Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Епа тоа е разликата меѓу нас и нив, нивните никој нема да осуди ни тепачи на деца, ниту пукање со пиштол кон толпа граѓани, ниту убиство на дете од друга навивачка друга, кога е во прашање Албанец сторител, а Македонец жртва они секогаш ќе најдат изговор или релативизрање или веста ќе е спинувана или треба втората страна да се чуе или од Вмро намерно лажат и местат невини Албанци. Нашиве на објава дека девојка Македонка е силувана од Албанец во Гази Баба паркот ќе пишат “што барала сама“, “што се плеткала со албанци“, “сама си го барала курва“, цепки ќе стават итн итн. Кај нив под дифолт е да си заштитат нивни човек, кај нас под дифолт е да наместиме наш човек, да му направиме сопка, да се ситиме, малку ни е се ова што се случува. А нема ни да се оправиме, бидејќи сите тие што имаат капацитет да се опраат или биле од тој мал процент свесни на ситуацијата, веќе ги имаат спакувано куферите и имаат избегано од тука.

Последно уредено:
Епа тоа е разликата меѓу нас и нив, нивните никој нема да осуди ни тепачи на деца, ниту пукање со пиштол кон толпа граѓани, ниту убиство на дете од друга навивачка друга, кога е во прашање Албанец сторител, а Македонец жртва они секогаш ќе најдат изговор или релативизрање или веста ќе е спинувана или треба втората страна да се чуе или од Вмро намерно лажат и местат невини Албанци. Нашиве на објава дека девојка Македонка е силувана од Албанец во Гази Баба паркот ќе пишат “што барала сама“, “што се плеткала со албанци“, “сама си го барала курва“, цепки ќе стават итн итн. Кај нив под дифолт е да си заштитат нивни човек, кај нас под дифолт е да наместиме наш човек, да му направиме сопка, да се ситиме, малку ни е се ова што се случува. А нема ни да се оправиме, бидејќи сите тие што имаат капацитет да се опраат или биле од тој мал процент свесни на ситуацијата, веќе ги имаат спакувано каферите и избегано од тука.
@брмбрм гледам лајк си ставил на постов. Е сега да те прашам надоврзувајќи се на муабетот во темата за Локални избори.

Дали за ова се криви бугарските, српските или грчките служби? Или сме криви сите ние?

Знам само еден според тебе кој не е крив.....

ДПНЕ

@брмбрм гледам лајк си ставил на постов. Е сега да те прашам надоврзувајќи се на муабетот во темата за Локални избори.

Дали за ова се криви бугарските, српските или грчките служби? Или сме криви сите ние?

Знам само еден според тебе кој не е крив.....

ДПНЕ
Државата, не ние... Се додека државата не им го покаже местото вака ќе биде, ти изгледа бараш од мене јас да бидам како нив и да протестирам за ослободување на убијци на деца од смилковско, како црнците што го бранеа ОЏ Симпсон, јас не сакам да сум племе, претците мои и на мојот народ изградиле држава за да ги решава ваквите разулавени радикали и националисти, јас со тебе се согласувам, но изгледа ти сакаш ние да одиме да ги тепаме а државава да си продолжи да си биде рамковна џамахирија, знаеш тогаш кој ќе го јаде? Јас и ти.
Сега ти си изненаден изгледа оти штипјани не го сокршиле од ќотек, го знаеш одговорот немора да ти нацртам, оваа држава е маќеа.

Снимање сцена за филм било, децата се актери.
Прегледај го приврзокот 453998
Hahahaahaha a mene me cudi kade e zelkava celo vreme. Likov imase bukvalno storija napravena pred nekolku meseci bas za vakvo malo albance od Butel so go izbrkale od skolo zatoa so bil nasilen a kao talent u fudbal bil, pa moze i istiot da e koj znae a ako ne e ocekuvam za 2 meseca storija kao Makedonija ne mu dava da igra fudbal na sipacot

Државата, не ние... Се додека државата не им го покаже местото вака ќе биде, ти изгледа бараш од мене јас да бидам како нив и да протестирам за ослободување на убијци на деца од смилковско, како црнците што го бранеа ОЏ Симпсон, јас не сакам да сум племе, претците мои и на мојот народ изградиле држава за да ги решава ваквите разулавени радикали и националисти, јас со тебе се согласувам, но изгледа ти сакаш ние да одиме да ги тепаме а државава да си продолжи да си биде рамковна џамахирија, знаеш тогаш кој ќе го јаде? Јас и ти.
Сега ти си изненаден изгледа оти штипјани не го сокршиле од ќотек, го знаеш одговорот немора да ти нацртам, оваа држава е маќеа.
Државата од кај произлегува? Од мечките од планина? Власта од кај произлегува? Од рибите во морето?

Од народот бе брм. Премиерите не ни се увезени од Камбоџа, од тука се, комшии, наши, бивши пријатели и познаници. И кој е крив?!

Зошто да сакам да се тепаме? Напротив, јас секогаш велам дека се почнува од самиот себе, што правам јас за подобро општество и подобро место за живеење. И тоа треба да си го запрашаме сите и Македонци, и Албанци и Турци итн. Е тек после, кога ќе си го промениме сите кодот, ќе видиме дека и Македонци и Албанци и Бошњаци имаме исти проблеми, исти маки, живееме во нефункционално општество, итн. Дали мислиш дека ако Горан од Битола и Илир од Тетово земаат по 2.000+ евра плата, ќе имаат време да се расправаат дали Илир зборнал Албански или Македонски, дали Горан правел нешто друго и слично?

Патриот во моментов според мене не е оној кој ќе пее заветна, ќе крева три прсти, цела да е, ќе лета орли и големи Албании, а ќе се тепа син му со завршено средно образование да го акни на царина за да го обезбеди за цел живот, оти цел живот е за партијата, тоа го смета како од Бога пишано право.

Патриот според мене е оној кој ќе направи функционална држава, држава каде што нема секојдневно да ни се селат другарите во странство, нема да размислуваме и ние примарно како да заминиме од тука, и кај што нема да ни горат 60 и кусур деца и никој да не одговара..

Претците твои и мои им ги сечеле главите на оние нивни борци, кои борејќи се со Османлиите, некој ќе посегнел по невин Муслиман...Претците мои на кои се гордеам до бескрај биле ЛУЃИШТА со големо срце а не закоравени фејк патриоти што мислат дека колку повеќе ги мразат другите толку повеќе се Македонци..

Генерализацијата ти/ви е многу лоша работа. И Заев е Македонец. Дали тоа значи дека и ти си предавник по душа? Имаше некни еден си ја убил мајкаму без око да му трепни, македонец. Дали значи дека и ти би ја убил мајка си без око да ти трепни само заради тоа што си Македонец?

Последно уредено:
Ако Албанците толку сакаат да тепаат Македонци тоа можат да го прават на дневна основа од Скопје до Охрид секој ден а како што гледаш тоа е жива реткост.

Со кое IQ го кажа ова жити се'?!
Автоматски споено мислење:

Не. Ти рече дека „Во Скопје се до 30тите години на 21век мнозинство биле Албанци,Турци,Евреи и десетина многу богати влашки трговци“, што се испостави дека не е точно.
Тоа се вештачки состојби за време на турското владеење, заради миграциите град-село на Македонците, и тоа не е чудно инаку Македонците со турските пописи од дванаесетти години на 20 век се по милион и пол како со Србите...
Колку има Срби денес е ориентација како бројчаност, за да по таа аналогија може да ја добиеме и реалната бројка за Македонците кои со поделбите и емиграција се расеани низ целиот свет ..., а не дека просто сме "испариле".

Ништо нема грешно во врска со сликата. Во Скопје се до 30тите години на 21век мнозинство биле Албанци,Турци,Евреи и десетина многу богати влашки трговци. Имало и Срби но живееле на Скопска Црна Гора.
21 век??!! Алоооо!!!
Тоа е само делче од крвавата историја за угнетување на Македонците, и пред Аллах ќе се фалиш со тоа?, укључи сива маса малку..., или исто како сега што со перфидност, со пари од дрога, оружје... купувате територија, и со поддршка од големите сили...., вашиот Господ најпрво ќе ви суди, на време покајте се, Македонците не ви се непријатели, не само вам ниту никому, Александар Македонски без оружје влегувал во градовите без капка крв, напротив со култура и цивилизација.
Научете се елементарно нешто, да ги поживееме првите сто години од постоењето што ни го дава Господ како почеток, цивилизирано со емпатија, како залог за вечноста, самиот Куран ве упатува да се посоветувате со вашите постари браќа кои треба да ги препознаете, баталете тоа криминалот, национализмот...се разбира ова се однесува и на Македонците криминалци кои исто одработуваат за антимакедонски и античовечки интереси....
Пораката е едноставна, да бидеме благодарни за животот што ни е ПОДАРЕН.

Последно уредено:
Епа тоа е разликата меѓу нас и нив, нивните никој нема да осуди ни тепачи на деца, ниту пукање со пиштол кон толпа граѓани, ниту убиство на дете од друга навивачка друга, кога е во прашање Албанец сторител, а Македонец жртва они секогаш ќе најдат изговор или релативизрање или веста ќе е спинувана или треба втората страна да се чуе или од Вмро намерно лажат и местат невини Албанци. Нашиве на објава дека девојка Македонка е силувана од Албанец во Гази Баба паркот ќе пишат “што барала сама“, “што се плеткала со албанци“, “сама си го барала курва“, цепки ќе стават итн итн. Кај нив под дифолт е да си заштитат нивни човек, кај нас под дифолт е да наместиме наш човек, да му направиме сопка, да се ситиме, малку ни е се ова што се случува. А нема ни да се оправиме, бидејќи сите тие што имаат капацитет да се опраат или биле од тој мал процент свесни на ситуацијата, веќе ги имаат спакувано куферите и имаат избегано од тука.
Индивидуализам наспроти племенска заедница.Племенската заедница секогаш победува и кај нас и на запад.Колку побрзо ја научиме лекцијата толку подобро.Ако не ја научиме наздравје бричење.

Па тоа е целта на браќата истиот метод како на Косово. Со притисоци и внатрешно уништување на државата да расте незадоволството на Македонците во Македонија и се повеќе да се иселуваат, а тие со наталитет и поддршка од дијаспората да отвараат бизниси и да бидат на една класа над нашите и така постепено ќе дојде ред кога Македонецот ќе биде крајно демотивиран и нема да има веќе желба за борба и секако со наталитетска војна ќе ја изгубиме Македонија.
Времето работи само за нив.

Косова, Малесија, Прешева, Чамарија, ИЛИРИДА скандирање е веќе непријателски однос тоа е сепаратизам и повик на војна. Не знам каков одговор очекуваш.
Доколку борбата на Албанците во Македонија беше само за да имаат право на работа, јазик, радио, тв програма пример немаше да имаме до сега проблем со вас. ОНА со коминике 5 во 2001 рече да се тргне славо/македонскиот окупатор од албанските вековни огништа. Нели е тоа омраза и вечна војна ?
Фактот е дека Албанците во Македонија сакаат на секаков можен начин да направат држава во држава или некаква федерација која по некои години ќе се оддели по примерот на Косово. Сценариото ни е сосема јасно само немаме некој позади нас поголем да застане да не поддржи и овој проблем ќе се реши како 1997 во Тетово и Гостивар кога се истакна знаме на туѓа држава. Е само затоа мора да си молчиме...
Одличен сиже опис на состојбата...

ОНА со коминике 5 во 2001 рече да се тргне славо/македонскиот окупатор од албанските вековни огништа. Нели е тоа омраза и вечна војна ?
Класичен пример за ,,Буре барутот" наречен Балкан, како ли само луѓево не ги препознаваат овие глупости во цивилизација од 21 век??!!

Племенската заедница секогаш победува и кај нас и на запад.
Трагедијата е дека не победува , туку напротив, само соучествува во ,деструкцијата" сите да живееме лошо, и самите се излажани, при очи слепи....

Последно уредено:
Државата од кај произлегува? Од мечките од планина? Власта од кај произлегува? Од рибите во морето?

Од народот бе брм. Премиерите не ни се увезени од Камбоџа, од тука се, комшии, наши, бивши пријатели и познаници. И кој е крив?!

Зошто да сакам да се тепаме? Напротив, јас секогаш велам дека се почнува од самиот себе, што правам јас за подобро општество и подобро место за живеење. И тоа треба да си го запрашаме сите и Македонци, и Албанци и Турци итн. Е тек после, кога ќе си го промениме сите кодот, ќе видиме дека и Македонци и Албанци и Бошњаци имаме исти проблеми, исти маки, живееме во нефункционално општество, итн. Дали мислиш дека ако Горан од Битола и Илир од Тетово земаат по 2.000+ евра плата, ќе имаат време да се расправаат дали Илир зборнал Албански или Македонски, дали Горан правел нешто друго и слично?

Патриот во моментов според мене не е оној кој ќе пее заветна, ќе крева три прсти, цела да е, ќе лета орли и големи Албании, а ќе се тепа син му со завршено средно образование да го акни на царина за да го обезбеди за цел живот, оти цел живот е за партијата, тоа го смета како од Бога пишано право.

Патриот според мене е оној кој ќе направи функционална држава, држава каде што нема секојдневно да ни се селат другарите во странство, нема да размислуваме и ние примарно како да заминиме од тука, и кај што нема да ни горат 60 и кусур деца и никој да не одговара..

Претците твои и мои им ги сечеле главите на оние нивни борци, кои борејќи се со Османлиите, некој ќе посегнел по невин Муслиман...Претците мои на кои се гордеам до бескрај биле ЛУЃИШТА со големо срце а не закоравени фејк патриоти што мислат дека колку повеќе ги мразат другите толку повеќе се Македонци..

Генерализацијата ти/ви е многу лоша работа. И Заев е Македонец. Дали тоа значи дека и ти си предавник по душа? Имаше некни еден си ја убил мајкаму без око да му трепни, македонец. Дали значи дека и ти би ја убил мајка си без око да ти трепни само заради тоа што си Македонец?
Убаво, надвор од матрица размислување...
Македонија, Македонците, и сите останати..., тоа се просто идеи со кои се идентификуваме, се дадени за креативност наспроти деструкцијата...
Колку еден Гоце од тоа ,,време бил надвремен", а и сите револуционери имаат заедничка духовност, биле катихети, духовно, верски и цивилизациски едуцирани, а немале нет, моб..., интересно

Целиот наратив и сензационализам на новинарските портали во врска со денешниот аматерски натпревар беше да се прикаже сликата Албанци тепале Македонци, а притоа никој не известува дека секоја недела по тие лиги има тепачки помеѓу албански со албански тимови и македонски со македонски. Реално на самите тие натпревари доаѓаат луѓе со IQ 50 и самиот спорт фудбал е за луѓе со iq 60.

Види што вели твојот идол од твитер, Виктор Стевич на ваквото релативизирање:

1756197956797.png

Фуркан и Стевич се ист производ различно пакување, ако ние Македонците сме обединети нивните глупи политики нема да поминат.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom