Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Bi se izjasnile ama nema sto da kazat a da ne e povrzano so religijataА која е предност на копање не се изјасни никој.
Тај е поента на целу тему ја мислу, а не православие или псалме или бла бла литургие.
A sakas da sum biten ?вториот и не е толку битен на овие теми
Плодна почва.Bi se izjasnile ama nema sto da kazat a da ne e povrzano so religijata![]()
Па има многу луѓе што цвеќиња садат на гробишта на блиските или дрво.Ок и после овој факт кога го дознавме што треба да правиме ?
Да почнеме да садиме патлиџани и красатајци на гробовите ? А да и модри патлиџани за @Ocajna ? Таман погелми ќе бидат баш како што бара таа .
Убаво те праша, кажи предности на инхумацијата. Он ти кажа предности на кремацијата.
Ne znam kaj vas kako e, kaj nas obavezno megju grobovite si imame mali bavci, onaka kolku da si prikasnis nesto svezo i organsko duri go cekas popot da spej. I vo pravo e @датум stvarno povekje rod davaat i povkusni se. Dali e deka na sveta zemja, dali od organskoto gjubrivo ili kombinacija od dvete, iskreno nikogas ne sum se prasal. Ete sega vo misla me kladeОк и после овој факт кога го дознавме што треба да правиме ?
Да почнеме да садиме патлиџани и красатајци на гробовите ? А да и модри патлиџани за @Ocajna ? Таман погелми ќе бидат баш како што бара таа .
Убаво те праша, кажи предности на инхумацијата. Он ти кажа предности на кремацијата.
I ekoloski. Jas cudise zosto pokraj site grobista ima kladence so lekovita voda.Плодна почва.
Љути пиперке ајварке ке садимо до споменици.Пола метар пиперка ке биде, мека како црф.
Ке му га бутнемо Мамаз на Заева,нова врста љут ајвар "брзосмртка".
И Словениј ке капитулира на ајварски пазар од нас.
Шегата е дека ти почна да објаснуваш за тоа дека инхумацијата е подобра затоа што земјата ќе била поплодна.Па јас не знам баш дали некој садел патлиџани и краставици на гробишта, ама дрва на пример да, бидејќи истите имаат можност да растат побрзо.
Затоа на многу места гробиштата се градски и средени а не приградски и запустени.
Ама добро,хехе на шегата
Па не изгледаат баш така одговорите..
Дека има коректни одговори, има
Ама дека претерува, исто претерува..
А ти дојде на испомош за да не осеќа осамено или што е работа?
А да не го подржав јас..?Абе Датум бе брат бе.
Курајбер се пецна па после се испичка,а вика дека му е испод час да дискутира за религие.Вика дека е за средну школу тема.
Али нема везе.
Освен молитва(и истата што се наплаќа), црквата нема ништо друго..Ја и Саладин спомнасмо дема погреб не треба да е под надлежност на цркфу, попови и слично и дека не треа цркфа да се меша у човекову смрт и да печали.
А и мое мислење е дека не треба да се уништуеф приградски подрачја за гробишта и пази за истите да се наплаќа около 2000 евра.
Па јас не дробам и не поставувам прашања со претпоставка на винаВи одма нарипасте у одбрану на ваше православие.Како у око да ви бркне човек кд ке ви се спротистави на ваши приказни за деца.
Јас те прашав од историска гледна точка едно просто прашање, кога е Исус роден, не да ми кажуваш ти православните и католиците тоа како го замислуваат..Билблиска историја? Вистинита?
Исус воскреснаја?
Муда маријанови.
Дај доказ.
Спасија га човештофо? Од што?
Што се битни прашањата што горе ги постави тогаш?И нели ти одгвори некоју страну поназад.Роден у Витлеем, около нову годину, около 1 годину од шау еру.
И што е тој битно сс овуј тему?
Брза кучка слепи кучиња раѓаА чекај устфари зшто различно га славите бижиќ, грегоријанци и јулианци?
Пророкот ги почнува тие муабети, кажи директно кој што како, не „вие“Ја не дискутирам за Исуса, ви га мешате увек, а он устфари евреин, погребан сс еврејски обреди.
Имаш едно просто прашање погоре, обиди се да го одговоришСин божји бе, мало морген, како Херкулес син на Зефса нешто ама поусовршено и нашминкано за да веруеф нови генерацие.
Во поразвиени земји, гробиштата се обично во централните подрачја и се средени и изгледаат на паркови.И како мртфо изедено тело од црви ке има предност за туј почву? Па тој не е вулканска лава, да опустоши и да остаи поплодно земјиште. И еве и да се подобри почва,кој кур ти е потребна плофна почва на гробишта попогу?
Зошто уопште да постои крематориум?Зашто уопште да постоиф гробишта?
Зашто уопште религие да се мешаф куде и на кој начин ке заврши мртфо човечко тело?
Па јас не читам од Библија кога ти ги кажувам овие работи.. или ти имаш таква претстава?И не сам ја нервозан, дискутирам отфорено и сс сфоју главу.
И да, немаја сам 4 у сфедителстфо никад.
И не ми треба псалме и догме за да размислу разумно и да си дам мислење.
Па немој одма вака...Муабетиве тука ми личат како на селска чешма, или утринска програма на канал5.
Повеќе нема да ја надледувам темава, не почитувате религија си играте кур и така.
Пријатно на сите во темава!
Брат одговорив пократко, тој одговор може да се прошири и листата да биде подолга, ако тоа се побара, нема проблем, ќе идеме до крајности.Шегата е дека ти почна да објаснуваш за тоа дека инхумацијата е подобра затоа што земјата ќе била поплодна.
Каква придобивка имаме од тоа освен како што рече дека една жална врба само може да посадиме до гробот ?
Брат ние праводлавните си кажавме по наше верување како е, сега ако на некој тоа му се бабини деветини тоа е друг муабетДојдов за да ви кажам на двајцата дека колку сте у право толку и не сте.
Особено со делот дека смртта не е поврзана со религиите , но затоа погребувањто е.
Има една оксиморонаска практика каде што една религија ги има сменето двата најпознати начина или ги има и двата пралелно практикувано.
Фала, ние по една ракија ќе се напиеме...Парва, владе и птицата, добра комбинација..
................................................................................
Какво кафе пиете, да ви свариме додека ги решавате најбитните работи?
Кажа чоекот што со филмови сака да се докаже..
Кој сади зеленчук и овошје на гробишта бе скапан еден , глеаш сега кој придонесува за мајтап дискусија..?Ne znam kaj vas kako e, kaj nas obavezno megju grobovite si imame mali bavci, onaka kolku da si prikasnis nesto svezo i organsko duri go cekas popot da spej. I vo pravo e @датум stvarno povekje rod davaat i povkusni se. Dali e deka na sveta zemja, dali od organskoto gjubrivo ili kombinacija od dvete, iskreno nikogas ne sum se prasal. Ete sega vo misla me klade
P.s jadis polzavi ? Posle dozd pomini niz grobista, eden kup ke soberis po plocite i prevkusni se. Kako da ti recam, poinakov smek imaat za razlika od onie po megjite so se, livadskite.
Ааа епа добро, со ракија може и јас да се придружамФала, ние по една ракија ќе се напиеме...
Туку ни фали @Ska Maniac за "Цела да е"... па ако може и него да го викнеш...
Глеаш како ги извртуваш работите.Плодна почва.
Љути пиперке ајварке ке садимо до споменици.Пола метар пиперка ке биде, мека како црф.
Ке му га бутнемо Мамаз на Заева,нова врста љут ајвар "брзосмртка".
И Словенија ке капитулира на ајварски пазар од нас.
И па ке нагласу, смрт нема врску сс религију!