ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
Знае ли некој дали ова е најмасовното присуство на Комити и колку е нивната бројка отприлика тука?
3000 so plus minus 150-300 lugje vo najlosiot period za klubot mozda i vo istorijata negova… po toa se gleda deka sme cuden narod
Автоматски споено мислење:

Исто како вас во ракометот.;)
Mozhe na chatgpt da mu ja pratis slikata so koreografija i da go prasas kolku e smeshna od 1 do 10 ? Stoooo viii eee be hahahahah

Последно уредено:
Како ви се удри курчот од глава… Прославава како онаа на Абре Убре во 1994 година, можеби за нијанса полоша. Оваа генијалност мора да ја смислил некој од кељавицине на 50 години без два грама мозок, нема шанси ова да е од некој помлад. Пуштете ги децата да смислат и реализираат нешто, не се брукајте со вакви работи, убаво пишал некој погоре дека подобро ништо да нема отколку кесиве од Рептил и Жито маркет.

Млада прва екипа 4 луѓе? Истите тие ферка што одбија?
Глуп муабет прајш скокаш од една во друга тема. И пак ќе ти кажам тие четворицата шо беа во Јане требаше уште пред сала да ги нападните ако имавте м од мадиња ќе влезевте директивно да пробате да удрите некој, а не муабети од типот "ајде гитла од тука да не ти збрцам нож". Скопје на автопат ко фрливте бакла в скут ве начекаја еден на друг, Новаци ко потпарени трчавте по комбето(има видео) и ѓорче влечките ви испопаднаја во тревата. Јака прва екипа имате нема збор.

Ве закопаа у групава за прославата никој ништо не кажа се спомна некој фајт одма се будите

Глуп муабет прајш скокаш од една во друга тема. И пак ќе ти кажам тие четворицата шо беа во Јане требаше уште пред сала да ги нападните ако имавте м од мадиња ќе влезевте директивно да пробате да удрите некој, а не муабети од типот "ајде гитла од тука да не ти збрцам нож". Скопје на автопат ко фрливте бакла в скут ве начекаја еден на друг, Новаци ко потпарени трчавте по комбето(има видео) и ѓорче влечките ви испопаднаја во тревата. Јака прва екипа имате нема збор.
Има видео со никаков доказ во ваша одбрана. Сами докажавте дека ниеден член од Комити не се повлекува. А за ситуацијата во јане беше коректно понудена ферка и ја одбивте.

Има видео со никаков доказ во ваша одбрана. Сами докажавте дека ниеден член од Комити не се повлекува. А за ситуацијата во јане беше коректно понудена ферка и ја одбивте.
Да имавте барем тро мадиња ке му напраевте нешто на тие 4цата шо беа, за то ќути сељаче едно:kuracc:

Не би да се навраќам на тему назад, и не би да коментирам али чисто да не се ширив дезинформацие.
У Куманово Комити Ченто бесва сами дошле и од автобуску до салу бесва се на неколко места потпишале и треба да ги прашате како су прошле, и чиви пете ударасва у гузицу.
Сабер Мабер како и да е, верују дека не си бија присутан на ваше последно гостување у Куманово, куде што бесте га пола Скопје довеле под вашу заставу од што не ви беше стра и цивилна која беше сс вас да ве заштити.
Да не ги уведују Фемили у исту причу али прашајте ги и њима, исто га направисва и под чиву заштиту бесва (читај полициска цивилна) кд пола трибина на Кумани заврши у станицу.
Иначе Србија никој не е скандираја да не шириш муабет и људи кои ве нападнсва на улаз бесва бивши Кумани. (дека никој не ве нападна) Тој га има и на видео.
И не ме влечите за език , храброст и акцие, како дечки од 1300 град не сте никад имале.
Прашајте ги Кохорс (цпб) кога копирсва и на кога дркасва у тој време.
И молба да не ми никој одговара јер на форум су мал број на људи од Скопје компетентни да одговорив. фала и свако добро

Не би да се навраќам на тему назад, и не би да коментирам али чисто да не се ширив дезинформацие.
У Куманово Комити Ченто бесва сами дошле и од автобуску до салу бесва се на неколко места потпишале и треба да ги прашате како су прошле, и чиви пете ударасва у гузицу.
Сабер Мабер како и да е, верују дека не си бија присутан на ваше последно гостување у Куманово, куде што бесте га пола Скопје довеле под вашу заставу од што не ви беше стра и цивилна која беше сс вас да ве заштити.
Да не ги уведују Фемили у исту причу али прашајте ги и њима, исто га направисва и под чиву заштиту бесва (читај полициска цивилна) кд пола трибина на Кумани заврши у станицу.
Иначе Србија никој не е скандираја да не шириш муабет и људи кои ве нападнсва на улаз бесва бивши Кумани. (дека никој не ве нападна) Тој га има и на видео.
И не ме влечите за език , храброст и акцие, како дечки од 1300 град не сте никад имале.
Прашајте ги Кохорс (цпб) кога копирсва и на кога дркасва у тој време.
И молба да не ми никој одговара јер на форум су мал број на људи од Скопје компетентни да одговорив. фала и свако добро
Како ќе кажеш шефе, ако речеш не смее да ти реплицираме, нема проблем :D

Куманово-Вардар 22-30...
Реално лошо ја одигравме утакмицата и нека не ве лаже резултатот. Кога влеговме накај 10-та минута Куманово константно водеше со 2 разлика. Полека ги престигнавме благодарение на шутевите од далеку на Резничек. Па по крило ги фативме, мислам дека беше Продановиќ и на полувреме се замина со 2 или 3 плус за нас. Второ полувреме до 45-та минута разликата беше цело време од 1 до 3. И тогаш ги расплескавме, направивме плус 10 и се воведе мечот до крајот. Препознав неколку играчи од МРК кои изиграа стварно добро. Инаку работите тргнаа откако Борко го напушти голот и на истиот застана Даскаловски. Се препородивме...
Во Куманово денес бев посрамен што сум македонец. Отидовме 4 автобуси, се на се околу 230 луѓе и стигнавме неколку минути откако беше почнат мечот. Навивањето солидно во текот на целиот натпревар. Салата беше исполнето 900% и атмосферата се на се беше одлична. Кумани беа на бројка околу 400 души во центарот на спротивната трибина. Имаа парола која не закопа и гласеше КОГА ЌЕ ИГРАТЕ РЕВАНШ СО АЦАБ???
Навиваа солидноо особено дур водеше Куманово и додека се држеа па после паднаа. Ние бевме солидни на моменти одлични на моменти слабо, се на се навивањето го оценувам со 3.5. На полувреме имавме и кореографија со конфлети а имавме и две пароли али не видов убаво што пишуваше...
Срамот спукна во прво полувреме. Почнаа да пејат Кумани албанско Скопје, по што беше возвратено со Србомани. И тогаш оид соседната трибина се јавија Делии Куманово со шалови Србија и со кренати три прста. И тогаш викнавме и тоа ни даде најголем мотив за уште поголема поддршка. Дел од нив беа децва, а постарите тргнаа да се тепаат. Ечеше јас те ебам Србијоооо...
Очекував Кумани да отидат и да ги заплескаат тоа Србомаништата кои воопшто не беа малку, пошто насекаде од трибините можеа да се видат луѓе кои напалено скокаа со трите прста мислиш се наоѓаме во Србија а не во Куманово. Кумани запеаа Куманово е Македонски град, но дали треба да дозволат вакви срамови да шетаат по нивни трибини???

Бтв со составов во моментов, не ми се верува дека може да направивме нешто повеќе со Металург. Едноставно Металурзите во моментов се појаки и очекувам втор пораз во недела. Сепак наше е да направиме пекол и колку можеме повеќе да му помогнеме на нашиот тим.
Напред Вардар!

--- надополнето ---

Со ТИШИНА буквално ги закопавме. Не знеа кај се. Кумани воглавно беа помлада екипа 18- али сепак солидно навиваа, мада искрено до кај мене допираше само ударот на нивните добри тапани и једино кога пееа цела сала со довикување наликуваа на добра група. Добра атммосфера и од двете навивбачки групи. Вакви натправари треба да се случуваат почесто.

--- надополнето ---

Заборавив и ова...
Второ полувреме кога веќе ја осигуравме победава решивме да ги буцнеме пак КУЦЗ па викнавме. Цигани, цигани, цигани, и кога се напалија цела соседна трибина. И одма тука ЈАС ТЕ ЕБАМ, ЈАС ТЕ ЕБАМ, ЈАС ТЕ ЕБАМ СРБИЈАААААААА :bip:

Хахахаха извештајов е врв. Побогу зар сите нивни извештаи содржат толку невистини. Гостите не се слушаа на почетокот???
Хахаха па како ќе се слушаме кога влеговме во десетта минута???
А што не напишале како занеме цела сала кога влегувавме, кога ќе се урнеа скалите пред влезот, кога ечеа наши песни :kesa:
Имало 500 џандари???
Па повеќе џандари кај нас има на обична утакмица со Силекс па камоли на дерби од висок ризик. Да бидеме реални немаше ниту 80 џандари во цела сала. Ние дојдовме во придружба на само 5 полицајци. Пред салата не дочекаа околу 20-30 желки, во сала имаше десетина кај нас, десетина кај Кумани и десетина претресуваа на врата заедно со Кумановските полицајци. Они доаѓале да се тепаат???
Единствени што видов да се топорат беа постарите од Србоманиве кои иако беа на 5 метра од нас а ние бевме блокирани од џандари пак ништо не правеа освен што демек замавнуваа со раката во стил ајде да се тепаме...
Да сакаа фајт можеа комотно да си влезат во терен пошто пред нив џандари немаше, што во Кале не е практика...
Али моментот од целиот овој извештај е ГОСТИТЕ ЕДВАЈ ЧЕКАА ДА СПАСАТ ЖИВА ГЛАВА :pos::pos::pos:
Кој едвај ќекал да спаси жива глава???
Победи Вардар, останавме направивме ОЛЕ со играчите, го поздравивме Металург за следен меч и 5 минути откако заврши не избација од сала и си отидовме.
Но тоа не е се...
Најголемата глупост е дека сме биле каменувани на автопат хахахахахахахахаха
ОМГ!!!!!!
И тоа албанско Скопје што пеевте... Па како што знам и кај вас ги има на голем број особено првата населба во која влеговме беше целосно албанска. Немаше потреба од тие провокации...

Што имаме против Србија???
Едноставно имаме против оние кои се Македонци а живот даваат за Србија. Да не пастирам линк да видите како дел од Кумановчани на дуелот Македонија-Србија во мал фудбал навиваат за Србија :tapp:

Немаше ниту нападнати навивачи, ниту каменувани автобуси, едноставно си го измислиле извештајот :)
И да се разбереме не беа Кумани со шалови Србија и три кренати прста, туку група од околу 30-тина дечишта и постари членови кои седеа на трибината десно од нашата. И не беа само они, туку и насекаде во салата кога запеавме Србомани како контра на албанско Скопје, луѓево се напалија и со трите кренати прсти рипаа како мајмуни. Пеевме и за Кумановки, па никој не скокаше, али кога ја спомнавме Србија...
Кумани запеаа Куманово е Македонски град, али на другиве не им беше ајле пошто со трите кренати прсти беа накострешени накај нас. Мислам дека имаше и обид од Кумани да им се земат шаловите Србија ама мислам дека беше неуспешен пошто во второ полувреме имаа и два дуксери Делии со кои мафтаа 30 минути.
Секаде има вакви фаци, али кај нас да се избацат некои вакви и да ја бранат Србија, има у гз да им ги набутаме шаловите и да им ги спалиме шупаците...
Замисли нас кога ни пеат албанско Скопје да скокне цела сала и да крева два прста со шалови Албанија :pos:

Ко за некој што не бил во 2010 на ракометот, доста упатено сум пишувал на темата ;)
Како вчера го памтам денот. Се чекаше на четвртиот автобус. На влез на сала се пееше Еееее да бидеш дел од нас, јунак да си мора, ќе се срушеа скалите. Во сала тоа дрвените клуши едвај издржаа. За жал, немавме некои којзнае какви слики дека не дозволуваа да се симнеме доле.
Тие малку слики заминаа во историјата со пропаѓањето на Комити форумот.

Сега кога ќе се присетам имаше некоја група што отиде на своја рака пред ракометот и вистина е дека имаше некои брканици, ама никој немаше дуел.

Немам поим за кое гостување збориш друго, кога против вас не сме имале друго гостување освен ова. Никого не сте нападнале тука, извадивте едно смешно соопштение. Па уште ние сме носеле полиција со нас, мислиш јас ги договарам мвр. Нормално дека ќе има полиција кога е натпревар од висок ризик. Ете во 2010 сум пишал дека не ми се чинело дека има многу полиција, ама не се сеќавам.

Во Куманово од годините од кои одам на утакмици, имаше гостување:
- Со Башкими кога влетавме после некое мешународно гостување и за малку не им паднавме кореографија шеталица. Ова беше праисториско, не знам ни која година.
- Гостување кај Милано завршено со каменување со шипците.
- Гостување со Шкендија во Куманово кога ВАШИ ЧЛЕНОВИ ПОМОГНАА НА ЧЛЕНОВИ НА КОМИТИ кога ЕБР удри офанзива на Комити.

И секако, Металург-Вардар финале на куп во 2019. И за таа утакмица имам многу пишувано. Не бев со чентовци, кои си дојдоа ненајавено на своја рака. Бевме екипа од форумов и седевме подалеку на трибината. Како што кажав, пред утакмица имавте напад врз дете од Куманово кое тренира во Вардар и му земавте маица, па татко му во акна тужба во иднина. Влеговте во сала, пеевте сисај Вардаре и ниту една страна не нападна, иако немаше скоро ич полиција. После сите (раштркани низ сала, плус децата од кумановската школа) скандиравме Ајде, ајде, Вардаре, додека гледавте попарени од ваша трибина.
Патем, со другиве носевме знаме (фан знаме да речеме), да бевте малку поупорни може ќе дојдевте до убав трофеј :D

Други наши дуели биле на ракомет со Комбат и кога се спасивте кога не не пуштија да излеземе од Градски, а вие одевте во Парк на кошарка. Друго видување со вас ми е помагањето од 10-тина наши членови со Лирија на полуфинале Куп, кога извадија парола за Кичево, а дека вие сте следни.

Како ќе кажеш шефе, ако речеш не смее да ти реплицираме, нема проблем :D

Ко за некој што не бил во 2010 на ракометот, доста упатено сум пишувал на темата ;)
Како вчера го памтам денот. Се чекаше на четвртиот автобус. На влез на сала се пееше Еееее да бидеш дел од нас, јунак да си мора, ќе се срушеа скалите. Во сала тоа дрвените клуши едвај издржаа. За жал, немавме некои којзнае какви слики дека не дозволуваа да се симнеме доле.
Тие малку слики заминаа во историјата со пропаѓањето на Комити форумот.

Сега кога ќе се присетам имаше некоја група што отиде на своја рака пред ракометот и вистина е дека имаше некои брканици, ама никој немаше дуел.

Немам поим за кое гостување збориш друго, кога против вас не сме имале друго гостување освен ова. Никого не сте нападнале тука, извадивте едно смешно соопштение. Па уште ние сме носеле полиција со нас, мислиш јас ги договарам мвр. Нормално дека ќе има полиција кога е натпревар од висок ризик. Ете во 2010 сум пишал дека не ми се чинело дека има многу полиција, ама не се сеќавам.

Во Куманово од годините од кои одам на утакмици, имаше гостување:
- Со Башкими кога влетавме после некое мешународно гостување и за малку не им паднавме кореографија шеталица. Ова беше праисториско, не знам ни која година.
- Гостување кај Милано завршено со каменување со шипците.
- Гостување со Шкендија во Куманово кога ВАШИ ЧЛЕНОВИ ПОМОГНАА НА ЧЛЕНОВИ НА КОМИТИ кога ЕБР удри офанзива на Комити.

И секако, Металург-Вардар финале на куп во 2019. И за таа утакмица имам многу пишувано. Не бев со чентовци, кои си дојдоа ненајавено на своја рака. Бевме екипа од форумов и седевме подалеку на трибината. Како што кажав, пред утакмица имавте напад врз дете од Куманово кое тренира во Вардар и му земавте маица, па татко му во акна тужба во иднина. Влеговте во сала, пеевте сисај Вардаре и ниту една страна не нападна, иако немаше скоро ич полиција. После сите (раштркани низ сала, плус децата од кумановската школа) скандиравме Ајде, ајде, Вардаре, додека гледавте попарени од ваша трибина.
Патем, со другиве носевме знаме (фан знаме да речеме), да бевте малку поупорни може ќе дојдевте до убав трофеј :D

Други наши дуели биле на ракомет со Комбат и кога се спасивте кога не не пуштија да излеземе од Градски, а вие одевте во Парк на кошарка. Друго видување со вас ми е помагањето од 10-тина наши членови со Лирија на полуфинале Куп, кога извадија парола за Кичево, а дека вие сте следни.

+ 2005 година, полуфинале во куп против Пелистер Кометал. Памтам еден чкембар глумеше дека е во несвест откако падна од тоа оградата :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom