Xplore TV MK (A1) - IPTV - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата MALINOV.A
  • Време на започнување Време на започнување
Не е до тоа пријавив и го средија.

Приметив разлика во телевизијата од Kaon ресиверот и Android боксот. На Android боксот ја нема дуплирано Канал 5 и во SD и во HD туку си е само HD. Исто само HD си е и РТС.

На Android боксот исто така сите канали кој се HD при вртење канал им треба некоја минутка да се избистри во HD сликата додека на тој Kaon ресиверот му треба некоја минутка да се појави сликата.

Разликата од Телеком покрај плус минус канали е тоа што пример Cartoon Network и Cartoonito имаат и српски и хрватско аудио сихронизација.

Се надевам Newsmax ќе го стават да не е во пакет со доплата зошто гледам тој основниот пакет јас го немам а е 99 денари. На Телеком тие канали Balkanika, BBC Eaarth, BBC First, .. се вклучени во самата претплата пакет телевизија. Не знам зошто на А1 имаат така направено.
Чудно за cartoon network и cartoonito кај мене почнуваат на српски,па се менува аудиото само на англиски.
И јас се надевам дека ќе биди во основен пакет новиот канал зошто е замена за Al Jazeera која беше во основниот пакет.

Чудно за cartoon network и cartoonito кај мене почнуваат на српски,па се менува аудиото само на англиски.
И јас се надевам дека ќе биди во основен пакет новиот канал зошто е замена за Al Jazeera која беше во основниот пакет.
Основниот пакет им е 99 денари што според мене е тотална глупост за некој канали да доплаќаш кога други кабелски и дигитални тв оператори ги нудат без било каква дополнителна доплата.

Јас го немам вклучено тој основен пакет канали.

Основниот пакет им е 99 денари што според мене е тотална глупост за некој канали да доплаќаш кога други кабелски и дигитални тв оператори ги нудат без било каква дополнителна доплата.

Јас го немам вклучено тој основен пакет канали.
Мислев да кажам без доплата чудно го имаат крстено пакетот "основен пакет".

Мислев да кажам без доплата чудно го имаат крстено пакетот "основен пакет".
Основен а 99 доплата. Глупост ама тоа е што е.

Мене повеќе моментално битно ми е интернетот да е добар стабилен па гледај што сакаш на интернет преку Јутјуб и за серии и филмови на Stremio врши работа.

До пред некоја година гледав телевизија повеќе но сега приметувам се послабо интересот ми е за телевизија. Можеби нешто ете кратко да загледам или спорт тенис.

Не е до тоа пријавив и го средија.

Приметив разлика во телевизијата од Kaon ресиверот и Android боксот. На Android боксот ја нема дуплирано Канал 5 и во SD и во HD туку си е само HD. Исто само HD си е и РТС.

На Android боксот исто така сите канали кој се HD при вртење канал им треба некоја минутка да се избистри во HD сликата додека на тој Kaon ресиверот му треба некоја минутка да се појави сликата.

Разликата од Телеком покрај плус минус канали е тоа што пример Cartoon Network и Cartoonito имаат и српски и хрватско аудио сихронизација.

Се надевам Newsmax ќе го стават да не е во пакет со доплата зошто гледам тој основниот пакет јас го немам а е 99 денари. На Телеком тие канали Balkanika, BBC Eaarth, BBC First, .. се вклучени во самата претплата пакет телевизија. Не знам зошто на А1 имаат така направено.
Кај мене РТС само во SD ја има,во HD ја нема. А за основниот пакет се сложувам,без потреба се вклучени околу 40 канали за 99 ден месечно,подобро би било доколку ги има тие канали без доплата односно да ги има во најосновниот пакет.

Кај мене РТС само во SD ја има,во HD ја нема. А за основниот пакет се сложувам,без потреба се вклучени околу 40 канали за 99 ден месечно,подобро би било доколку ги има тие канали без доплата односно да ги има во најосновниот пакет.
РТС, Канал 5, Arena Sport се само HD на овие Android боксови е така
1759873894709.png

A тој пакетот Основен нема логика да го наплаќаат додатно барем за некој канали како Balkanika, Toxic Folk, Toxic Rap, Fen, MTV Hits, MTV 80, MTV 90, Klasik, Zdrava, BNT World...

Ај да се надеваме дека ќе направат некоја промена околу ова барем кога ќе понудат уште некој плус пакети со канали кој има смисла да се плаќа како што им се сега HBO, SkySowtime, Спортскиот Еxtra пакет..

Последно уредено:
РТС, Канал 5, Arena Sport се само HD на овие Android боксови е така
Прегледај го приврзокот 457672

A тој пакетот Основен нема логика да го наплаќаат додатно барем за некој канали како Balkanika, Toxic Folk, Toxic Rap, Fen, MTV Hits, MTV 80, MTV 90, Klasik, Zdrava, BNT World...

Ај да се надеваме дека ќе направат некоја промена околу ова барем кога ќе понудат уште некој плус пакети со канали кој има смисла да се плаќа како што им се сега HBO, SkySowtime, Спортскиот Еxtra пакет..
Мојот ресивер е Kaon,не е таков Андроид бокс, најверојатно затоа ги имам и во SD и HD Арена Спорт,Канал 5 каналите.

Мојот ресивер е Kaon,не е таков Андроид бокс, најверојатно затоа ги имам и во SD и HD Арена Спорт,Канал 5 каналите.
Кај мене ставија кобинација и Kaon и Android box ZTE.

На Android боксот не ми е вклучена Arena Fight затоа што е дел од основниот пакетна кој не сум претплатен, а на Kaon ресиверот Arena Fight ја имам два пати еднаш таа исклучената од основниот пакет а една од тој Extra пакетот со спортските канали.

Хаос им е со тв пакетиве.

Незнам зошто е толку комплицирано,на Kaon ресиверот РТС само во SD ја имам јас,во HD воопшто ја нема.

Незнам зошто е толку комплицирано,на Kaon ресиверот РТС само во SD ја имам јас,во HD воопшто ја нема.
Па да ни јас ја немам ама бидејќи ми дадоа и Android box од А1 јас на тој Android box ја имам РТС во HD.

На XploreTV додадена е Newsmax Balkans во HD на број 88 ако е оставено да ви биде редоследот како што А1 го има наместено.

Се надевам ќе им текне кога тогаш да средат сите канали да се само HD.
Друго што се надевам е дека ќе додадат и Superstar 1, 2 и 3 а некој канали во основен пакет за кој се доплаќа а не би требало да е така ќе ги префрлат без плаќање.

Последно уредено:
Зошто нема А1 XploreTV видеотека некаква?

Едно време одамна кај други што користат имав видено Биби и Боби дека имаа и некој плус филмови ама еве јас немам видеотека со филмови.

Зошто нема А1 XploreTV видеотека некаква?

Едно време одамна кај други што користат имав видено Биби и Боби дека имаа и некој плус филмови ама еве јас немам видеотека со филмови.
Имаше Биби и Боби,HBO и некои видеа од А1 упатства за користење кратки видеа ама незнам зошто повеќе ја нема видеотеката,до пред некој месец и јас ја имав ама сега нема ништо.

Имаше Биби и Боби,HBO и некои видеа од А1 упатства за користење кратки видеа ама незнам зошто повеќе ја нема видеотеката,до пред некој месец и јас ја имав ама сега нема ништо.
Логично си размислувам дека сега имаат и нудат стримиг пакет со стриминг услуги па можеби не им треба видеотека. Плус на самото мени има лого Netflix, Deezer

Ама па што знам може да понудат нешто што нема на останатите стриминг платформи што се нудат кај нас.

Некако слаба им е телевизијата а можности за да понудат повеќе има со XploreTV.

Пример да понудат и 4К. Телеком имат еден канал во 4к во MagentaТV.

Треба да се оди чекори повеќе напред иако можеби немаат сите оптика и не е кај сите интернетот добар ама припреми се со време за кога ќе има можности за подобро во државава да веќе го имаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom