Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Очигледно за дпне посакувано е влен да има подобри резултати и посакувано е дуи да изгуби, но со кандидати на левица каде што дпне повикува македонци да гласаат за влен, левица кандидира градоначалници само таму за да земе македонски гласови од влен за доброто на дуи.
Убаво праша еден член погоре, зошто левица нема кандидати во чисти средини како Велес и Штип?
Најанти-шиптaрската партија во Македонија ја поддржувала најшиптaрската партија.... Ти бе вклучуваш мозок пред да напишеш нешто? o_O

И овој што е водител на тв емисија за автомобили кандидат за советник

Дуи е најшиптaрската партија.
:facepalm:

Ти дечко дефинитивно не вклучуваш мозок пред да напишеш нешто...

Јас буквално ТОА го кажав: Најанти-шиптaрската партија (Левица) ја поддржувала најшиптaрската партија (ДУИ) -- според тебе. Ти има логика ова?

:facepalm:

Ти дечко дефинитивно не вклучуваш мозок пред да напишеш нешто...

Јас буквално ТОА го кажав: Најанти-шиптaрската партија (Левица) ја поддржувала најшиптaрската партија (ДУИ) -- според тебе. Ти има логика ова?
Епа гледаш дека различно размислуваме, за мене левица е најшиптaрска од македонските партии.

Не го спомнав Кичево јас, Кичево може Македонец да победи и без Влен, туку правиме муабет за Струга, еве кажи ми што е идејата од кога ќе завршиме второ место? Оти го споредуваш со Илинден, протести, радикализација, барање на нова територијална поделба, или обединети да сме за ветер и магла? Како планирате вие да го ослободите градот и македонските села од албанската наезда?
Со некандидирање Македонски кандидат сигурно не. И што ми се обраќаш со “вие“, не сме ли “ние“, или не се сметаш за Македонец? Ако алудираше дека сум од некоја партија, уште од старт да ти кажам дека допирна точка немам. Само ми смета штабскиот менталитет и општоприфаќањето на истиот “Еј нема да кандидираме наш пошто неаме шанса, ќе ги поддржиме тука и Влен, за да им се умилкуваме, нема врска овие Учк што се, што се серат на се македонско, ама да си иаме стабилна влада да си имаме пратеници и позиции во државни фирми, кур те боли другото“. И ај ова да прифатиш од предавнициве Сдс, ама од 'хероите' Дпмне како да не смета :)

Очигледно за дпне посакувано е влен да има подобри резултати и посакувано е дуи да изгуби, но со кандидати на левица каде што дпне повикува македонци да гласаат за влен, левица кандидира градоначалници само таму за да земе македонски гласови од влен за доброто на дуи.
Убаво праша еден член погоре, зошто левица нема кандидати во чисти средини како Велес и Штип?
И после ме прашуваш зошто те викам дека си дпнеовец?

Патриотите на твојот тотем Мицика, како попчиња ќе гласаат како ќе добијат инструкции, а и ти заедно со нив, во 7 сатот ќе те станат од штаб....

Вчера Мицика истото прашање го постави на митинг, денеска ти го поставуваш тука, биди оригинал, не биди Мицика....

Даскалот е наследник на партија која викаше дека ќе сечи нешто канџи манџи, а денес, НЕ кандидира кандидати во Тетово и Гостивар.. И згора на тоа ги критикува Е Мајта, оти имале кандидати, оти му ги мрселе сметките на ВЛЕН....

Хахахха...Малце прпац а? На даскаловсен му е кажано од едно место, на едно кале, дека ако ДУИ извај подобри резултати од ВЛЕНчич на избориве, ќе има предвремени, нема очеш нечеш... Америте секогаш играат со оној кој го владее теренот, а ако покажи дуинг бизнис дека и после година и кусур опозиција пак го владеј теренот, тогаш, Мицика ќе голта кнедли пред јавноста, со дуинг бизнис во влада, нормално ако сака да биди власт, а ќе сака.....

Самораспуштајте се таму во ОК..

Јане, Гоце и Ченто секој ден 6 пати во гроб се превртуваат......

Со некандидирање Македонски кандидат сигурно не. И што ми се обраќаш со “вие“, не сме ли “ние“, или не се сметаш за Македонец? Ако алудираше дека сум од некоја партија, уште од старт да ти кажам дека допирна точка немам. Само ми смета штабскиот менталитет и општоприфаќањето на истиот “Еј нема да кандидираме наш пошто неаме шанса, ќе ги поддржиме тука и Влен, за да им се умилкуваме, нема врска овие Учк што се, што се серат на се македонско, ама да си иаме стабилна влада да си имаме пратеници и позиции во државни фирми, кур те боли другото“. И ај ова да прифатиш од предавнициве Сдс, ама од 'хероите' Дпмне како да не смета :)
Мислев ти беше тој од левица, прости чим згрешив, инаку многу едноставно ги објаснуваш работите, во политиката има огромна разлика за иднината помеѓу концептот на сдс и дуи и другите, моја замерка беше што воопшто мицко и зема албанска партија во влада иако има 61, но според мене политиките на дуи се најштетни за нас како народ и нација, а сдс како анационална партија како и со грците и бугарите се прима здраво за готово.
Јас си го кажав своето, и зошто мислам дека левица грешат и дпне грешат и зошто не успеаја да ја приближат левица и политиката околу Кичево, но ќе видиме после изборите каде има грешки, но за жал мислам дека внуците ќе судат за овие настани во некое идно време, жално што си правиме како народ и нација.

И после ме прашуваш зошто те викам дека си дпнеовец?

Патриотите на твојот тотем Мицика, како попчиња ќе гласаат како ќе добијат инструкции, а и ти заедно со нив, во 7 сатот ќе те станат од штаб....

Вчера Мицика истото прашање го постави на митинг, денеска ти го поставуваш тука, биди оригинал, не биди Мицика....

Даскалот е наследник на партија која викаше дека ќе сечи нешто канџи манџи, а денес, НЕ кандидира кандидати во Тетово и Гостивар.. И згора на тоа ги критикува Е Мајта, оти имале кандидати, оти му ги мрселе сметките на ВЛЕН....

Хахахха...Малце прпац а? На даскаловсен му е кажано од едно место, на едно кале, дека ако ДУИ извај подобри резултати од ВЛЕНчич на избориве, ќе има предвремени, нема очеш нечеш... Америте секогаш играат со оној кој го владее теренот, а ако покажи дуинг бизнис дека и после година и кусур опозиција пак го владеј теренот, тогаш, Мицика ќе голта кнедли пред јавноста, со дуинг бизнис во влада, нормално ако сака да биди власт, а ќе сака.....

Самораспуштајте се таму во ОК..

Јане, Гоце и Ченто секој ден 6 пати во гроб се превртуваат......
Аман па ти, секој ден етикета лепиш, гледај си инфомакс и не повторувај едно исто како папагал, јас не се согласувам со мицко, со тоа што бара албански гласови за Кичево непотребно наместо за Струга, Кичево ќе има градоначалник Македонец без албански гласови.

Кој поише зема, Левица на ВМРО или ЗНАМ на СДС? Ако се земе форумов ко реп. примерок, изгледа дека Апасиев им откина добар дел на ВМРО.

И овој што е водител на тв емисија за автомобили кандидат за советник

images (19).jpeg

...аууу, не е арен ич значи, многу лошо изгледа ваков слаб, овој му екс мажот на водителката Лила со кого го има синот Филип.

мишко6.jpg

Кој поише зема, Левица на ВМРО или ЗНАМ на СДС? Ако се земе форумов ко реп. примерок, изгледа дека Апасиев им откина добар дел на ВМРО.
ЗНАМ фиаско ќе им се деси на избориве мислам. Левица не зима толку на Дпмне колку што делува на Форумов, бидејќи во државава разликата ја прават старите луѓе и пензионерите на кои ете Дпмне им покачиле пензија (рачунај купен глас), а на форумов доминираат млади луѓе (просечна старосна група би кажал 30, истата таа што е доминантна кај Левица, значи се поклопуваат). За Левица ќе е огромен успех ако влезат во втор круг во Скопје или некоја од скопските општини, е дури тогаш ќе е крвопролевање и ќе е многу интересно да се прати втор круг. А за советиве ќе се доста успешни мислам, ќе имаат добар скок таму. Тоа е реалноста моментална.

Левица ако успее да влезе во втор круг има пат до победа.
Но за тоа ќе мора да голтаат кнедли.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom