ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Синер е машина, еден од најдобрите тенисери што некогаш играле, дури и подобар од Ноле. Типувам на него да го освои УС Опен.
Смири се друже, многу брзо се забораваат изгледа прајм Новак, Рафа и Федерер, кои егзистираа во многу подобри тениски времиња со многу подобри имиња покрај нив. Доволно е да се каже дека Новак на сам залез на кариера е единствениот во моментов за кој секој тениски експерт верува дека ако ништо друго, може да ги предизвика овие двајца, а тоа доволно говори на што сме моментално и колкав гап има меѓу Алкараз, Синер и сите останати, што воопшто не е ветувачки за иднината на овој спорт.

Порано имаше пар тенисери кои сериозно можеа да ја предизвикаат најдобрата тројка, прајм Вавринка кога ќе влезеше у оној негов претпознатлив моуд им зимаше финалиња и на Рафа и Новак. Мареј исто, овие двајца денес да ги ставиш на тур, а да ги тргнеш Алкараз и Синер, ќе водеа у број на слемови моментално, убедливо.

Бублик иначе за Синер уште пред меч кажа дека делува ко да е генериран од вештачка интелигенција, за да додека траеше мечот си го потврди тврдењето. Ако е здрав Синер, типувам на него дека освојува тука, стварно делува така, како што вели и Бублик, нема апсолутно никаква слабост, перфектен тенисер е кој сезонава имаше многу јака шанса да ги освои сите 4 слема, и тоа прилично убедливо.

Смири се друже, многу брзо се забораваат изгледа прајм Новак, Рафа и Федерер, кои егзистираа во многу подобри тениски времиња со многу подобри имиња покрај нив. Доволно е да се каже дека Новак на сам залез на кариера е единствениот во моментов за кој секој тениски експерт верува дека ако ништо друго, може да ги предизвика овие двајца, а тоа доволно говори на што сме моментално и колкав гап има меѓу Алкараз, Синер и сите останати, што воопшто не е ветувачки за иднината на овој спорт.

Порано имаше пар тенисери кои сериозно можеа да ја предизвикаат најдобрата тројка, прајм Вавринка кога ќе влезеше у оној негов претпознатлив моуд им зимаше финалиња и на Рафа и Новак. Мареј исто, овие двајца денес да ги ставиш на тур, а да ги тргнеш Алкараз и Синер, ќе водеа у број на слемови моментално, убедливо.

Бублик иначе за Синер уште пред меч кажа дека делува ко да е генериран од вештачка интелигенција, за да додека траеше мечот си го потврди тврдењето. Ако е здрав Синер, типувам на него дека освојува тука, стварно делува така, како што вели и Бублик, нема апсолутно никаква слабост, перфектен тенисер е кој сезонава имаше многу јака шанса да ги освои сите 4 слема, и тоа прилично убедливо.

Зборам за моменталната состојба. Не ги отпишувам нив, но и он е дефинитивно на тоа ниво. Да беше Ноле у пензија ќе можевме да шпекулираме пошто не сме ги гледале, но го гледав Синер против Алкараз и против Новак на Вимблдон и он делува ко робот. Многу мали падови има.

Зборам за моменталната состојба. Не ги отпишувам нив, но и он е дефинитивно на тоа ниво. Да беше Ноле у пензија ќе можевме да шпекулираме пошто не сме ги гледале, но го гледав Синер против Алкараз и против Новак на Вимблдон и он делува ко робот. Многу мали падови има.
А против Димитров го гледаше. :P

OK, добро, знаеме, повреден беше, не ме тепајте. Ама од повредата на следниот меч ко ништо да не било.

А против Димитров го гледаше. :P

OK, добро, знаеме, повреден беше, не ме тепајте. Ама од повредата на следниот меч ко ништо да не било.

Јас се надевам дека и Алкараз и Синер ќе го задржат ова ниво и наредните години па ќе бидеме сведоци на нова ера јаки тенисери.

Perfekten teniser e Siner nema zbor tuka, ama malce se zbori za faktot deka se 10 skalila nad konkurencijata i sami se svesni deka se mnogu podobri od niv, sto pod difolt niv im go pravi zivotot daleku polesen, igraat so mnogu samodoverba zasto momentalno osven eden teniski veteran koj ima ebani 38 godini, drug i ne moze da gi predizvika na najgolemata teniska scena, a realno Novak momentalno protiv Siner isto e dosta inferioren, ke vidime sega so Karlos kako ke se pokaze ako voopsto i stigne do nego, zasto posleden pat igraa na start od sezona.

Vo takva situacija i mentalno mnogu polesno se nosat so pritisikot, osven koga treba da igraat eden protiv drug, pa tuka niza slabosti im izlagaat na povrsina, zasto tehnicki se edinstveni koi moze seriozno da si nastetat momentalno, eden protiv drug, dodeka so ostantive poveketo mecevi im se samo zagrevanje i trening pred ona glavnoto.

Lesno igraat, ubedlivo, atraktivno, ama ete na RG izlegoa par slabosti na povrsina kaj Siner iako realno gledano, 100 sledni takvi scenarija on bi dobil, od druga strana Karlos na Wimbledon pa i na RG protiv Siner isto pokaza niza slabosti, isto i Karlos na AO da ne zaboravime kade zagubi od Novak i toa od povreden Novak. Ama tolku e, sve drugo ne e ni priblizno poseriozno da gi predizvika, tocno e deka bugarot mu ebavase mater na Siner ama konkretno vo toj duel Siner imase bolki poradi padot, ne bese seriozna povreda vo prasanje ama vo toj konkreten moment igrase so bolki sto dosta go destabiliziraa i toa ako ne se lazam desnata raka ili ramo bea vo prasanje, nebitno, ama ko za belja, ili ne, seedno, univerzumot apla mu se nasmevna tuka i mu gi podredi kockite.

Nego onaa Tausend ja gleav kako nigerski se ponasa protiv Ostapenko pa ja pratev na rezultati cekav da go jade ko cigan mrsul i da si se iznasitam, i pratete kako go izgubi vtoriot set so Krejcikova

:tvg::tvg::kafence:

Nego onaa Tausend ja gleav kako nigerski se ponasa protiv Ostapenko pa ja pratev na rezultati cekav da go jade ko cigan mrsul i da si se iznasitam, i pratete kako go izgubi vtoriot set so Krejcikova
Гледаше Остапенко-Таусенд? И тебе не ти е добро пријателе.

Патем Фрихихихихихиц, овој нема да го тепа Новак па макар овој со лева рака играл. 11-0 H2H :ROFLMAO:

Како Новак на овие години прилично лесно стигнува до крајот на гренд слемовите, таму каде што е 100% сконцентриран, јасно е дека овие двајца Синер и Алкараз уште долго ќе ја имаат доминацијата на атп турот, ако ги послужи здравје пред сѐ.

Гледаше Остапенко-Таусенд? И тебе не ти е добро пријателе.

Патем Фрихихихихихиц, овој нема да го тепа Новак па макар овој со лева рака играл. 11-0 H2H :ROFLMAO:
Cim ti toa si gleal, si gi probil granicite na nedobrosta.

Aaaaa stekula baba, sepak ja sum gi probil, mislev imase objasnuvanje za tausend u stil si gleal pa imalo sve toa logika. Inace ne, ne gleav ne sum lud, samo inserti na rils od ponasanjeto i raspravijata na kraj na mreza, po sto tausend kako majmun posle toa slavese. Proshtevaj veren komrade, imaj ubav odmor, i tovari na novak protiv karlos dok ne padne koef. ;););)

Aaaaa stekula baba, sepak ja sum gi probil, mislev imase objasnuvanje za tausend u stil si gleal pa imalo sve toa logika. Inace ne, ne gleav ne sum lud, samo inserti na rils od ponasanjeto i raspravijata na kraj na mreza, po sto tausend kako majmun posle toa slavese. Proshtevaj veren komrade, imaj ubav odmor, i tovari na novak protiv karlos dok ne padne koef. ;););)
Коцка free две недели бабан, а ако би играл би стаил 2 поколенија на Алкараз, а може и дел од третото, но би размислил.

Ако не се смени нешо за некоја година , двајцава ќе бидат еквивалентно на Меси и Роналдо кога зимаа Балондор од 2008 до пред 5-6 години. Што од денешна перспектива изгледа како лесно стигање на слемовите на Федерер. Новак и Надал некако сеуште се колку толку безбедни. Мада вака изгледа дека ќе биде многууу блиску до нив.

Ke iskoci nov nekoj sto ke im pravi problemi nevozmozno e toa taka da ide, ko sto oni izlegoa, ke izleze i drug, italijanskata shkola vo tenisov e vo ogromen podem i u momentov se ubedlivi favoriti za davis kup titulite vo naredni nekolku godini, isto i kaj spancite ke izleze uste nekoj, fonseka sega za sega stagnira ama ne e vozmozno da se ostane na vakva pateticna konkurencija vo naredni godini.

Isto, za zal, ke gi fatat povredi i Siner i Alkaraz, narocito prviov spored toa kakov fizikus e mislam deka vo idnina bi imal pogolemi problemi, tezok sport e tenisov, ke imaat oni i vakvi sopki i od nekoj tret sto ke moze da gi predizvika, znaci ne aluduram na seriozni povredi nedaj boze toa da se desi, ama onie koi ke izdejstvuvaat da se izgubi na konstantnost, da se ima pad i varijacii u forma i slicno.

T.e., za dobroto na tenisot e da se pojavi nekoj takov, logicno e da se ocekuva, ne moze na nivno nivo ama i taa generacija na teniseri da dobie svoj Marej ili Wawrinka, vo sprotivno dosadno ke stane so tek na vreme, i uste tolku na popularnost ke izgubi tenisot, narocito sto ovie se ligavat konstantno respekt mespekt drugarcinja, se znae publikata kakvo rivalstvo saka. Nekoj ke rece pa takvi bea Federer i Nadal, ama ne cela kariera, narocito ne na startot, ne deka se mrazea ama bea rivali u prava smisla na zbor podocna stanaa dosta dobri prijateli i sponzorstvoto zaednicko si go napravi svoeto, ama tuka se dodava i Novak, koj nit so edniot nit so drugiot ne neguvase dobri odnosi, znaci sepak publikata go imase toa.

Iako smetam deka Alkaraz grizese jazik i se drzese do PR radi doping skandalot na Siner, ist glaven sponzor imaat so Nike, vnimavase sto zbori, a deka ne mu bese seedno, i uste ne mu e, ubeden sum vo toa, narocito sto mu e glavna prepreka i mu kine veke slemovi i pretstavuva mnogu seriozna zakana za nego.

A sto ti pravi mokjna PR masinerija, Siner e klasicen primer za toa, istiot skandal i istoto sve da se slucese so Novak, teniskata publika ke mu gi izbrisese site 24 slemovi u karierata i reputacijata ke mu bese dovedena na samoto dno, mediumski ke bese rascherechen jezivo, za ova so Siner mnogu malce se zborese ama neka go.
Na long term ako gledaa, vaka si go spasuvaa sportot, zasto ovoj ako go jadese 2 godini tenisot vo sledni nekolku godini mnogu ke trpese so ogled na toa deka Fed i Nadal veke ne se tuka, a so toa i mnogu fanovi ne projavuvaat veke tolkav interes ko sto nekad bilo slucaj. Vaka ke gi zagubea i italijancite koi tosta fanaticno go poddrzuvaat Siner, a i na neutralnata publika preku kur ke im dojese da go gleda Alkaraz kako mele.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom