ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
Не би да се навраќам на тему назад, и не би да коментирам али чисто да не се ширив дезинформацие.
У Куманово Комити Ченто бесва сами дошле и од автобуску до салу бесва се на неколко места потпишале и треба да ги прашате како су прошле, и чиви пете ударасва у гузицу.
Сабер Мабер како и да е, верују дека не си бија присутан на ваше последно гостување у Куманово, куде што бесте га пола Скопје довеле под вашу заставу од што не ви беше стра и цивилна која беше сс вас да ве заштити.
Да не ги уведују Фемили у исту причу али прашајте ги и њима, исто га направисва и под чиву заштиту бесва (читај полициска цивилна) кд пола трибина на Кумани заврши у станицу.
Иначе Србија никој не е скандираја да не шириш муабет и људи кои ве нападнсва на улаз бесва бивши Кумани. (дека никој не ве нападна) Тој га има и на видео.
И не ме влечите за език , храброст и акцие, како дечки од 1300 град не сте никад имале.
Прашајте ги Кохорс (цпб) кога копирсва и на кога дркасва у тој време.
И молба да не ми никој одговара јер на форум су мал број на људи од Скопје компетентни да одговорив. фала и свако добро

Јас сум бил на последното гостување на Комити во Куманово.
Имавме мал судир со КУЦЗ (Делије КУМАНОВО) така да вој контекст ги споменуваш Кумани и каква ли си цивилна заштита ?

е добро де, голему чудо, нека пробаат нешто српско да нападнат ке видиш што ке им се деси

#ДелијеКуманово

и не ги замарај чекаат Србија да даде гол против Албанија да прослават вечерва.
Se vide koga sipcite odat po ulici i pcujat srbi i srbija ovie kucz gi nema nikade, dodeka Kumani se izlezeni na ulica i pravat akcii zatoa sto e niven grad.
KUMANOVO E MAKEDONSKI GRAD. Pozdrav do Kumani
Автоматски споено мислење:

Колку и да јадеме гомна против нив, колку и да ги мразиме далеку се поозбилни од Кумани и многу други групи на оваа сцена, самиот факт што постојат околу 20 години во контуитет го кажува тоа…
Vo koja smisla poozbilni ?
Vo Kumanovo dominiraat Kumani u sekoj slucaj.
Postojat 15 16god zatoa sto imaat nekakva si podrska od srbija i zatoa opstanuvaat ali brojkata im e mnogu mala( citaj 30 40 aktivni max )za razlika od Kumani.

Олимпиа - ГКС. Белхатув

Чкембари со поддршка на гостувањето за браќата од Полска.

Како и секогаш до сега и овај пат добивме гостопримство на највисоко ниво од нашите браќа.

Забава и дружба имаше преку денот а и касно во ноќта.

Направивме обиколка на градот, стадионот, локалната термоелектрана која е најголема во Европа, по функција иста како нашата РЕК. Битола, посетивме неколку нивни графити и бевме во посета на други интересни знаменитости, паркови и слично.

Петокот вечерта во знак на благодарност и изненадување браќата изработија парола со наш и нивни симбол која беше проследена со заедничка песна и пиро.

Саботата рано сабајлето тргнавме на гостувањето во Елблонг, 406 километри во еден правец, околу 250 навивачи.
Заедно со нас имаше навивачи од уште 3 други навивачки групи од градови во Полска кои се пријатели со Торфиоже од Белхатув.

Одлично пиро шоу и кореографија беше припремена и изведена на оваа утакмица.

Бидејќи не бевме во можност да присуствуваме на утакмицата во неделата (ПЕЛИСТЕР - Динамо Букурешт) од Белхатув со парола која таму ја напишавме, повикавме на присуство.

ФАЛА ВИ БРАЌА ЗА СЕ - DZIĘKUJĘ WAM BRACIA ZA WSZYSTKO

FB_IMG_1760451195478.jpgFB_IMG_1760451198456.jpgFB_IMG_1760451201045.jpgFB_IMG_1760451203289.jpgFB_IMG_1760451206068.jpgFB_IMG_1760451208522.jpgFB_IMG_1760451210916.jpg

кога извадија парола за Кичево, а дека вие сте следни.
Или : Sot Kercova, naser Kumanova.

Se vide koga sipcite odat po ulici i pcujat srbi i srbija ovie kucz gi nema nikade, dodeka Kumani se izlezeni na ulica i pravat akcii zatoa sto e niven grad.
KUMANOVO E MAKEDONSKI GRAD. Pozdrav do Kumani

Vo koja smisla poozbilni ?
Vo Kumanovo dominiraat Kumani u sekoj slucaj.
Postojat 15 16god zatoa sto imaat nekakva si podrska od srbija i zatoa opstanuvaat ali brojkata im e mnogu mala( citaj 30 40 aktivni max )za razlika od Kumani.
Ако мене лично некој ме прашува како македонска поддршка најмногу треба да им се даде на Војводи и Кумани да можат до крај со орките да се изборат, но ние сме таков ТАПА менталитет мене ми е добро многу ми е гајле за Војводи и Кумани ... За жал.

Али ова е брат 5 минути после крајот, они беа поише у тек на утакмица. Загрев.
Ооо вие богови на Мактифо Сцената што една кореографија не знаете да извадите

Attachments

• IMG_4907.jpeg
    IMG_4907.jpeg
    150,4 KB · Прегледи: 110

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom