Политички случувања во Србија: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dumbledore
  • Време на започнување Време на започнување
Еве неколку факти:
- Вучич е кypтон
- тоа што Вучич е кypтон не значи дека треба да дозволат западните да им наместат марионета како овде Заев што го поставија
- Грујо и да беше најголем кypтон на светот пак не е поголем кypтон од Заев и кypтонлуциве кои сега овде ни се дешаваат после тоа што западните ни го направија нам тогаш, а го прават во Србија сега.

Не знам за вас другите што мотивации имате, и врз основа на што ги градите ставовите. Ама мене ова погоре ми е доволно за да оформам почетен став.
Друже...

Жвалавиот ти е и Грујо и Заев у едно!
Се им даде!
Се!

Ако тоа не го гледаш... жалам

Меѓу црно и бело има безброј градации на сиво... Ама ако инсистираш да гледаш двобитно, тогаш веројатно ќе одбереш меѓу бело и црно.

Кога си на муабетов, пар директни прашања:
- зошто западните не го бранат ако им е толку корисен?
- зошто источните го бранат ако е навистина толку прозападен (читеј штетен)?

Пробај одговори ги тие две прашања и пробај задржи го истиот став што го имаш.

Господинот Вучиќ за голем дел од лидерите е маг. Ја сврте економски Србија за 180 откако е на власт, затоа и народот го сака. Освен малава група хејтери која протестира.

Може се голема, доминантно голема група... Ама ако навистина сѐ, тогаш на толку голема група нема да им биде проблем на избори да го сменат. А не да палат и да уништуваат.

Кога си на муабетов, пар директни прашања:
- зошто западните не го бранат ако им е толку корисен?
- зошто источните го бранат ако е навистина толку прозападен (читеј штетен)?

Пробај одговори ги тие две прашања и пробај задржи го истиот став што го имаш.
1. Да не беше нивни, до сега ќе го бомбардираа и ќе му добесеа "демократија"!

2. Доволно е далеку за да биде гео-стратешки небитен за нив. А сепак доволно корисен за русите, и посебно за кинезите кои си ја направија економска колонија Србија.

Господинот Вучиќ за голем дел од лидерите е маг. Ја сврте економски Србија за 180 откако е на власт, затоа и народот го сака. Освен малава група хејтери која протестира.

Господинот Вучиќ за брзо време ќе ваѓа карта за Москва или Пекинг, во еден правец, или ќе го евакуираат како Асадчо.

За разлика од кај нас каде се гледаа уфрлани демонстранти, во Србија не ќе да е баш така...

Бараат избори, тој не им дава...Па ако го сака народот што не му дади избори?

Заборавив и тебе да те спомнам во матрицата..
Тие се тие економски тигри!

Ама изгледа имаш памтење на златна рипка штом не се сеќаваш на периодот кога и ние бевме економски тигар :rolleyes:

1. Да не беше нивни, до сега ќе го бомбардираа и ќе му добесеа "демократија"!

2. Доволно е далеку за да биде гео-стратешки небитен за нив. А сепак доволно корисен за русите, и посебно за кинезите кои си ја направија економска колонија Србија.
Зошто да бомбардираат?
Поевтино е државен удар преку обоена револуција.

Ако е апла прозападе зошто тогаш западните го менуваат? И ако е прозападен, тогаш како истовремено е корисен и за Русите и Кинезите? Навистина не ти се нелогични сите овие меѓусебно спротиставени моменти?

И пази на црно-бело метафората што ти ја посочив. Тука е целата „фора“ за да разбереш подобро што се дешава. Пушти боја.

@Vanlok ти ги имаш видено ставовите на опозицијата во Србија за Косово за разлика од оние на Вучич?! И кои тие ставови повеќе му одговараат на Западот?

Добро толку се палите на авторитарни режими која ви е поентата??

Гледај ти и косовските Срби викаат дека Вучич ги оставил на цедило, ги користи само за маркетинг итн...

Српскиот ванаби Путин....

Заборавив и тебе да те спомнам во матрицата..
Тие се тие економски тигри!

Ама изгледа имаш памтење на златна рипка штом не се сеќаваш на периодот кога и ние бевме економски тигар :rolleyes:
A ti se sekjavas na periodot pred da stanime ekonomski tigar ili ete odberi si koj sakas period od nezavisnosta do denes kako reper.
Автоматски споено мислење:

Проблемот е што АВ ја уништи Србија начисто!
Малото учениче на Грујо, го надмина и учителот! Редок примерок!
I ovde bas me interesira, ako ja unisti Srbija, koga bila posle raspadot na Jugoslavija taka prosperitetna posto treba da ima nesto za da unistis ?

Зошто да бомбардираат?
Поевтино е државен удар преку обоена револуција.

Ако е апла прозападе зошто тогаш западните го менуваат? И ако е прозападен, тогаш како истовремено е корисен и за Русите и Кинезите? Навистина не ти се нелогични сите овие меѓусебно спротиставени моменти?

И пази на црно-бело метафората што ти ја посочив. Тука е целата „фора“ за да разбереш подобро што се дешава. Пушти боја.
Тоа ти кажувам.. да беа протестиве обоени, сега АВ ќе беше во Пекинг!
Ама не се! И европа и САД мудро си молчат и го оставаат да ги гази!

Корисен е, затоа што ги игра на различна карта и источните и западните.
На Западот му го продаде Косово! Си ќути за република српска, и за нив тоа е одлично!
Тера демек про-еу агенда... го поддржава Израел и Украина.. се се бонуси за нив.

На источниве им даде земја! Буквално!
Кинезиве градат се! Бор им го продаде беспари, (наравно он се нафатира под маса), овие донесоа 30 000 работници, ги уништија српските фирми, и направија и прават р'шум таму! За еколошката катастрофа нема ни да зборувам...
Се што вредеше распродаде, или на неговите или на кинезите...

На Западните им го обеќаше Јадар, и тоа исто со превара...
"Копачете курац, и то ако вам га дамо" е еден од слоганите на демонстрантите..

Буквално игра на 4 столици, ама народот губи во секоја смисла..
Затоа ти е тешко да разбереш како може демонстрации да бидат независни..

Србите не се како нас!

Секакви будали има... Јас на пример не би бил дел од група луѓе што крвнички ќе тепа 15-годишно копиле. Но тоа кажано... Сум сретнал повеќе од неколку 15-годишни копиљаци кои со задоволство баш добро би ги изшамарал (ако веќе би се воздржал од вадење бубрези). :)
Gi imas videno na klipcinjata tie 15 godisni deca? Pobaraj slobodno.
Tuku malce kako da ima tuka dvojni arsini, isto kako na primer vo Ukraina ( i toa bezmalku od istite tuka ). Zaginalo dete, civil vo Ukraina, kosi kornenje, patetiki, srceparatelni postovi i sto li ne , site isto ko navieni ( ili od ista kniga citaat ili od isti instrukcii dobivaat oti takva koordinacija sama od sebe tesko ), arno ama za srekja ili nesrekja imase i drugi konflikti vo svetot vo isto vreme. Zbor ne zucnaja za tamosnite deca, civili. Abe eden zbor, eden red ne napisaja vo soodvetnite temi, nisto, nada, stama.
Tuku so se pritresvate za toj kopiljot, ajde da ja smenime situacijata. Nasa policija se konforntira so nasilni demonstranti od severnozapadniot del na republikata i tamu na nekoj kopilj mu go napravat grbot ko stomakot. Pak ke placevte ili ke recevte i malce mu e, poke trebase :cautious:
#prasanjakoimemacat

Кој лаже ? Има снимка од млатењето не ти кажувам на жими бузите на Вучиќ . Ако не им веруваш на сопствените очи дека 10 возрасни мажи млатат 15 годишник тогаш ок.
Полека кочи малку.
Прво го избегна одговорот на прашањето, а се фати за тоа дали некој лаже.
Еве ти пример: некој направил видео во кое Маска говори дека е Србин на таквото видео се налепија охохооооо и тоа не обични консументи на пропаганда туку долгогодишни креатори на пропаганда.
На крајот излезе дека некој вежбал со ВИиииии

Инаку избегнувам да гледам насилни видео материјали, така да можеби е точно можеби не, за мене е многу поважна медиумската екплоатација на тој настан како се користи за насочување на социјалната енергија кон рушење на системот/државата.

И сега сериозно, која е тезата? Дека овие што се против (западно огранизирана) насилна промена на власт... Они уствари сите „го бранат Вучиќ“? Па каму овде да имаше толку „глупи“ луѓе, може немаше сега западниве да нѐ користат како кypтон.
Коа ти велев дека маркетингот е опасна “алатка“ (види само колку Македонци успееја да ги преобратат во Северџгани) некако не беше баш уверен.
Еве сега го имаш пред очи најдобрите моменти од маркетингот.

Nasa policija se konforntira so nasilni demonstranti od severnozapadniot del na republikata i tamu na nekoj kopilj mu go napravat grbot ko stomakot. Pak ke placevte ili ke recevte i malce mu e, poke trebase :cautious:
#prasanjakoimemacat
Бетер тепаа нашите во Ѓорче на протестите кога го заклаа Ангел. А немаше ни Н од насилство од страна на демонстрантите... Ама македонските бубрези изгледа не се интересни за пишување коментари. :-/

Затоа ти е тешко да разбереш како може демонстрации да бидат независни..

Србите не се како нас!
Па и ние не бевме „како нас“... Додека не нѐ направија вакви. Земи го и тоа во обзир кога зборуваш вака.
Е сега јас што имав прилика во прво лице да го следам процесот, ми дава малку поинаква перспектива. Така и ова што го гледам сега во Србија ги има ама баш сите знаци и вајбови на обоена револуција.
И навистина зошто баш сега се дешаваат овие протести? Зошто не кога се кршеа клучни работи окулу Косово? Зошто не кога преќутувал за Српска? Зошто не кога се продавало оружје за Украина/Израел? Зошто не кога го продавал Бор на Кинезите?

Зошто не тогаш, и зошто баш сега?
И зошто западните сега оставаат да се смени „нивни“ човек, ама во Франција/Романија/Молдавија банираат политичари само за да немаат ни шанса да дојдат на власт?

Зошто Русите го критикуваат целото надворешно мешање - со такви зборови?

Гледај вака, кога се идентификуваш со едната страна потешко ти е да бидеш објективен. Јас во конкретниов случај не одбирам страна, само ги посочувам фактите. А фактите се дека каков и да е Вучиќ, ако го сменат со некој нивни пандан на Зоки Заев тек тогаш на Србите ќе им се eбe мајкaтa. Ова досега што наброја ќе биде пи4кин дим во однос на тоа што следува.
Памти ми ги зборовиве.

Кој лаже ? Има снимка од млатењето не ти кажувам на жими бузите на Вучиќ . Ако не им веруваш на сопствените очи дека 10 возрасни мажи млатат 15 годишник тогаш ок.

Лажете и ги извртувате работите, класичен псај оп. Не пројдоа студентскитр глупости и сега агресивно со кршење. Што е следно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom