Крематориум во Македонија

Паааа дека не те читам целосно, јебала те латиница. Идеш превише хипотетички и дирекнто, а ја само директно.
:icon_mrgr:

Види, Датум е малце пософистициран, познава се, сака нешто да објасни суштински, ама ипак глави се како и други.
А други, пепел.
Рон,Дарлинг,Берик,Пророк...
Ке ти репицира док може, а после тој господ така сака, таке е оти ја така верувам, или ке ти цитира псалме или ке ти каже не замарај.

Ја сам кажаја, од увек ми, агностици или атеисти vs верници, увек е блага предност за нас.Зшто ми немора ништо да ги докажуемо, факт и реалност е тај, а они се губиф да објасниф нешто необјасниво.
Pa odam hipoteticki oti ako odis direktno odma vlegvas vo klinc so nivnite dogmi i tuka zavrsva razumna i logicna diskusija. Ali kako sto mozis da zabelezis, ni hipoteticki mnogu mnogu ne pomaga. Ednostavno koga se raboti za religiski dogmi nema prostor za hipoteticki ili bilo kakvi drugi scenarija.
Uste se sekjavam na temata sto ja otvoriv pottiknat od filmot koj isto e staven vo temata. Hipoteticko scenario sto bi bilo koga bi bilo. Da ti gi skratam makite, da ne citas 24 strani gluposti. Niti eden ne mozese ni da zamisli edna takva situacija, pa makar i hipoteticka kade utre ke najdi nepobiten dokaz ( sekako po nivni izbor kakov dokaz bi bil toa, bitno da bidi nepobiten za niv ) kade se ona vo sto veruvale, cel fundament na nivnata religija pagja vo voda i sto bi pravele posle toa hipoteticko scenario. Vo filmot konkretno, koj patem receno e eden od podobrite filmovi koi gi imam gledano toj nepobiten dokaz se koskite na Isus ili pokonkretno voskresnuvanjeto negovo. Pa mislam deka nikoj ne se ni obide da go izgleda filmot. Odma go proglasija za Eres :D

@датум
Абе не меру ја муда сс некакфота си бога,а и не се мешам у религиозни погребни ритуали, него давам сфое најразумно мислење за иднину на мртфи тела.
Еве ти објасни која е предност на копање у земњу и завземање на приградски подрачја? Која?

А што е фитна сс прашање за Исуса?
Па нели негде около нову годину и прву годину од нашу еру. Или?
Устфари и ви сами незнаете.
А зшто, зшто сте поделени,Ви викате 7 јануар, а католици 26 декември.Или устфари тој е исто само различно интерпретирано у зависност од Грегоријански или Јулијански.
А зшто сте поделени, нели Исус вика заврти га образ, ви сте леф образ а католци десан.
А други подверски групе, а секте, а други релиие.

И па ке га прашм најклише и досадно прашање.Зшто бе мислите дека бш ваша религија е вистинита?
И дали исто би размислувале ако би се родиле у другу релииску групу?
И на кок начин бог бира кој народ куде да се роди и како да веруе?
Што да праимо сс амазонски племиња,афрички,Папуа Нова Гвинеја и слични?
Кој кур су они криви што су родени тамо.

Управо е до негде Владе, логика за пошироку смислу ви е нула, искрено.
Ќе ти одговорам поопширно да се оправам, стварно ме уби трескава последниве два дена, требаше пиво миво и на крај курац.

Католици и Православни ми кажува :pos:

Како историчар кога ќе размислуваш нема православен, католик , протестант , евреин итн итн..
Има само тоа што методите налагаат за да се истражува еден историски случај, толку. Нема некоја филозофија ,истото што е и за Александар, Филип, Фараоните, римските императори е и за Исус

Незнам што сакаш да постигнеш со овие класификации, ама добро ќе ги решиме дилемите низ дускусија..

Последно уредено:
A sto, ti mislis deka nesto poseben si deka si pravoslaven.
Matricata ista vi e, ti se dopagjalo toa ili ne.
Ili ajde vo sto si tolku poseben od random vernik od druga religija. I toj i ti sekoj drug smeta deka e bas negovata religija onaa pravata i i ti i toj i sekoj random vernik go pravi ona sto mu nalaga religijata bez voopsto da se preispita zosto toa go pravi. I nego i tebe i na bilo koj dovolno mu e deka taka e zapisano tamu nekade i tuka zavsuva vaseto razmisluvanje. Isti ste samo od razlicni knigi citate i sekoj za svojata uveren e deka e taa pravata. Ete pocni od sebe. Ti si se posomneval nekogas vo nesto sto go pisi biblijata ili za tebe toa e apsolutna vistina koja nema potreba da se preispituva :cautious:

Прво, не сум јас тема на муабет, туку темата се наоѓа во насловот.

Второ, пошто религиозноста не е просто вегетирање или учење световни науки, туку трагање по духовност, јасно е дека таквиот начин на битисување подлежни на некоја шема.

Трето, глупо е да кажеш дека за прифаќање на верска доктрина не ти треба памет, затоа што веронаука не им се предава на растенијата или животните, туку на луѓето, кои имаа памет/разум.

Четврто, не е точно дека запишаното во книгите не е предмет на сомнеж, туку сомнежот постои пред се‘ од личното недоволно познавање на религозната доктрина кон која се приклонил верникот.

Петто, не се сомневам во напишаното во Св. Писмо, затоа што истото е ем протолкувано и разјаснето, ен напишаното (може да) се спроведува во секојдневото живеење.

Шесто, припадниците на различни вероисповести „не се исти„, а за таа разлика говори и нивната пракса и делата од таа пракса.
Автоматски споено мислење:

@датум
Абе не меру ја муда сс некакфота си бога,а и не се мешам у религиозни погребни ритуали, него давам сфое најразумно мислење за иднину на мртфи тела.
Еве ти објасни која е предност на копање у земњу и завземање на приградски подрачја? Која?

А што е фитна сс прашање за Исуса?
Па нели негде около нову годину и прву годину од нашу еру. Или?
Устфари и ви сами незнаете.
А зшто, зшто сте поделени,Ви викате 7 јануар, а католици 26 декември.Или устфари тој е исто само различно интерпретирано у зависност од Грегоријански или Јулијански.
А зшто сте поделени, нели Исус вика заврти га образ, ви сте леф образ а католци десан.
А други подверски групе, а секте, а други релиие.

И па ке га прашм најклише и досадно прашање.Зшто бе мислите дека бш ваша религија е вистинита?
И дали исто би размислувале ако би се родиле у другу релииску групу?
И на кок начин бог бира кој народ куде да се роди и како да веруе?
Што да праимо сс амазонски племиња,афрички,Папуа Нова Гвинеја и слични?
Кој кур су они криви што су родени тамо.

Управо е до негде Владе, логика за пошироку смислу ви е нула, искрено.

парва разбираш,

ако ти одговору на тФоја питања, дал ќе признајеш дека си сФе време у криво?...

Живо ме занимаФ тФој одговор...

Последно уредено:
Pa odam hipoteticki oti ako odis direktno odma vlegvas vo klinc so nivnite dogmi i tuka zavrsva razumna i logicna diskusija. Ali kako sto mozis da zabelezis, ni hipoteticki mnogu mnogu ne pomaga. Ednostavno koga se raboti za religiski dogmi nema prostor za hipoteticki ili bilo kakvi drugi scenarija.
Uste se sekjavam na temata sto ja otvoriv pottiknat od filmot koj isto e staven vo temata. Hipoteticko scenario sto bi bilo koga bi bilo. Da ti gi skratam makite, da ne citas 24 strani gluposti. Niti eden ne mozese ni da zamisli edna takva situacija, pa makar i hipoteticka kade utre ke najdi nepobiten dokaz ( sekako po nivni izbor kakov dokaz bi bil toa, bitno da bidi nepobiten za niv ) kade se ona vo sto veruvale, cel fundament na nivnata religija pagja vo voda i sto bi pravele posle toa hipoteticko scenario. Vo filmot konkretno, koj patem receno e eden od podobrite filmovi koi gi imam gledano toj nepobiten dokaz se koskite na Isus ili pokonkretno voskresnuvanjeto negovo. Pa mislam deka nikoj ne se ni obide da go izgleda filmot. Odma go proglasija za Eres :D
Не знам како идејава ти изгледа толку величествена, пред тој филм има стотици книги каде што се дискутираат тие хипотетички сценарија. Ко олабави малку, не си прв што размислувал така, не е нешто револуционерно.
Ама како викаше ти во една друга тема за политика, како би било не знаеме, нема потреба да се замараме, сега е така како што е и тоа е тоа, хипотетички сценарија има милион.

Не знам како идејава ти изгледа толку величествена, пред тој филм има стотици книги каде што се дискутираат тие хипотетички сценарија. Ко олабави малку, не си прв што размислувал така, не е нешто револуционерно.
Ама како викаше ти во една друга тема за политика, како би било не знаеме, нема потреба да се замараме, сега е така како што е и тоа е тоа, хипотетички сценарија има милион.
Oti velicestvena, tema ko tema, film ko film. Drugo bese problemot tamu, a slicno e i tuka. Ne se rabotese za milion hipoteticki situacii, za edna konkretna , bukvalno ista ko vo filmot.
Ne se ni obidovte da zamislite edna takva hipoteticka situacija, uste pomalce da dadete odgovor sto bi pravele vo edno takvo hipoteticko scenario. Ne smeete ni da pomislite na takvo nesto, ni da zamislite, ni da razmislite. Ni filmot najverojatno ne go izgledavte.
Tolku vi e slaba verata pa se plasite eden film da izgledate ili da zamislite edno takvo scenario i kako bi se postavile vo takvi okolnosti ?
Za tuka konkretno uste cekam eden argument protiv kremiranjeto a da ne e na religiozna osnova.

Прво, не сум јас тема на муабет, туку темата се наоѓа во насловот.

Второ, пошто религиозноста не е просто вегетирање или учење световни науки, туку трагање по духовност, јасно е дека таквиот начин на битисување подлежни на некоја шема.

Трето, глупо е да кажеш дека за прифаќање на верска доктрина не ти треба памет, затоа што веронаука не им се предава на растенијата или животните, туку на луѓето, кои имаа памет/разум.

Четврто, не е точно дека запишаното во книгите не е предмет на сомнеж, туку сомнежот постои пред се‘ од личното недоволно познавање на религозната доктрина кон која се приклонил верникот.

Петто, не се сомневам во напишаното во Св. Писмо, затоа што истото е ем протолкувано и разјаснето, ен напишаното (може да) се спроведува во секојдневото живеење.

Шесто, припадниците на различни вероисповести „не се исти„, а за таа разлика говори и нивната пракса и делата од таа пракса.

парва разбираш,

ако ти одговору на тФоја питања, дал ќе признајеш дека си сФе време у криво?...

Живо ме занимаФ тФој одговор...
Dobro Proroce, poseben si, religijata ti e posebno posebna i edinstveno vistinska, se so pisi vo biblijata e tocno i dokazano, ko ke umris ke odis vo rajot i ke zivees beskonecno do krajot na vremeto . Spijaj mirno sega.

Од практични причини кремирање е боље, али па при евентуално зомбирање ја губиш таа опција.

Weighing Seth Meyers GIF by Late Night with Seth Meyers

Oti velicestvena, tema ko tema, film ko film. Drugo bese problemot tamu, a slicno e i tuka. Ne se rabotese za milion hipoteticki situacii, za edna konkretna , bukvalno ista ko vo filmot.
Ne se ni obidovte da zamislite edna takva hipoteticka situacija, uste pomalce da dadete odgovor sto bi pravele vo edno takvo hipoteticko scenario. Ne smeete ni da pomislite na takvo nesto, ni da zamislite, ni da razmislite. Ni filmot najverojatno ne go izgledavte.
Tolku vi e slaba verata pa se plasite eden film da izgledate ili da zamislite edno takvo scenario i kako bi se postavile vo takvi okolnosti ?
Za tuka konkretno uste cekam eden argument protiv kremiranjeto a da ne e na religiozna osnova.
А зошто си претпостави дека не сме помислиле? Или дека немаме прочитано? Па имаш такви книги напишани и од верници, и од некои монаси замисли.
Намали доживљај.

Човек да ве чита, Вас православниве верници...
Ќе помисли испоснички живот живеете, и се сте раздале на сиромасите!

Сега уште ви остана дали црви да ве јадат или оган да ве гори како приемен испит за Рајот!

Im Out Give Me A Break GIF by HRejterzy

Сега уште ви остана дали црви да ве јадат или оган да ве гори како приемен испит за Рајот!

Анти-кремирањето како што важи за православна вероисповед така важи и за муслиманска вероисповед, не си играј со чувства на верници и не ставај глупи слики....

Последно уредено:

Што мака имаш другар ти со православните?
Бидејќи и ти почна некој муда да мрсиш тука заедно со цела багра што само јаде гомна и незнае ништо друго..

Ви кажавме тука дека можете да си прајте што кур сакате, тоа наш проблем не е..
Што кур имате вие со нашата вера?
Што кур сакате од нас?

Што мака имаш другар ти со православните?
Бидејќи и ти почна некој муда да мрсиш тука заедно со цела багра што само јаде гомна и незнае ништо друго..

Ви кажавме тука дека можете да си прајте што кур сакате, тоа наш проблем не е..
Што кур имате вие со нашата вера?
Што кур сакате од нас?
Никаков проблем со вашата вера се додека не ја мешате кај што не и е местото!
Крематориум ти е капацитет, исто како депонија, фабрика за авто-делови, или пекара!
Ако не ви се свиѓа, слободно заобиколете во широк лак!
А не да мрсите муда дали требало или не!

Зошто вака не се буневте кога попови пееја на лимени и заварени сандаци без присуство на семејство за време на короната?!?

Не е малце лицемерно?!
Или немавте спецификации за видот на електродата и длабината на варот во библијата/куранот??

Крематориум ти е капацитет, исто како депонија, фабрика за авто-делови, или пекара!
А не да мрсите муда дали требало или не
Абе ние за у наши кругови имаме право да си кажеме дали може или не..
За другите ИЧ КУР не ме заболек, ако сакате и у киселини нека ве топат, ваш проблем..
На крај краева организирајте се и барајте и на државата, што тука нас православните не обвинувате за се и сешто?

Зошто вака не се буневте кога попови пееја на лимени и заварени сандаци без присуство на семејство за време на короната?!?
Абе јас не ги бранам нив, здрав ли си ти што ми збориш?

Не е малце лицемерно?!
Или немавте спецификации за видот на електродата и длабината на варот во библијата/куранот??
:pos:

Смешки

Дај прочитај ми ги коментарите прво што велам јас за нив, па после можеш да збориш

А не да мрсите муда дали требало или не!

Не е малце лицемерно?!
Каде примети некаде дека некој им спори на луѓето дали смее или не.

Па ваљда не се напињавте за џабе со толку статистики: де колку проценти биле православни, де колку муслимани, де колку малку ќе се кремирале..
бла бла бла

Па анатеми фрлање дека поп немало да ги пее, па црквата забранувала, па душата кај ќе им одела, па царство небесно..

Да не ве читав од почеток.. ќе помислев дека некој Чича са Бркича сака да ви прави геноцид :rolleyes:

Абе остај ги таму, едвај чекаат вакви теми за да ни се посерат на верувањето, ничим изазвани буцкаат и не ставаат у еден кош, дали ние иаме некакво друго мислење и не е битно

Секогаш овие работи почнуваат со владе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom