Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто си Хулк потпишан :D
Прочитај убаво батец
Автоматски споено мислење:

Братов у 2 саато вечерта здрвен се’ утнал :pos:

Ајс почна ли од први
Пробувам 3-4 месеци,не јадам сува исхрана ниту било што друго, (од не здрава исхрана) се што внесувам е посна храна по 4-5 на ден ама тешко иде

Последно уредено:
Пробувам 3-4 месеци,не јадам сува исхрана ниту било што друго, (од не здрава исхрана) се што внесувам е посна храна по 4-5 на ден ама тешко иде
Не, не, јас на Александар реплицирав, пошто ти го утна никот.

Последните години се мачам со исхраната т.е не можам да внесувам многу храна. Кога се форсирам симптомите се: многу киселини, heartburn, подуен стомак и болки и грчеви во стомак. Почнав и за време на тренинг да не пијам уопште вода, така немам киселини додека тренирам.
Се сомневам на ГИТ проблеми/заболувања, ама не сум правел никакви испитувања.

Значи доволен внес на протеини и јх се минато, за булкинг и да не правам муабет, ми се гади само што ќе помислам, а не пак да ждерам…

Физички сум видно ослабнат, ама не изгледам лошо, баш така нормално фит.
Има некој со слично искуство и како го решил проблемот?

Последните години се мачам со исхраната т.е не можам да внесувам многу храна. Кога се форсирам симптомите се: многу киселини, heartburn, подуен стомак и болки и грчеви во стомак. Почнав и за време на тренинг да не пијам уопште вода, така немам киселини додека тренирам.

Значи доволен внес на протеини и јх се минато, за булкинг и да не правам муабет, ми се гади само што ќе помислам, а не пак да ждерам…

Нолпаза мене ми помага. Најверојатно ти е надразнат желудникот. И не би ти препорачал да претеруваш, желудник е заебана работа. Подобро ти е повеќе оброци поретко.

Нолпаза мене ми помага. Најверојатно ти е надразнат желудникот. И не би ти препорачал да претеруваш, желудник е заебана работа. Подобро ти е повеќе оброци поретко.
Нолпаза помага, ама не е решение.
Не можам повеќе оброци, максимум два просечни оброка можам, третиот е веќе ризичен.

Нолпаза помага, ама не е решение.
Не можам повеќе оброци, максимум два просечни оброка можам, третиот е веќе ризичен.

Избегавај газирани сокови. Многу ја влошуваат состојбата со киселини. Исто така прженици и слично. Префрли се на чорба и мислам дека ќе ти биде боље. Некад е боље повише на здравје да се фокусираш него на изглед.

Направи гастроскопија, барем ке знаеш дијагноза.

Gastroskopija malku e nezgodna i bolna ke mora da lekar da mu prepisat prvo tecni obroci za da mozat da mu napravat pregled so sonda
Не е така, тој преглед воопшто не е болен, малку е непријатен и трае кратко, ниту една минута.
Пред прегледот не треба само да се јаде и пие вода, значи ништо.

Некој да сподели режим на исхрана што би го комбинирал со вежбање?

Не правам муабет за првото нешто од интернет што ќе го најдете
Која ти е целта, намалување или зголемување тежина,вежбачки стаж дали си почетник или по напреден вежбач. Наведи која храна не ја јадиш за да можеме да ти поможиме.

Која ти е целта, намалување или зголемување тежина,вежбачки стаж дали си почетник или по напреден вежбач. Наведи која храна не ја јадиш за да можеме да ти поможиме.
Сакам да намалам тежина. Не сум почетник почетник ама не сум ни тешкаш. Инаку не сум фан на риби и морски плодови општо, другото повеќе или помалце го јадам.

И јас сакам да ослабам ама никако да се решам.
Се јадам,поготово месо...обожавам месо.
Набиена сум ем висока
Не ми се познава дебелината,ама ја осеќам.
Телото ми дава знаци дека треба малку да се стопирам,а ја уште толку гнетам.
:place:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom