Формула 1 - сезона 2025

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2025?

• Вкупно гласачи
    76
  • Гласањето е завршено на .
која е поентата што се најбезбедни кога ке има судари и сејфти кар на секоја минута од што се големи, тоа за нормални услови едвај ги собира 2 не па уште на дожд...
Па тоа е поентата да има возбуда, сејфти кар, претумбации на позиции, веќе е станато многу монотоно, буквално на се ставија контрола, наредно ке се жалат дека е мн топло…
Затоа кој е шофер нека земи и нека вози, порано со никакви болиди пичеле па никоме ништа

Па тоа е поентата да има возбуда, сејфти кар, претумбации на позиции, веќе е станато многу монотоно, буквално на се ставија контрола, наредно ке се жалат дека е мн топло…
Затоа кој е шофер нека земи и нека вози, порано со никакви болиди пичеле па никоме ништа

порано болидите беа подобри за на дожд.

сега граунд ефектот прави поише спреј позади, од порано видливоста е намалена, поголеми се и потешки.

Сигурно сега болидите не биле за на дожд за разлика од порано, моментално се најбезбедни од било кога така да манекенки сега се шофериве затоа и одбиваат на дожд
Ne vo kontekst na preglednosta, ako vrne mnogu ko sto obicno udira letno vreme, se ponasaat go gliseri, od vodata koja ja prskaat pozadi nema nikakva preglednost, nema vrska toa sto se najbezbedni, koga toj pozadi tebe e slep, ubavo kaza Rasel, nema nikakva razlika od takvo vozenje, i da vozis a nekoj da ti stavi prevez na oci, znaci on nisto ne gleda pred nego, nema poenta taka da vozi.

Ama mozelo da se vozi saat, saat ipol pred samiot restart, koga dozdot se smiril, samo idiotite resile da cekaat celosno da prekine da vrne, a toa najmnogu im odgovarase na meklarenite.

Што да се гледа од мотоспортови? WRC на времето беа многу јаки... F1 е постаната тешка лакрдија на бизнис интереси со правила и регулативи кои ги деградираат сите елементи што го правеа овај спорт колку толку интересен.

WEC и DTM.

Јас искрено мислам дека треба да направат гран-при верзија од Хиперболидите на WEC, прекоментентни се сите има многу тркање, секоја година Ле Ман ја пратам од како ги воведоа. Ќеиф за гледање е плус имаш реални авто брендови.

DTM, не ја следам редовно од како ја отворија за сите произведувачи. Но тука и таму пратам прегледи има добро тркање. Курчевито тркање и влагање секој на секого, нема култура и финоќа таму.

Ф1 викендов цел ќе иде на новиот Адреналин канал на Арена, али ниеден оператор засега го нема. Ќе ни го турат пак изгледа.

На Арена2 Премиум исто ке оди во живо, барем засега така стои, мада знаат да ја променат програмската шема..

Нема пренос од ФП1 на ниеден канал на Арена (барем не на тие кои се во МК) :tapp:

Да, ја гледав. Ама ФП2, а ФП1 не одеше

Ферари со небесни височини и ползење по прашина :facepalm:
Леклерк прошлата стабилно извозе од трето место, сега му е време да издржи до крај. Макс, секоја недела подолу, Ред бул тенко некако!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom