Никој не е достојан да гу испрати моју смрт осфен ја и мои најблиски, без религиски глупости.
Его трип и ништо друго. Само човек со преголемо мислење за себе му е битно како е испратен во смртта, само човек со его мисли за неговото достоинство во смртта и има пост смртни желби, како кремирање. Оти? Оти кога бил жив читал за сите религии и размислувал логично на форум. Првото нешто што го губиме при смрт е баш достоинството парва, бидејќи кога мозокот се исклучува не може повеќе сфинктерот да ти го контролира не пак да се грижи за твоето достоинство, и бидејќи си полн срање како секогаш, срање happens.
Религиските глупости како прво треба да сфатиш дека не се за тебе те направат да се чувствуваш подобро или во право, бидејќи да ти повторам ти веќе не постоиш, тие се за твојата фамилија и твоите блиски. Ти ако си читал и си станал атеист не значи дека твојата мајка, жена, деца кои треба да го хендлнат твојот леш не ја прифатиле христијанската религија и обичаи поради местоположбата, чувството за припадност во заедницата или која и да е причината и наоѓаат утеха во тие обичаи. Твојот леш, не сакам да кажам
ти за да сфатиш, се во нивна сопственост и тие треба да одлучат како ти ќе бидеш испратен. Може ли да ми објасниш ти зошто твоето достоинство во смртта е побитно од начинот во кој верува твоето дете дека е правилен и вистински, начин во кој наоѓа утеха, начин преку кој полесно ќе ја помине трагедијата и е единствениот начин кој го познава како нормален? Зошто би бил напорен лик и мртов па сметаш дека имаш право да бараш да те смелат и разлеат на некој си планински врв кај што си пушил трева??????????? Јас мислам дека човек што има конкретни желби за неговиот леш не ги заслужува луѓето кои го испраќаат. Не знам, можеби е скапо да ме кремираат иако правилно, затоа нека ме фрлат во ѓубрето ако им е најлесно тоа.
Мојот потпис еве 15тина години е баш: when I'm dead just throw me in the trash.
Начинот е само сугестија, пораката ја акцентира индиферентноста.
Не било достоинствено да го закопат умниот...