Криминалци и криминални групи во МК

Као ѝ имаше пишано на една женс, нешо ина праша а ние што сеевме со тебе што да правиме. И ѝ пишал нешто у фазон фатете се за копач..
Идиот.
А не знам народов како не сфаќа дека тие пирамидално глупости се жива превара. И замарање.
Имаше и едно Кабошпон ( Кабошон се вика) ама дека ,,швајцарско” беше.
Продаваа нешто кафиња. Живи глупости. Дур не запрљаш раце, ништо
Го нарекуваш него идиот пошо и рекол дека треба да се фати за копач, а ти 2 реда подоле го викаш истото, народот е глуп што мисли дека ќе се збогати без да запрља раце.

Го нарекуваш него идиот пошо и рекол дека треба да се фати за копач, а ти 2 реда подоле го викаш истото, народот е глуп што мисли дека ќе се збогати без да запрља раце.

Па така ли треба да ѝ одговори?
Крив е он у случајов не ја.
Ја тоа шо го мислам не би им го кажала така. Ептен ако ме изнервира некој.
Може и на пофино. Јас овде дискутирам општо. Никогаш не би пишала на некој ,, леле идиот глуп иди работи”.

Па така ли треба да ѝ одговори?
Крив е он у случајов не ја.
Ја тоа шо го мислам не би им го кажала така. Ептен ако ме изнервира некој.
Може и на пофино. Јас овде дискутирам општо. Никогаш не би пишала на некој ,, леле идиот глуп иди работи”.
Работата е што сите овие преваранти како овој кога се откриени дека се превара не се љубезни како кога треба да земаат пари и да манипулираат новодојденци.

Ќе им ја ебе, нормално, кога нема држава што на старт ќе му акне една заушка како на Боки и Лазаров што им акна, додека бељата уште не е направена.
Страшно е, ама тоа е. Ние оставени сами на себе, буквално ќе се самоуништиме од што сме прости и лакоми.
Тие што би му мавнале заушка се тип на луѓе што овој би ги врбувал. Неодржлив математички модел, ама не го приметуваат они.

Клсична “македонче” приказна.
-Стално друг му е крив за своите одлуки и постапки.
-Никад не чита договори и услови.
-Нема појма колку му е чергата.
-Мисли дека ако тужи во поголем број ќе добие тежина иако нема докази.
-Ќе плаче по интернет и медиуми.
-Ништо нема да добие.
-за 5 години ќе заборави се и пак ќе влезе во некоја “WOW” прича кај што ќе изгори пари.

Во суштина овие што плачат и пљукаат највеќе се оние кои бараат пирамидални понзи шеми. Едвај чекаат некој да им каже лежи по дома и ќе бидеш миљонер. Тој Витанов е едино крив што по видеана извади курч демек глупи сте сите што работите за друг бла бла бла. Иначе за се друго секој си е сам крив и треба да си сноси одговорност за своите постапки. Крај краева приказнава е 15 години у земјава, неможе некој 15 години да лаже 1000ници луѓе.

ОБВИНЕТ ВО „БЕЛАНОЦА-БАРОН“ ЗБОРУВАЛ ЗА САМОУБИСТВЕН НАПАД Почна судењето за опасната група која уби најмалу 8 луѓе

– Еден од обвинетите дури кажува дека има голема желба да изврши самоубиствен напад влегувајќи во група на луѓе, како и дека својот син го учи на тие постулати. Има луѓе за кои животот значи сума на пари кои плаќаат преголема цена доколку убиството се изврши на најсуров начин, со испукување на цел арсенал автоматско оружје во лицето на противникот за цел негово уништување, а воедно и понижување и испраќање јасна порака. Има луѓе кои немаат јасна кауза и лојалност спрема никој и денес убиваат заедно, а друг ден кројат планови за да се убиваат меѓусебно. Има луѓе кои имаат на платен список убијци, изнудувачи, потпалувачи кои се испраќаат во мисија дури и за еден погрешно кажан збор – истакна обвинителката.

Клсична “македонче” приказна.
-Стално друг му е крив за своите одлуки и постапки.
-Никад не чита договори и услови.
-Нема појма колку му е чергата.
-Мисли дека ако тужи во поголем број ќе добие тежина иако нема докази.
-Ќе плаче по интернет и медиуми.
-Ништо нема да добие.
-за 5 години ќе заборави се и пак ќе влезе во некоја “WOW” прича кај што ќе изгори пари.

Во суштина овие што плачат и пљукаат највеќе се оние кои бараат пирамидални понзи шеми. Едвај чекаат некој да им каже лежи по дома и ќе бидеш миљонер. Тој Витанов е едино крив што по видеана извади курч демек глупи сте сите што работите за друг бла бла бла. Иначе за се друго секој си е сам крив и треба да си сноси одговорност за своите постапки. Крај краева приказнава е 15 години у земјава, неможе некој 15 години да лаже 1000ници луѓе.
Буквално во цел свет ги има овие пирамида шеми. Мене уште на времето детиште дур бев ми нудеше еден странец што го знаев од една игра, да бидам меѓу првите во Македонија. Викам друже математички е неодржлив бизнис модел. Ми објаснуваше бајбучки некои, перење мозок, гомна ко овој Витанов лајнаров што збори, ама џабе. По некоја година истиот плачки на Фејсбук. Како ми идеше да му пишам, "ти реков јас", ама ајде викам да не јадам гомна.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Буквално во цел свет ги има овие пирамида шеми. Мене уште на времето детиште дур бев ми нудеше еден странец што го знаев од една игра, да бидам меѓу првите во Македонија. Викам друже математички е неодржлив бизнис модел. Ми објаснуваше бајбучки некои, перење мозок, гомна ко овој Витанов лајнаров што збори, ама џабе. По некоја година истиот плачки на Фејсбук. Како ми идеше да му пишам, "ти реков јас", ама ајде викам да не јадам гомна.

Па генерално никој со стап не тепал некој. Не е бе ни Витанов ни свети Витанов крив. Алчноста а во исто време мрзливоста на дончето е проблемот тука. А најтешко ни е го огледало да го видиме магарето па после Грујо и Бранко ни се криви. И ја сум бил исто говно, пази политичари ми биле криви за нешто!? Абе бегај таму, никад нема да пораснеме ко нација со вакви размислувања.

Бог знае колку пари со крипто имаат изгорено луѓето низ државава ама за тоа ќутат никој не кажува. Чим таксист почна да збори дека Солана купувал, бегај од таму.

Па генерално никој со стап не тепал некој. Не е бе ни Витанов ни свети Витанов крив. Алчноста а во исто време мрзливоста на дончето е проблемот тука. А најтешко ни е го огледало да го видиме магарето па после Грујо и Бранко ни се криви. И ја сум бил исто говно, пази политичари ми биле криви за нешто!? Абе бегај таму, никад нема да пораснеме ко нација со вакви размислувања.

Бог знае колку пари со крипто имаат изгорено луѓето низ државава ама за тоа ќутат никој не кажува. Чим таксист почна да збори дека Солана купувал, бегај од таму.
Ништо не реков јас дека друг им е крив. До некаде за некои од нив ми е мило зашто ми се правеле паметни, демек јас сум имал лош менталитет, скептичен, негативен, а они бизнис настроени. Само ти викам не е ова локален феномен, македонска работа туку го има и тука и во Индија и во Германија, а во САД можеби и најмногу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom