Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Си зема артетчето офанзивец и вика fuck it дај ми уше еден дефанзивец сеа

Си зема артетчето офанзивец и вика fuck it дај ми уше еден дефанзивец сеа
ако бе нека има дефанзивци, уште имам трауми од Холдинг, Џенкинсон и Седрик кога играа принудно поради повреди.

Kiwior во Порто најверојатно, овој ќе биде замена негова

Не е толку страшно како лани и без Сака за 2-3 утакмици.

Мадуеке, Мартинели, Етан па и Макс можат да покриваат без проблем.
Ќе биде назад за со Сити ваљда, пропушта два натпревари, Пул и Форест.

Не ми се верува какво лето има Арсенал.

ако се повредат Рајс и Зубименди, замените Мерино и Норгард се со многу послаб квалитет, треба и тука уште нешто да се испазари, еве го Меину од Јунајтед. :D

Во моментов има комотно 22 играчи што, барем на хартија, можат да се првотимци, зависно од формата. Ваква длабочина на тимот не се сеќавам да имало. Иако играта што ја покажуваат сеуште не е убедлива, оваа сезона мора еден трофеј, ПЛ или ЛШ.

IMG_2673.jpeg
Прилично ок ждреб, од трите потешки 2 ги играме дома. Не би требало да имаме воопшто проблем да завршиме топ 8 и годинава.

Кивиор, кој изгази на Бернабеу и кој изигра феноменално у run-in лани го даваме за 25 милиона едвај, ако стаса со бонусите. Џарел Квенса и остали срања другиве тимови ги продаваат за мин 30-35мил. Малце разочарувачки е да се види дека уште се немаме подобрено у тој аспект.

Незнам колку е точно ама некаде прочитав дeka трансферот на Анелка во Реал ни е на второ место од продажби на играчи значи трансфер остварен пред 25 години. Тоа кажвит све колку не биват за продажба

Скурца со повредите, 3 утакмици пола тим во болница.

Отепана тактика и состав извади, со тројца дефанзивно ориентирани средњаци. Ма да повеќе тактиката од колку составот, да беа тука и Сака, Хаверц и Одегард од старт пак ќе игравме Мурињовка, а баш вчера Ливерпул изгледаше како ништо посебно да играат.
Жал ми е што сеуште инфериорно влегува на гостувањава на Енфилд, Етихад и Олд Трафорд и оди на нерешено па од кога ќе примиме гол почнуваме да играме нешто.
Од играчиве, лоша партија на Зубименди(премногу грешки и изгубени дуели), Мартинели игра како дефанзивно настроен винг бек наместо како крило и неможеше ни корнер да изнуди, од позитивните работи иако беа ретки: Мускера изгледа како да е со години во тимов, воопшто не се осети отсуството на Салиба, Калафиори се изнатрча и офанзивно и дефанзивно го затвори Салах, и Мадуеке до некаде, не дека е Сака во играта ама барем пробуваше нешто.
А со повредиве ми изгледаат како пост ефект што ги прегоре Салиба,Габриел,Одегард и Сака изминативе 3-4 сезони.

Многу ми е смешно што само Арсенал јаде хејт за утакмицава. Ливерпул жива шанса немаа. Ја го кривам артета оти почна со дрвото Мартинели, место Езе. Средината беше таман, еден дуел не земаа Ливерпул а ние бевме релативно поопасни преку Мадуеке, да имавме и лево крило асално со две нозе и глава горе да крева, лесна победа ќе беше.
Автоматски споено мислење:

Ако Арсенал проба пасивно против Ливерупул, на најтешкото гостување, тогаш шо да се каже за Ливерпул? На домашен терен сиротите една шанса немаа

Јаде хејт поради медиумите, имаат огромна фан база, глобален рич и критикувањето на Арсенал правењето мемиња им носи многу гледаност.
Автоматски споено мислење:

Али една критика си е на место дека Артета е доста конзервативен тренер, јбг тоа е реалноста и уште нема филинг створено за замени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom