Јас сум подолго тука,се исклучив доста време од се, ама мислите ми се доле, ме заболе кур за германската куротресина што пропаѓа.
Ме боли за своите
И затос донесов одлука
Ме боли и за тие што се тука, што се оттуѓени, што им се оттуѓени децата
Што кога ќе отидам на слава или во црква,децата им зборат на германски и не се замараат со говорење на македонски.
Што сите раце кренаа
Што пати нашиот етникум ради тоа што сите си наоѓаат причини, а ретко кој придонел за подобро утре на сите нас.
Знам, ама пак ќе ти кажам, за секое тенџере има капаче
Утре е нов ден,немој сега па и ти да гледаш така црно на работите.
За секое тенџере си има капаче,ти кажав.Пиши пп, ќе се најдеме, ќе се подружиме, може ќе бидне нешто, има тука девојки на твоја возраст што се сами и чекаат..

Јас сум во NRW
Убиени сме сите со негативна енергија.Јас немам више време за тоа,имам време само за напред и никако за назад
Моето напред е мојот народ и мојата држава, каква сака нека е.
Неможам више да бегам од тоа дека сум свртел грб.
Не дека јас сум нешто битен, ама сметам дека сите ние надвор сме како колектив голем фактор.
И сите кренавме раце
И тажно е, нели?
Секој со својата приказна
Ама мило ми е барем што финансиски си се средил.
Тоа што сум трпел и сум поминал ми дава сила и надеж дека можам уште повеќе да истрпам и да поминам.
Тоа што учам од грешките(од било која природа) и успевам ми дава до знаење дека ова е тој пат што јас треба да го чекорам.
Но не во оваа земја
Друже,од твојата генерација па нагоре обично сме вредни луѓе и способни за работа,нема збор за тоа
Сепак би го фрлил сето тоа.
Ги фрлам сите пари и се што сум градел за да се вратам
И водев тешки битки во куќа за тоа да биде заедничка одлука и децата да не ни растат тука.
И успеав
Дека доле е лошо,лошо е
Ама доле си е дома
Нема поубаво место од дома
Масовно враќање?
Иначе јас се согласувам дека како индивидуи неможеме многу да направиме
Но дали е одговорот ист ако правиме муабет за колектив?
И тоа нема да се смени,состојбата е таа
Децана изгореа , се смени нешто?
Тоа дека на луѓето не им смета, си грешка.На луѓето им сметаат тие што својот образ си го продаваат за една мочана функција.Од такви ултиматуми си патат партиите.
Тоа раководствата си го користат за да си дојдат на власт..
Таа е шемата
Сега пример ако сите дадеме ултиматум за Охридскиот, што ќе прават партиите? Ќе не обвинат сите за создавање меѓуетнички тензии?
Јас тоа сметам дека е проблемот
Што никој не сака да ја отвори таа тема и да ги прати терористите(со нивмите поколенија) таму од каде што дојдоа и така сега си имаат држава,нели..?
Многу има такви, не си единствен
Дали повеќе народ значи повеќе можности?
Револуција?
Мислиш да искачаме сите надвор и да кршиме се, да палиме луѓе,дрн-дрн јариња?
Знаеш ли кој го прави тоа..?
Тие што незнаат поинаку
Па нели ти е убаво тука како функционира се, зошто сега да се враќаме на такви сценарија?
Не треба само револуции да правиме,ни треба партија(или реформа во партија) што црно на бело ќе ги приложи интересите на народот?
Што ќе добие апсолутно мнозинство од македонските граѓани и ќе ги прати дотичните во историја..
Зошто револуции, кога може сите да им се посерат на книшките и да речат кој ве ебе , сами ќе си направиме партија(или кој ве ебе вас , нови луѓе да одлучуваат)
Друже,ако отиде таа држава , заборави и на тоа што сега го имаат како некое си "право"
Следи масовно иселување и бришење на македонскиот идентитет.
Нема друга опција
Ехеее , знаеш колку тоа го чекаат?
Не треба да се правдаш друже , не те обвинува тебе никој.
Штеди , собери некој денар и кога ќе бидеш стабилен ќе си дојдат мислите сами.
Можеби ти ќе можеш некој ден да му пружиш на некој тоа што тебе не ти било пружено

Секако има причина кај тебе , понатака мислам се ќе си дојде
Чекај може х-от и Игорче ќе се уклучат и ќе потврдат исто дека не ни е гајле доволно..
Иначе тоа „Секој нека си праи што сака“ е либерална идеологија, не ми изгледаш ти на таков..