Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    761
Она што го прават Украинците е неверојатно, фронтот е огромен и суште успеваат да ги држат Русите под контрола.

Но, Трамп ја скрати сета помош за Украина и сега само испраќа оружје кое го плаќаат европјаните, така да само прашање на време кога ќе се распадни се.

Европјаните се најлицемерни и најпревртливи и си го гледаат само за газот. Ќе ја заебат Украина на најгнасен начин.
О ти бе Тенеќе зар навистина веруваше дека европјаните ги бранат украинците од што ги сакаат

Она што го прават Украинците е неверојатно, фронтот е огромен и суште успеваат да ги држат Русите под контрола.

Но, Трамп ја скрати сета помош за Украина и сега само испраќа оружје кое го плаќаат европјаните, така да само прашање на време кога ќе се распадни се.

Европјаните се најлицемерни и најпревртливи и си го гледаат само за газот. Ќе ја заебат Украина на најгнасен начин.
Европјаните испаднаа најголеми телиња.Се заплеткаа во војнава сега никако да се извлечат.Да немаа двојни стандарди немаше да дојдат до ваква ситуација.И додека кинезиве станаа водечка економска и технолошка сила тие уште се замараат со мигранти и ЛЏИБИТИ или како ли се викаат веќе.Еден мобилен не се призведува во ЕУ веќе,автомобилската индустрија пред колапс тие Украина ќе ја спасувале.

Но, Трамп ја скрати сета помош за Украина и сега ... само прашање на време кога ќе се распадни се.
Голем напредок имаш - но само ако го споредиме со Тенеќе од 2022-ра. Овој Тенеќе од 2025-та сеуште појма нема што се случува. Утре кога САД неизбежно ќе ја загубат во Украина, ти уште ќе кажуваш „Ќе победеа Украинците само Трамп да не ги зaебeшe“.

Како Украинците да имаат бесконечно многу луѓе за мелницата за месо. И како САД да можат да си дозволат продолжат со ова темпо да војуваат со Русија, и да ги задржат другите асети низ светот а посебно колонијата во Тајван. Војнава секако мора да заврши и не затоа што „Трамп сака мир“.
Автоматски споено мислење:

Shortly after the call with Trump, Putin made his first public remarks. Though measured, his message was unambiguous.

This was not a gesture toward compromise. It was a reaffirmation of Russia’s long-term war aims: not just battlefield dominance, but the restructuring of Ukraine’s political and military alignment. And the tension only escalated from there.

Following the call, Putin made an unannounced visit to Russia’s Kursk region, near the Ukrainian border. It was his first known trip to the area since Russian forces repelled Ukrainian cross-border raids earlier in the year. State media portrayed the trip as a show of confidence but the underlying tone was far more serious.

But the real turning point came just hours later.

On May 20, as Putin departed Kursk by helicopter, Ukrainian drones launched a large-scale attack across the region. A senior Russian air defense commander later revealed that Putin’s helicopter was at the “epicenter” of the assault, calling it an “unprecedented” moment. Russian forces were forced to scramble air defenses to intercept dozens of drones mid-flight.

It was the first confirmed instance of Putin flying through an active combat zone since the war began. That alone marked a dangerous turn, but the response would make it even clearer that Russia now viewed the drone strike as personal.

This was not just another battlefield provocation, it was a deliberate attempt to assassinate the Russian president.

Moscow’s response was immediate… and overwhelming.

Gr-p-tbW4AA9iXq

Последно уредено:
Голем напредок имаш - но само ако го споредиме со Тенеќе од 2022-ра. Овој Тенеќе од 2025-та сеуште појма нема што се случува. Утре кога САД неизбежно ќе ја загубат во Украина, ти уште ќе кажуваш „Ќе победеа Украинците само Трамп да не ги зaебeшe“.

Како Украинците да имаат бесконечно многу луѓе за мелницата за месо. И како САД да можат да си дозволат продолжат со ова темпо да војуваат со Русија, и да ги задржат другите асети низ светот а посебно колонијата во Тајван. Војнава секако мора да заврши и не затоа што „Трамп сака мир“.
Автоматски споено мислење:

Shortly after the call with Trump, Putin made his first public remarks. Though measured, his message was unambiguous.

This was not a gesture toward compromise. It was a reaffirmation of Russia’s long-term war aims: not just battlefield dominance, but the restructuring of Ukraine’s political and military alignment. And the tension only escalated from there.

Following the call, Putin made an unannounced visit to Russia’s Kursk region, near the Ukrainian border. It was his first known trip to the area since Russian forces repelled Ukrainian cross-border raids earlier in the year. State media portrayed the trip as a show of confidence but the underlying tone was far more serious.

But the real turning point came just hours later.

On May 20, as Putin departed Kursk by helicopter, Ukrainian drones launched a large-scale attack across the region. A senior Russian air defense commander later revealed that Putin’s helicopter was at the “epicenter” of the assault, calling it an “unprecedented” moment. Russian forces were forced to scramble air defenses to intercept dozens of drones mid-flight.

It was the first confirmed instance of Putin flying through an active combat zone since the war began. That alone marked a dangerous turn, but the response would make it even clearer that Russia now viewed the drone strike as personal.

This was not just another battlefield provocation, it was a deliberate attempt to assassinate the Russian president.

Moscow’s response was immediate… and overwhelming.

Gr-p-tbW4AA9iXq
Хммммм, види јас бев против ова што го направи Путин, затоа што завојува два братски народи, нешто што никогаш повеќе нема да се избриши. Се уште мислам дека не требаше да го направи ова.

Впрочем тоа што го кажав е што мислам за Украина, чек да ти кажам што мислам за Русија.

Главниот проблем за Русија ќе започни кога ќе ја прогласат оваа пирова победа и кога нивото на адреналин во крвта ќе му падне на сите и започнат да се враќаат на старите навики.

Само што ова ќе биде друга држава во поинакво окружување.

чек да ти кажам што мислам за Русија.

Главниот проблем за Русија ќе започни кога ќе ја прогласат оваа пирова победа и кога нивото на адреналин во крвта ќе му падне на сите и започнат да се враќаат на старите навики.

Ништо нема да се смени, ама ич! Многу си јалнаш. СВО е присутно кај нив само кој си нема попаметна работа да слуша. Тие и пред тоа беа адреналински зависни од што кажал Владимир Владимирович. Тоа ти се пензионери и кој туѓо гајле бере, не се многу.
Друга држава нема да биде, а дека ќе биде во поинакво окружување тоа стои. Јас да сум нивното окружување повеќе би бил загрижен, отколку руските граѓани. Многу буреци се има изедено за овие 30 години. Некој ќе ја плаќа сметката!
Германија накај оди, нејзините сателити покрај Балтикот ќе останат сирачиња изгледа!

Хммммм, види јас бев против ова што го направи Путин, затоа што завојува два братски народи, нешто што никогаш повеќе нема да се избриши. Се уште мислам дека не требаше да го направи ова.

Впрочем тоа што го кажав е што мислам за Украина, чек да ти кажам што мислам за Русија.

Ти имаш против нешто што погрешно сметаш дека го направил Путлер, затоа што не знаеш што навистина се случува. Како и да знаеш ако само западна пропаганда читаш?

Путлер ја направил војната? Или на сто пати кажување дека нема да трпат Украина во НАТО, западните продолжија да буткаат влагање на Украина во НАТО? Зарем не видоа што се деси кога Грузија требаше да влезе во НАТО? Што направи Путлер тогаш? Почна војна?

Што очекуваа дека ќе се деси овојпат во Украина? Дека Русите блефираат?
Ако некој ти каже дека твојот потез го смета за агресија против руската безбедност и дека дури и ќе војува за да си ги одбрани интересите - ШТО ОЧЕКУВАШ ДА НАПРАВИ КОГА ЌЕ ПРОДОЛЖИШ СО АГРЕСИЈАТА? Капс локот ми се заглавил де. :)

Што се деси кога СССР се обиде да постави проектили во Куба? Што ќе се деси ако некој (Кина/РФ) се обиде да на пример Бермуда да ја земе во воен сојуз и да направи бази таму?

И после кој ја почна војната, Путлер ја почна?
Чукни си ја главата, употреби ја за размислување понекогаш.

Ајде, не си толку неинтелегентен за да бидеш оволку глуп. Со сила се правиш глуп, пробај за промена да размислуваш малку. Ич ништо не научи за оволку време по дискусииве. Како ти кажуваат така размислуваш без свое размислување и без критичност.

Путлер е виновен во секој случај,сатанистите сакаат да избијат на граница со русија каде е возможна инвазија од големи размери,ама овај не дава

Путлер е виновен во секој случај,сатанистите сакаат да избијат на граница со русија каде е возможна инвазија од големи размери,ама овај не дава
Не е само избивањето на границата, туку влегувањето на голема соседна држава во НАТО (официјално вазалство на САД).

Кога влегоа балтичките држави беше мање више. Со Финска е посериозно но пак немаат некој голем воен потенцијал... Но Украина? Украина е голема држава, со голем човечки (бројчано војнички) потенцијал. Имаа и солидно класично вооружување наследено од Советскиот Сојуз, солидна индустриска инфраструктура (исто наследена). Украина во западни раце е неспоредливо поголема закана од балтичките пудлици па и од Финска. Инаку Русија и не беше јака да направи нешто тогаш во 90-тите.

Русите практично имаа избор: Да војуваат сега кога Украина не е во НАТО. Или да војуваат после кога Украина ќе беше во НАТО. Гледаме како нереално и неодговорно се однесуваат еу-ропските вазали сега, којзнае како ли ќе се однесуваа тогаш. Ќе бевме многу поблиску до нуклеарна војна. Затоа Русите одбраа сега и веднаш да ја расчистат опасноста. Затоа што мораа, не затоа што така сакал Путлер како што мисли @teneke

Ништо нема да се смени, ама ич! Многу си јалнаш. СВО е присутно кај нив само кој си нема попаметна работа да слуша. Тие и пред тоа беа адреналински зависни од што кажал Владимир Владимирович. Тоа ти се пензионери и кој туѓо гајле бере, не се многу.
Друга држава нема да биде, а дека ќе биде во поинакво окружување тоа стои. Јас да сум нивното окружување повеќе би бил загрижен, отколку руските граѓани. Многу буреци се има изедено за овие 30 години. Некој ќе ја плаќа сметката!
Германија накај оди, нејзините сателити покрај Балтикот ќе останат сирачиња изгледа!
Пријатно ќе бидам изненаден, Русија да продолжи со исто темпо и се трансформира во подобра држава.

Но, тешко се менуваат старите навики, а опкружувањето ќе биде се позаебано, затоа што сигурно ќе и отворат нови проблеми на Русија.

Пријатно ќе бидам изненаден, Русија да продолжи со исто темпо и се трансформира во подобра држава.

Но, тешко се менуваат старите навики, а опкружувањето ќе биде се позаебано, затоа што сигурно ќе и отворат нови проблеми на Русија.
Русија нит го смали темпото на трансформација, нит го зголеми. Минус се санкциите, плус е одлевањето на готови пари во сити, Кипар, Франција и бог те знае каде.
Навиките се навики, знаеш нашиот народ има изрека: има навика, ама има и одвика! Опкружувањето е 90% вазали на Германија и 10% на Турција. Ќе видиме и спонзорите си имаат сол на главата и тоа баагимити. Да не мислиш Литванија, Латвија и Естонија да го пресираат Путин и РФ? Ќе изгинат од мините што отан ги стави, ама не им кажа каде!

Русија нит го смали темпото на трансформација, нит го зголеми. Минус се санкциите, плус е одлевањето на готови пари во сити, Кипар, Франција и бог те знае каде.
Навиките се навики, знаеш нашиот народ има изрека: има навика, ама има и одвика! Опкружувањето е 90% вазали на Германија и 10% на Турција. Ќе видиме и спонзорите си имаат сол на главата и тоа баагимити. Да не мислиш Литванија, Латвија и Естонија да го пресираат Путин и РФ? Ќе изгинат од мините што отан ги стави, ама не им кажа каде!

Ќе видиме како ќе изгледа тоа, затоа што не заборавај за Украина спремаа утешна награда во вид на брз влез во ЕУ.

Ќе видиме како ќе изгледа тоа, затоа што не заборавај за Украина спремаа утешна награда во вид на брз влез во ЕУ.

Распадната економија со преку милион работоспособни убиени. Таа држава без милијардите што ги добива месечно не би можела да опстане ни 2 месеци. Тоа како нас со морковот што не влечкаат толку години.

Да ти ебам утешната награда. Разорена економија и раселена држава. Машката популација во голем дел кастрирана.

Али добро. Еве и Македонија доби утешна награда. Од трите подолгото.
Грузија исто така, еднаш го јадеа немиен. И тоа пази мировни трупи нападнаа Грузијците тогаш. Сега цело раководство отворено разкажува и говори за заканите и уцените од Еу и Сад за да отворат втор фронт против Русија. И нив исто сите награди им ги нудат. Еу, воена помош. Дрн дрн.
Ама не Путин бил виновен. Он и Русите разгорувале конфликти.

Да бе да. Кисинжер и ко, попусто очигледно книги и докторски трудови имаат создадено, па и дел надворешната стратегија на Сад ја имаат обликувано.
И за важноста за контрола на меките точки против Русија. Али Русите биле виновни… Русите се виновни што ги имаат најголемите ресурси на плантеава. Дали нафта, гас, вода или метали. Виновни не беа во 1990 кога зграбија на нафтата и другите сектори крлежите западни. Ама сега се виновни.

Да ти ебам утешната награда. Разорена економија и раселена држава. Машката популација во голем дел кастрирана.
Ако Украина ја задржи Одеса и излез на Црно Море, нема да биде толку осакатена и ќе се среди.

ЕУ и САД се ќе сторат да не дојди до контакт со Русија, кај Романија и Бугарија.

Не за џабе Романија и Бугарија ги бутнаа со сила во ЕУ.
Лично мислам дека Украина е само почеток на мноштво конфликти во источна Европа во следниве не години, туку децении.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom