Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не го заборавај и A.I. Artificial Intelligence на крај. Иако тоа е филм на Спилберг, сепак зад него комплетно стоел Кјубрик. Не успеал да го сними само зашто починал прерано. А Спилберг како негов долгогодишен пријател снимил уште едно ремек дело на Кјубрик.Кјубрик е доктор иначе. Одлична кинематографија, и Eyes Wide Shut го гледав, секоја сцена е меморабилна. Ќе му ги разгледам и другите филмови периодов.
Platoon на Oliver Stone глеј го.
Мене најбољи три филмови за војната у Виетнам ми се:
Platoon
Hamburger Hill
Full Metal Jacket
и
honorable mention
Apocalypse Now
(у кино све ми се глеани)
Не го заборавај и A.I. Artificial Intelligence на крај. Иако тоа е филм на Спилберг, сепак зад него комплетно стоел Кјубрик. Не успеал да го сними само зашто починал прерано. А Спилберг како негов долгогодишен пријател снимил уште едно ремек дело на Кјубрик.
Сериозно, како е можно да ги немаш гледано ФМЏ, Платун, и Апокалипса сега? Се обидувам да разберам. Дури и на телевизија (додека се гледаше телевизија) се вртени барем илјадници пати во меѓувреме.Периодов го вложувам у легендарни филмови кои ете не сум ги гледал.
Сериозно, како е можно да ги немаш гледано ФМЏ, Платун, и Апокалипса сега? Се обидувам да разберам. Дури и на телевизија (додека се гледаше телевизија) се вртени барем илјадници пати во меѓувреме.![]()