава, и дали е во право или не, а не да му прајме психолошки профил...

Јас го болдирам она што сакам да го потенцирам, и еве бујрум демантирај ме што од болдот не е точно...

Брат, преку тасета дали тресел или не, сега прајме конкретно муабет за ова што го рече Моџи за моменталнава ситуација и за Комоли, а не што рекол Моџи за Благица Павлоска, за Конте или за Липи...Значи прајме муабет за конкретна изјава, и дали е во право или не, а не да му прајме психолошки профил...

Јас го болдирам она што сакам да го потенцирам, и еве бујрум демантирај ме што од болдот не е точно...
Не се разбираме друго ти кажувам јас ти се фаќаш за некои работи кои не се битни во моментов ама нема везе, тоа е.

Готово е - Спалети

Последно уредено:
Не се разбираме друго ти кажувам јас ти се фаќаш за некои работи кои не се битни во моментов ама нема везе, тоа е.
Деви, за мене „педигрето“ на оној што го води Јувентус е многу битно, ако не и најбитно...Да, ќе му судиме во Јуни, и се останато, ама ние не сме клуб во кој се учи занает, Јуве треба да го водат крем де ла кремот менаџери во фудбалот, а не да му даваме на некој рандом да си игра клуб и да си го билда CV-то....

Деви, за мене „педигрето“ на оној што го води Јувентус е многу битно, ако не и најбитно...Да, ќе му судиме во Јуни, и се останато, ама ние не сме клуб во кој се учи занает, Јуве треба да го водат крем де ла кремот менаџери во фудбалот, а не да му даваме на некој рандом да си игра клуб и да си го билда CV-то....
Истото важи и за Тудор ко така и за Мота и Пирло итн или? Истото беше и со Конте па и Марота, Паратичи, Мана и остали…
Станавме навивачи кои судат во 3 месеци за се и сите па после се плачи. Се суди за Давид, Опенда итн а доаѓаат од др лиги играа под тренер кои не знам и дали им кажуваше тактички совети или само плаќаше во стил - Ставајте поќе голови од нас. Па сега се плачеше пак Мота да се врател…. Ужас

Си ги кажав моето мислење.

Иначе скоро официјално е Спалети според мене за оваа ситуација најпаметниот избор. Само да го подржат ако не нека си одат со се него.

конте или ањели ако не ти донесат резултати со боранија ростер,друг нема ни шанси ни теорија

коп најдобар во аталанта,сега не е ни просечен,влахо ќорфишек стана,јилмаз нема ни 1% од дел пиеро ,велам зошто имаше споредби,мекени блам,опенда ни во лајпциг стандарден,жегрова индивидуалец со хронични повреди,давид финишер без топки кон него.........кој е маж да го среди хаосот и да воведе ред и карактер?? прво нема ни лидер ни срцевина тимот околу која ќе се игра,па како ќе го споиш овој раштиман оркестар,........лацио никогаш послаб,годинава повеќе тежи кон испаѓање отколку кон европа,немаш контра игра,немаш никаква игра ниту капацитет да го подигнеш нивото,.......нема што да се анализира повеќе

Играчи кој очекувам да блескаат под Спалети се Коп, Мирети, Давид и Јилдиз па и Коенсисао. Познат е Спалети дека обожава такви играчи. 433 или 4231. Се враќаме на 4ка назад. Не се нарачал додека не добил гаранции за засилувања и право на збор во проектот кои би го граделе.

He’ll sign a contract until the end of the season with an option if the teams qualifies for the Champions League.

@DiMarzio | #Juventus

Истото важи и за Тудор ко така и за Мота и Пирло итн или? Истото беше и со Конте па и Марота, Паратичи, Мана и остали…
Брате, под претпоставка да беше жив Џани Ањели, сега ќе дебатиравме дали Клоп или Зидан е правилен избор за Јуве, а не Спалети или Паладино...

Од тим за кој се тепаа да играат еден Виери, Баџо, Виеира во најдобрите години, Зидан, станавме тим кој го молевме Џонатан Давид 6 месеци да потпиши за нас, и Аталанта 3 месеци за Копмајнерс. Тим кој во 2006та сите 11 играчи прва постава играа финале на СП, станавме тим во кој косоварот Жегајцата јавно се буни оти не игра.....

Брате, под претпоставка да беше жив Џани Ањели, сега ќе дебатиравме дали Клоп или Зидан е правилен избор за Јуве, а не Спалети или Паладино...

Од тим за кој се тепаа да играат еден Виери, Баџо, Виеира во најдобрите години, Зидан, станавме тим кој го молевме Џонатан Давид 6 месеци да потпиши за нас, и Аталанта 3 месеци за Копмајнерс. Тим кој во 2006та сите 11 играчи прва постава играа финале на СП, станавме тим во кој косоварот Жегајцата јавно се буни оти не игра.....
Помината е таа ера. Џабе за то прајме муабет иначе Зидан ни мана корпа прв контактиран бил и од Елкан и од Комоли.

Жергова уште влечи повреда. Ќе видиме како ќе биди под Спалети. Две работи се добри што неговите фудбалери играат одлично во напад и убава игра плус назад повторно 4ка.

Ако Спалети не ги прероди Коп и Давид и Опенда тогаш …сепак Давид е фудбалер во топ 3 по број на голови од отворена игра.

Мора да се пред земи овај чекор за да стигниме пак да се бориме за титула. Спалети беше правилен избор.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom