Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Мајка бараат да седат во Косово или кај нас. Попрво пешки ќе се вратат во патриотско Алепо него ли да се ашкаат по каловите низ Приштина и Шкуп.

САД и Британија се бетонираат во Македонија. Путинофилчиња, Сиџипинчиња, Фидел Кастровци и Бриксовци на апартчиња :D

НОВИ 1.000 РАБОТНИ МЕСТА И ИНВЕСТИЦИИ ДО МИЛИЈАРДА ЕВРА Мицкоски од Лондон најави револуција во македонската индустрија​

Во последно време па и заради локалните избори на форумот е забележително зголемена активноста во која предничат демократи.
За да им се помогне на оние кои сакаат да се приклучат кон демократското јато и да напредуваат во демократскиот свет, најдов еден прирачник на мојот комп па несебично го споделувам со сите вас, а како што реков пред се да им се помогне на потенцијалните демократи.

Прирачник за Препознавање на Демократи

според науката има три типа на демократи:
  • демократ почетник
  • демократ
  • и демократ во напредна фаза (супердемократ)
демократ почетник
Тоа е демократ во рана фаза, почетник кога сеуште започнува со демократско едуцирање и првата фаза е лепење плакати.
Може лесно да се препознае затоа што негова врвна вредност и “девиза“:

--на комшијата да му цркне козата---

демократ
Овде веќе се работи за демократ кој има делумно еволуирано и во главно се среќава на позиции помошник, во локални клубови и совети каде мрси муда (на форуми и други социјални интерактивни платформи тресе зелени и шири реа на демократија)
Нивна девиза според која најлесно може да ги препознаете е:

--да цркне комшијата да му ја земам козата---

демократ во напредна фаза (супердемократ)
Ова е веќе човек-демократ во сиот сјај, управува со пониските демократски слоеви, ги менаџира и врши селекција за “демократски трансфер“ во повисоките демократски слоеви. Најчесто ги гледаме на позиција на врвни директори, анални спелеолози (во јавност познати како аналитичари, зошто не знам.), министри или се на врвни државни функции каде се добро позиционирани и креираат хаос или ред по потреба.
Овие врвни демократи малку потешко се препознаваат заради нивниот интелект и патологија, нивна девиза според која може да ги препознаете е:

-- како да ги програмираме комшијата и козата да мислат дека се слободни (свои на своето) а всушност и волната и млекото и месото па и комшијата и козата се само алатки во моите раце и се во функција на моите високи цивилизациски вредности---
Па со среќа! :)

IMG_5179.jpeg

IMG_5146.jpeg

У 2020/21 беше Беса со СДСМ, сеа Вреди со ВМРО.

IMG_5180.jpeg
Биљал Касами.

IMG_5181.jpegIMG_5182.jpeg

Само напред

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud

21 век, Европа, 22.10.2025година.

Идентитетот бетон!

21 век, Европа, 22.10.2025година.

Идентитетот бетон!
A sojma vrska identitetot so gluvcite ako mozis da podobjasnis :cautious:

A sojma vrska identitetot so gluvcite ako mozis da podobjasnis :cautious:
Епа од вакви случаи како овој, се иселија од земјава 80% од друштвото мое. Ете сега ќе ги пречекаме Непалците, и тие комотно можат да бидат Македонци. Додека, оние вистинските лека полека се распрснуваат низ цел свет.

Драг мој Владица, за идентитетот најмногу се допринесува со овозможување на народот да има пристоен живот, да се чувствува горд на својата земја, а не глувци да не јадат за инает што градоначалничката не му оди на некој по ќефот, или обратно....

Ако јадат/ловат Непалците глувци одма нека дојдат.

1761165520003.jpeg
Автоматски споено мислење:

А кој и од која држава се тие организед смуглинг ганг, Стармер кажал ??

Ако јадат/ловат Непалците глувци одма нека дојдат.
Кинески ресторан треба, нема ни кучиња да има....

Последно уредено:
Епа од вакви случаи како овој, се иселија од земјава 80% од друштвото мое. Ете сега ќе ги пречекаме Непалците, и тие комотно можат да бидат Македонци. Додека, оние вистинските лека полека се распрснуваат низ цел свет.

Драг мој Владица, за идентитетот најмногу се допринесува со овозможување на народот да има пристоен живот, да се чувствува горд на својата земја, а не глувци да не јадат за инает што градоначалничката не му оди на некој по ќефот, или обратно....
Radi gluvcite ti se isselija drugarite ?
Macki nemase da si vdomat :cautious:
I kako da ne, identitetot si e identitet. Albanija bese mizerija do pred ajde 15 god pa odi cepni im identitet. Drugarite tvoi imaa druga parola, imeto li ke vi gi plakja smetkite i zatoa mu ja zduvnaa, nasla mi se mana rabotata, nikakvi gluvci, gjubre itn itn, samo pari i nisto drugo. Kolku od tie tvoite vistinski drugari Makedonci se pisaa bugari za da zaminat ?
Od moite site do eden, nekoi se pisaa bugari, zedoja pasos duri i onaka za da mu se najdi, nekoj za kola poevtina na bugarski tablici da vozi, a na nekoj pazi ne mu se cekalo na granica, i site tie bas najglasni se, se patriotista, koj od koj pogolem. Ama ok, radi gluvcite bilo, vazi.

Radi gluvcite ti se isselija drugarite ?
Macki nemase da si vdomat :cautious:
I kako da ne, identitetot si e identitet. Albanija bese mizerija do pred ajde 15 god pa odi cepni im identitet. Drugarite tvoi imaa druga parola, imeto li ke vi gi plakja smetkite i zatoa mu ja zduvnaa, nasla mi se mana rabotata, nikakvi gluvci, gjubre itn itn, samo pari i nisto drugo. Kolku od tie tvoite vistinski drugari Makedonci se pisaa bugari za da zaminat ?
Od moite site do eden, nekoi se pisaa bugari, zedoja pasos duri i onaka za da mu se najdi, nekoj za kola poevtina na bugarski tablici da vozi, a na nekoj pazi ne mu se cekalo na granica, i site tie bas najglasni se, se patriotista, koj od koj pogolem. Ama ok, radi gluvcite bilo, vazi.
Сеоски финти Владе.

Во која земја главниот град му е затрупан со ѓубре, поради инает на локалната и централната власт?

Пари бе Владе точно. Ако политичариве направеа држава во која ќе ти се цени трудот и работата, немаше никој да замини...

Прво, од моите другари, ниту еден не е пишан бугарин. Ама баш ниту еден.

Второ, ако не ја искрадеа државава, и ако направеа пристојна држава од Македонија за живеење, сите политичари изминатите 35 години, дали од твоите другари, некој ќе имаше потреба да ваѓа бугарски пасош (освен ако имаш другари Бугари)?

Дали од 91ва кога бевме горе долу слични со Словенија, а далеку понапред од многу сегашни ЕУ членки, политичариве наши да работеа за добробитта на Македонија, сега ќе имаше потреба бугарите да ни бараат што ќе им прдни? Или па ние ќе бевме ако не попрви, можеби во ист пакет внесени во ЕУ со Бугарија?

Пред Владата денеска:

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Сеоски финти Владе.
Pa od selo sum, so ocekuvas, da ti pravam gradski prefineti finti .

Во која земја главниот град му е затрупан со ѓубре, поради инает на локалната и централната власт?
Pojma nemam, 180 i kusur drzavi ima, sigurno ke se najdi nekoja ako se zainteresiras da baras.

Пари бе Владе точно. Ако политичариве направеа држава во која ќе ти се цени трудот и работата, немаше никој да замини...
Kakva vrska ima toa so identitetot ?

Прво, од моите другари, ниту еден не е пишан бугарин. Ама баш ниту еден.
Mozi, ne ti gi znam drugarite.

Второ, ако не ја искрадеа државава, и ако направеа пристојна држава од Македонија за живеење, сите политичари изминатите 35 години, дали од твоите другари, некој ќе имаше потреба да ваѓа бугарски пасош (освен ако имаш другари Бугари)?
Da, pak ke izvadeja. Nikoj nemase i nema egzistencijalni problemi, bas naprotiv poprilicno lagoden zivot imaja i imat. Kolku politicari, biznismeni i vidni licnosti znaes sto imaat bugarski ili nekoj drug pasos.

Дали од 91ва кога бевме горе долу слични со Словенија, а далеку понапред од многу сегашни ЕУ членки, политичариве наши да работеа за добробитта на Македонија, сега ќе имаше потреба бугарите да ни бараат што ќе им прдни? Или па ние ќе бевме ако не попрви, можеби во ист пакет внесени во ЕУ со Бугарија?
Nikogas ne bevme ni blisku so Slovenija po niti eden parametar, bukvalno.
I ne, nemase pak ni da priparime do EU. Bugarija i Romanija ni oddaleku ni sega, za togas uste pomalce ispolnuvaa uslovi za EU, primeni se od sosem drugi pricini. Ti mozes kolku sakas da rabotis na dobrobitot, Grcija pak ke ne blokirase kako sega Bugarija sto go pravi. Bugarite isto ko i Grcite si baraat oti nie se soglasivme da pregovarame za nesto so ne se pregovara, a se soglasivme oti povekjeto tuka bea kako drugarite tvoj. Pari, lagoden zivot, setanje, kuropecanje i Eu Eu Eu im bese sekoj vtor zbor isto ko i tebe. Sakate Eu, Eu barase da si se natrtime i si se natrtivme, i doprva ke ne trtat.
Nema i jare i pare :toe:

Последно уредено:
Имам теорија веќе неколку месеци. До крајот на годината ќе знаеме дали сум на вистинскиот пат.

Во 2024 година, Мицкоски ја "презеде" претседателската функција, преку Гордана Силјановска-Давкова, еден месец подоцна ја презеде контролата и врз извршната и врз законодавната власт. Ова му го отвори патот да ја преземе судската власт, процес кој е бавен, но тој го прави тоа систематски и веројатно ќе ја преземе целосната контрола врз неа во рок од 2-3 години.

Дури и кога Гордана Силјановска-Давкова даваше заклетва, а кратко потоа, кога Мицкоски стана премиер, се прашував зошто имаат толку агресивна реторика кон Бугарија - сè уште е во интерес на државата и народот да влезе во Европската Унија. Потоа сфатив дека се вклучени руски пари, а подоцна ова беше потврдено и со просрпската и проунгарската политика на владата на Мицкоски. Тука се вмеша неутралната Британија. Мицкоски не потпиша голем инвестициски договор со ниту една земја од ЕУ.

Му преостана уште еден последен чекор пред режимот да премине од полуклептократија во целосна клептократија - преземање на контролата врз локалната самоуправа. Ова е исто така причината зошто Мицкоски досега не ги вклучи Бугарите во уставот - поддршката од народот, од кои некои сè уште зависат од СДСМ. Кога тој ќе ја преземе контролата врз локалната самоуправа и тие ќе ги рашират своите пипала и ќе го имат народот на локално ниво - преку зависност, ветувања, забрани итн., ќе дојде време Северна Македонија да се приклучи на ЕУ. Повеќе нема да му треба народот, бидејќи ќе зависи од градоначалниците.

Ако до крајот на годината има сериозни индикации дека Мицкоски ќе ги вклучи Бугарите во уставот, тогаш процесот на целосна контрола на државата е при крај и доаѓа целосна клептократија, почнувајќи со кражба на европските средства од луѓе и групи блиски до Мицкоски.

Борисов го направи истото пред години, а сега Бугарија е управувана од мафија во која Борисов е само обичен извршител - улога што Мискоски ќе ја преземе за неколку години..

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom