Локални избори 2025: Кандидати за Град Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Иден градоначалник на Скопје?

• Башким Бакиу (Коалиција ВЛЕН)

Гласови: 0 0,0%
  • Сашо Маневски (група избирачи)

• Зоран Јованоски (Единствена Македонија)

• Владимир Куновски (Работничка партија)

• Александар Тортевски (Твоја партија)

• Вкупно гласачи
    169
Да иземеме се друго кажано последната реченица повторно покажува за тоа каков човек си, или поточно нечовек. Власт, градоначалници, итн ... само тоа ви е во главата зошто лебот ви зависи од тоа таму. Школо ви завршуваат во партија, возачка ви положуваат во партија, другари/девојки ви наоѓаат во партија, ве вработуваат во партија и на крај ве женат во партија. Затоа и цело време ви е паметот во функции и позиции зошто вие без тоа немате ништо.

Како бе да иземеме се што е кажано, кога цел контекст на муабетот е тој.
Дека сте ветер и магла у моментов, како и претходни 11 години од вашето постоење и ништо нема да се смени после Локалниве.

Од моја страна пак тоа е комплетно неважно, мене се што ме интересира е СДС и ДПМНЕ да пропаднат, и макар и да се движиме толку споро што на секој четири години само плус уште еден функционер на истите ќе остане без леб јас сум задоволен. Еве сега после 19ти на сегде уште повеќе ќе останат без своите функции. Тоа е чист напредок во правилната насока.

Ти не си бот, на Кантер ги имаше тие под-бот се викаа и беа уште поглупи од самите ботови.
Кое црно пропаѓање бе теле едно кога пред само една година вмро доби апсолутна власт на ниво на цела држава и истото ќе се случи сега на Локални со тенденција за зголемување на бројот на општини?
Кое ти е тоа црно пропаѓање?

И најважното, ние вака можеме да тераме вечно, зошто ништо не ни зависи од позиции и власт. Еве ги СДС пропаднаа, ДПМНЕ веќе со полна брзина тргнат надолу по удолницата. Ние се што треба да правиме е да бараме начини како да го убрзаме пропаѓањето на овие крвници на Македонија.

Чекај сеа не те сфатив?
Вие како сектиче мало си земате за заслуга што Вмро го потона сдс на прошлите избори? Хахахахахахахахахахаххаха
Абе вие енверхоџисти скроз сте надвор од здравиот разум?
Па еве ако сдс пропаднаа, а народот не видел ништо добро од Вмро претходно според тебе, зашто не ве гласаа вас?
Ова можеш и да го сфатиш и како реторичко прашање.

Вие единствен начин што треба да најдете е да го смените тоа хипикот од лидер што ви е , зашто со слогани дека треба да се посерете на нешто и да пцуете и колнете у јавни настапи и прицијални постови, гласачкото тело ќе продужи да ви се сведува само на наркомани и џанаци ко до сега.

И уште ова, ако толку ви смета тоа Западно влијание у Македонија, дека овде странци управувале, дека Брисел е ваков и таков, кажи ми што не плачете ко пичkи по тие судовите у Кина и Русија него ќе сте се жалеле у Стразбург и судови што ги водат истите тие што ги негирате и барате дистанцирање од нив.

УАПСЕНА СОПРУГАТА НА РАНЕТИОТ ДОКТОР Жената се сомничи дека нарачала да го убијат Шаини во Куманово

Се осилија и буливе еј!
Сигурно пукачот е швалерот хахаха

Ја дали сум бот или не, што работам, каде живеам и кој ми дава леб да јадам воопшто не е тема на дискусија.
Не релативизирај и не бегај од поентата на дискусијата, а воедно и насловот на темата.

Само напишав факти што се РЕАЛНОСТ.
Побиме и ти со факти дека сектата не е основана 11 години, дека негде и некогаш била фактор или ќе биде, дека има шанса за градоначалник у некоја општина или дека со 5 пратеници може да ја обори владава или кои се шансите да го добие Скопје.

А на лична основа може до утре да вреѓаш, ама тоа не го менува фактот дека сте виртуелна партија и јаки само на тастатура.

П.С. Вие треба една слика од Вмро да урамите по тоа дувлата наркомански што ги викате штабови што благодарение на Вмро прв и последен пат ви се укажа да сте власт у било која институција (Град Скопје).
Тоа што 11год не успева Левица ти кажува колку партиски ботови има ухлебано и затоа е секад или сдс или дпмне а реално ни едните ни другите не заслужуваат ама тешко е да се избориш против ова без разлика која и да е мала партија
За Левица битно е да има прогрес на секои избори, свесни се и они дека моментално дека и овца да им е противкандидат дека има луѓе што ке ја гласаат овцата само зашто е од одредена партија

Како може Лезбица да нема кандидат во Велес? Во родната грутка, во идеолошкиот бастион. Тотално разочарување и калкулантски однос.

Тоа што 11год не успева Левица ти кажува колку партиски ботови има ухлебано и затоа е секад или сдс или дпмне а реално ни едните ни другите не заслужуваат ама тешко е да се избориш против ова без разлика која и да е мала партија
За Левица битно е да има прогрес на секои избори, свесни се и они дека моментално дека и овца да им е противкандидат дека има луѓе што ке ја гласаат овцата само зашто е од одредена партија

kurtoncinja edni napateni...

Вака се тешите по тоа дувлата наркомански кога се собирате?
Партиските ботови ви се секоаш криви?
Кој гревови сте вие.
Абе за кој црн прогрес збориш кога пред само година-ипол се појави партија (Знам) и зема ист број на пратеници како вас и вие уште зборите за прогрес?
Каде се рефлектира тој ваш прогрес?

Еве лани сте го постигнале пикот на гласови од вашето постоење и сеа на Локални у колку општини ќе имате градоначалник?
Тоа е прогрес.
Или здравје 2028 ќе имате шанса Росоман да го добиете?

Пак ќе се повторам, се додека го имате тоа хипикот за претседстел, некоаш нема да имате саглам кандидати за советници/пратеници, а гласачкото тело ќе ви се сведува на наркомани и напалени адолесценти.

Вака се тешите по тоа дувлата наркомански кога се собирате?
Партиските ботови ви се секоаш криви?
Кој гревови сте вие.
Абе за кој црн прогрес збориш кога пред само година-ипол се појави партија (Знам) и зема ист број на пратеници како вас и вие уште зборите за прогрес?
Каде се рефлектира тој ваш прогрес?

Еве лани сте го постигнале пикот на гласови од вашето постоење и сеа на Локални у колку општини ќе имате градоначалник?
Тоа е прогрес.
Или здравје 2028 ќе имате шанса Росоман да го добиете?

Пак ќе се повторам, се додека го имате тоа хипикот за претседстел, некоаш нема да имате саглам кандидати за советници/пратеници, а гласачкото тело ќе ви се сведува на наркомани и напалени адолесценти.
ЗНАМ не се појави од никаде, тоа е едно крило од Сдсм. Значи од инфраструктура на партијата до самите гласачи, се тоа се веќе познати комуњари или нивни симпатизери. Не е никаква нова опција, само ребрендирање зашто дел од гласачите се глупи ко кур, па нема да го приметат тоа.

Муабетот дека ако се тргнел Апасиев ќе напраеле нешто е една добра бајка. Они се човек партија, и овие пратеници што ги имаат ги добија ради него. Toa е максимумот, зашто нив ВМРО им е директна против тежа и тука негде заврши приказнатa, очекувам да одат само надоле.

Во принцип, во Македонија е невозможно да просперираш како трета опција. Двете партии имаат огромно членство кое е наследно до генерација од генерација. Имаат огромна партиска организација, самите институции се праени за нивни потреби и тн. Можеш да орбитираш окулу нив, меѓутоа нема никогаш директно да ги замениш. Двете партии и нивните симпатизери, плус минус, тоа се луѓето и државата.

Последно уредено:
Мрдната работа е колку негативни работи се пишуваат за Левица, политичка партија која никогаш не била на власт ниту па некој од раководството има некое политичко минато.
Живеат во ѓубре, дишат најзагаден воздух, Скопје никогаш не бил погрд, а тука само за Левица се кења.
Мислам ок е, не ти се допаѓа нивната идеологија, лидер или раководство, твое си е. Никој не ти става пиштол на глава да гласаш за нив.
Ама цела енергија да ја насочиш на Апасиев и Левица додека 30 години со двете партии го допираме дното како држава е знак на низок коефициент на интелигенција.

Мрдната работа е колку негативни работи се пишуваат за Левица, политичка партија која никогаш не била на власт ниту па некој од раководството има некое политичко минато.
Живеат во ѓубре, дишат најзагаден воздух, Скопје никогаш не бил погрд, а тука само за Левица се кења.
Мислам ок е, не ти се допаѓа нивната идеологија, лидер или раководство, твое си е. Никој не ти става пиштол на глава да гласаш за нив.
Ама цела енергија да ја насочиш на Апасиев и Левица додека 30 години со двете партии го допираме дното како држава е знак на низок коефициент на интелигенција.

Па ретардирани едни, како оваа, така и сите останати кампањи ви се сведуваат на лична навреда со најпогрдни зборови за мене и моето семејство како гласачи на одредена политичка партија, ама сега ако некој употреби погрден збор за вас секташите, е тогаш сте запрепастени…

Ако вас kур не ве боли ја за кого гласам и не ме вреѓаш и мене kур ме заболе у каква секта ти членуваш.

Па ретардирани едни, како оваа, така и сите останати кампањи ви се сведуваат на лична навреда со најпогрдни зборови за мене и моето семејство како гласачи на одредена политичка партија, ама сега ако некој употреби погрден збор за вас секташите, е тогаш сте запрепастени…

Ако вас kур не ве боли ја за кого гласам и не ме вреѓаш и мене kур ме заболе у каква секта ти членуваш.

Абе не гласам јас за Левица, не се пали. Он и неговото семејство :facepalm: :D
Ниту сум дел од Левица ниту па некого терам да гласа за Левица.
Ама Левица како партија нема потреба да биде тема на дискусија. Последните 30 години, сите одлуки, сите настани, секој пораз им се препишува на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ. После заминувањето на Груевски, ние сме само во надолна линија а Левица главен проблем стана во државата. Фер е да им се даде простор на некои нови зашто од овие веќе видовме колку им се можностите.
Јас лично и за Мицкоски имав некоја верба и мислев дека ќе испадне нешто, ама овој е жив папак. Каква екипа состави, какви се луѓе му се на високи позиции па јас да сум член на вмро, мене би ми било срам да гласам за партија со ваква постава.

Па баш дека цел град тоне, они за забуленине се замараат. Не за градот.
Едно време добро тргна Димче. Кога беше СДСМ на власт на сѐ се ку**еше. Маваше со патики по Собрание. Сега кај е?
Онаа Ванковска мрднатана не дозволила Израелец да ѝ го лечи детето. А се клањаат на Енџер Хоџа. Комунизам се тера на најјако.
Сабајле баш си мислев..
Секој што мисли дека државава е демократска уште, нека се провери.
Демократија одамна нема.

Абе не гласам јас за Левица, не се пали. Он и неговото семејство :facepalm: :D
Ниту сум дел од Левица ниту па некого терам да гласа за Левица.
Ама Левица како партија нема потреба да биде тема на дискусија. Последните 30 години, сите одлуки, сите настани, секој пораз им се препишува на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ. После заминувањето на Груевски, ние сме само во надолна линија а Левица главен проблем стана во државата. Фер е да им се даде простор на некои нови зашто од овие веќе видовме колку им се можностите.
Јас лично и за Мицкоски имав некоја верба и мислев дека ќе испадне нешто, ама овој е жив папак. Каква екипа состави, какви се луѓе му се на високи позиции па јас да сум член на вмро, мене би ми било срам да гласам за партија со ваква постава.

Епа зашто тогаш и ти трошиш енергија на Вмро и Мицкоски ако не се замараш со нив воопшто, а мене ми паламудиш за Девица?

Да им се даде простор на некои што ќе излезат со план и програма, да, ете да сум у Битола скроз би гласал за тие Поинаку, ама да се даде простор на неартикулисани наркомани кои водат стрикно анти-кампања со навреди од типот вие сте амеби, вие сте ниско интелегентни, вморони, ботови и што уште не.. Па како сакаш некој неутрален што гласал до вчера за Вмро или сдс да го предомислиш да гласа за тебе, а претходно си упатил 300 навреди према него?

Па баш дека цел град тоне, они за забуленине се замараат. Не за градот.
Едно време добро тргна Димче. Кога беше СДСМ на власт на сѐ се ку**еше. Маваше со патики по Собрание. Сега кај е?
Онаа Ванковска мрднатана не дозволила Израелец да ѝ го лечи детето. А се клањаат на Енџер Хоџа. Комунизам се тера на најјако.
Сабајле баш си мислев..
Секој што мисли дека државава е демократска уште, нека се провери.
Демократија одамна нема.

Не си ми јасна. Што Ванковска израелците дете лечење? Појма немам што ми збориш.
Како ова е релевантно во врска со Локални Избори, град со ѓубре, сообраќаен метеж, окупирани тротоари итн?
Скопје е претворено во дупка, а тука збориме за комунисти и фашисти, Израел и хамас. Остај го Димче, нека си брка работа.
Дискусијата треба да биде насочена према оние кои раководат со државата а не Левица и Димче. Сите знаеме дека ниту еден од нивните кандидати нема да победи, не знам зашто кога и да отворам тука за него се пишува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom