Дали вработените во казината ги уништија тие семејства кои ги спомнуваш? А сега ќе дадеш податок колку животи се уништени поради пушење цигари кои патем се исто така легални и Тобако индустријата е една од најголемите во светот? Или за цигари цел живот ќе викаме па никој не те тера да пушиш, а за коцката дека е најголемо зло? Да не се разбереме погрешно, јас не поддржувам коцкање, а ниту пушење цигари, него сакам да ти/ви доловам дека кога веќе е на големо распространета оваа индустрција и во нашата држава и во светот решението не е да оставиш илјадници луѓе без леб, него долгорочна стратегија и стегнати закони за да се заузда ширењето на оваа штетна навика кај народот.
Треба драстично да се казнуваат казината и кладилниците за пуштање малолетници во објектите, па макар и гледале без да играат на апарати, треба да се стегне малце обрачот околу казина во урбаните места, ама не тоа да се прави наеднаш.
Пак ќе кажам, мене кур ме боли за казината, ама мора паричката секогаш да ја гледаме од двете страни. Не е фер да кажеш кур ме боли за тие фамилии што ќе останат без плата наеднаш, а погоре Лурц даде податок негде се околу 30тина илјади, а тоа е над 1,5% од целокупното население во земјава, да не правам муабет за работоспособното. Да има стратегија државата сите овие што би останале без работа да ги вработи на некое друго место одма нека ги затворат сите казина, ама за жал тоа е невозможно.
Не дека не треба, него не треба наеднаш. Ти би отпуштил сега 10.000 административци иако нели знаеме дека 80% се џаболебари и крлежи? Не иде тоа така наеднаш, тоа сакам да ви доловам.