Да иземеме се друго кажано последната реченица повторно покажува за тоа каков човек си, или поточно нечовек. Власт, градоначалници, итн ... само тоа ви е во главата зошто лебот ви зависи од тоа таму. Школо ви завршуваат во партија, возачка ви положуваат во партија, другари/девојки ви наоѓаат во партија, ве вработуваат во партија и на крај ве женат во партија. Затоа и цело време ви е паметот во функции и позиции зошто вие без тоа немате ништо.
Како бе да иземеме се што е кажано, кога цел контекст на муабетот е тој.
Дека сте ветер и магла у моментов, како и претходни 11 години од вашето постоење и ништо нема да се смени после Локалниве.
Од моја страна пак тоа е комплетно неважно, мене се што ме интересира е СДС и ДПМНЕ да пропаднат, и макар и да се движиме толку споро што на секој четири години само плус уште еден функционер на истите ќе остане без леб јас сум задоволен. Еве сега после 19ти на сегде уште повеќе ќе останат без своите функции. Тоа е чист напредок во правилната насока.
Ти не си бот, на Кантер ги имаше тие под-бот се викаа и беа уште поглупи од самите ботови.
Кое црно пропаѓање бе теле едно кога пред само една година вмро доби апсолутна власт на ниво на цела држава и истото ќе се случи сега на Локални со тенденција за зголемување на бројот на општини?
Кое ти е тоа црно пропаѓање?
И најважното, ние вака можеме да тераме вечно, зошто ништо не ни зависи од позиции и власт. Еве ги СДС пропаднаа, ДПМНЕ веќе со полна брзина тргнат надолу по удолницата. Ние се што треба да правиме е да бараме начини како да го убрзаме пропаѓањето на овие крвници на Македонија.
Чекај сеа не те сфатив?
Вие како сектиче мало си земате за заслуга што Вмро го потона сдс на прошлите избори? Хахахахахахахахахахаххаха
Абе вие енверхоџисти скроз сте надвор од здравиот разум?
Па еве ако сдс пропаднаа, а народот не видел ништо добро од Вмро претходно според тебе, зашто не ве гласаа вас?
Ова можеш и да го сфатиш и како реторичко прашање.
Вие единствен начин што треба да најдете е да го смените тоа хипикот од лидер што ви е , зашто со слогани дека треба да се посерете на нешто и да пцуете и колнете у јавни настапи и прицијални постови, гласачкото тело ќе продужи да ви се сведува само на наркомани и џанаци ко до сега.
И уште ова, ако толку ви смета тоа Западно влијание у Македонија, дека овде странци управувале, дека Брисел е ваков и таков, кажи ми што не плачете ко пичkи по тие судовите у Кина и Русија него ќе сте се жалеле у Стразбург и судови што ги водат истите тие што ги негирате и барате дистанцирање од нив.