Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кој град или сојузна република е најдобра за живот според плата и трошоци споредбено.
Како бе брааат NRW?Momentalno NRW.
Najvekje rabota, prilika da napreduvas posto tuka e srceto na Germanija za industrija i transport.Како бе брааат NRW?
NRW си еба мајката со короната и после короната..
Пред 2-3 год,стан од 60-70 квадрати беше 600-700 евра , сега иде 1000-1200(ако имаш среќа)
Зборам за асален стан
Другарче дојде пред 2 месеци, два месеци плаќаше 1000 за 30 квадрати..
Сега плаќа исто , само +20 додади на квадратура.
Башка што во NRW е цел џган..
Кој град или сојузна република е најдобра за живот според плата и трошоци споредбено.

Сливака кажува дека кај стапна француз, трева таму не растеBaern i Baden-Württemberg. Delumno Hessen i mozebi Hamburg.
Baern (osven) Minhen i Baden-Württemberg, skoro sekade, se dobri regioni za zivot. I industrija i plati samo sto tie mesto se poskapi vo ogled na stanovi. Zatoa i ne preporacuvam Minhen. Ne mora da e golem grad, pored mene srednite so 50.000 - 100.000 nudat odlicen zivot.
Inace ima Atlas za regioni (Landkreise) vo koi mozes da vidis kako stojat rabotite. Vo NRW sigurno ima dobri regioni ama kako pokrajina ne ja preporacuvam.
![]()
Prognos Zukunftsatlas | Created with Datawrapper
Chancen Stärke Dynamik | Ranking 2025 2022 2019 2016 2013 2010 2007 2004www.datawrapper.deАвтоматски споено мислење:
Прегледај го приврзокот 455621
Daj be ne drapaj portokali so vlaknaЗдраво, дали има некој да може да ми помогне со смештај во Bavaria, jettingen-scheppach е местото каде имам работна дозвола но работодавецот не наидува смештај, фала ви однапред
Бегство од диви племиња можеби само источна Германија, Дрезден, Кемниц, Лајпциг но таму е лошо за работа. Еден пријател кој работел како болничар во Кемниц рече често навечер може да те следат скинхедси, работа тешко добиваат странци и општо нема многу избор за работа па затоа и становите се поефтини.Najvekje rabota, prilika da napreduvas posto tuka e srceto na Germanija za industrija i transport.
1 godina ziveev vo Bayern i nemase golem izbor za rabota i priliki, posebno vo mali mesta.
Za garsonjera vo Bayern od 26m2 plakjav 650e Warmmiete i toa beshe najevtino sto se najde. Vo NRW za 50m2 plakjam 550e Warmmiete.
Za dzganot ne se soglasuvam posto cela Germanija e preplavena duri i vo toa malo mesto kaj sto bev vrieshe od divi pleminja.
Ako na nekoj toa mu e problem bolje cela Germanija da ja izbegne zosto ke se razocara. Od istata pricina i ja bi se vratil vo MK, radi nisto drugo.
Неможам да потврдам посебно не за Дрезден па и Лајпциг.Бегство од диви племиња можеби само источна Германија, Дрезден, Кемниц, Лајпциг но таму е лошо за работа. Еден пријател кој работел како болничар во Кемниц рече често навечер може да те следат скинхедси, работа тешко добиваат странци и општо нема многу избор за работа па затоа и становите се поефтини.
Ова пријател ми има кажано.Неможам да потврдам посебно не за Дрезден па и Лајпциг.
)