Покачување пензии, пензиски фонд итн

• Креатор на темата Креатор на темата Imtechiquemk
  • Време на започнување Време на започнување
Учи 20 години работи 35 години плаќај 20000 денари месечно данок и придонеси, имај 2-3 деца купи стан и кола пензионирај се на 64 за 23-24000 и умри на 72...

Учи 20 години работи 35 години плаќај 20000 денари месечно данок и придонеси, имај 2-3 деца купи стан и кола пензионирај се на 64 за 23-24000 и умри на 72...
За жал тоа е просечниот животен век во Македонија , значи пола умираат пред 72, пола после 72, за да се добие тој просек. Значи многумина умираат и доста помлади.

За жал тоа е просечниот животен век во Македонија , значи пола умираат пред 72, пола после 72, за да се добие тој просек. Значи многумина умираат и доста помлади.
Сигурно знаеш зошто.

Сигурно знаеш зошто.
Сигурно од убавини не, стресот е убиец број еден, борба за леб, за гол живот, стрес да се платат сметките и да се наполни фрижидер, се причина за сите болести, рак итака натака, пензија дочекуваат околу 50%, а од тие 50% кои ја дочекуваат, пола ја примаат неполни 10 години, останатите и така и така.

Сигурно од убавини не, стресот е убиец број еден, борба за леб, за гол живот, стрес да се платат сметките и да се наполни фрижидер, се причина за сите болести, рак итака натака, пензија дочекуваат околу 50%, а од тие 50% кои ја дочекуваат, пола ја примаат неполни 10 години, останатите и така и така.
Многу се жалат за парите некои што не за работите окулу нив.

Има многу други работи кои се побитни. А и не треба да се нервираат за пари

Ова е само дел од равенката. Се ждере алхохол на велико, се пушат цигари, се јаде пре пржена и мрсна храна...

Ама кога ке дојдат болести сите го обвинуваат стресот, а денот го започуваат со домашна ракија и 5 цигари.

Ова е само дел од равенката. Се ждере алхохол на велико, се пушат цигари, се јаде пре пржена и мрсна храна...

Ама кога ке дојдат болести сите го обвинуваат стресот, а денот го започуваат со домашна ракија и 5 цигари.
Оф лелее нешто поздраво од ракија немаш, тоа ти е природен антибиотик, не за џабе во Србија сите пијат уз утринското кафе и чашицу ракије, баба ми и дедо ми локаа ракија па до 90 истераа, јас си пијам по чашка на ден, нема ништо погрешно во тоа. За мрсна храна да се слагам и пржена, цигари исто, мада не е гаранција ако пуши дека нема да дочека старост, познавам многу тешки пушачи кои се бааги стари, сепак стресот е најштетен од сите овие.

...во тој контекс за ракијата, докторот сакал да му докаже на пациентот визуелно самиот да заклучи дали ракијата е корисна или не:
- Еве една чашка раакиичка што ја пиеш секој ден, еве ќе го ставам овој дождовен црв кој е толку подвижен, ајде да видиме што ќе се случи!
... по извесен период дождовниот црв во ракијата рикнал, а докторот го прашал пациентот тресејќи ја чашката со мртвиот црв:
-А сега кажи го твојот заклучок за чашката ракиичка и црвот!
-Паааа, тоа значи дека треба да се пие редовно ракиичка за да немаме црви(глисти)! :D

Оф лелее нешто поздраво од ракија немаш, тоа ти е природен антибиотик, не за џабе во Србија сите пијат уз утринското кафе и чашицу ракије, баба ми и дедо ми локаа ракија па до 90 истераа, јас си пијам по чашка на ден, нема ништо погрешно во тоа. За мрсна храна да се слагам и пржена, цигари исто, мада не е гаранција ако пуши дека нема да дочека старост, познавам многу тешки пушачи кои се бааги стари, сепак стресот е најштетен од сите овие.
Лол, се заебаваш или само си глупа?

Што мислиш, зошто на балканов се живее најмалце? И зошто мажите живеат помалку од жените?

Покрај стресот, се трујат со алхохол, цигари и брза храна.

Ама и јас најдов со кој да се објаснуам...
Life_expect_map_V4.png

Најголем фактор е загадувањето.

После тоа има неколку празни места, па стресот, и сите други фактори што ги спомнувате.

Цел тој канцероген отпад шо го увезуваат воа мршнициве од ЕУ и пошироко, па го горат, а ние го дишиме, комбиниран со слични домашни шеми е самоубиство.

Плукаме по Албанците и циганите, а нашиве „бизнисмени„ прават уште поголема штета.

Се давиме во сопствените гомна, се шо вреди унштуваме, ама тие што тоа го прават не сфаќаат дека на крај, и тие ќе завршат исто.. ќе се удават во истите гомна, и сите тие пари на сметки, станови и коли, нема ништо да им помогнат.

П.С - Системов што го створивме, што го створија нашиве ткн елити, во изминативе 35 год се јаде самиот себеси, и на крај, ке не изеде сите.

И до менталитетот е. Јас со диета намалив 10на кг си средив здравјето а сите окулу мене врескаат што сум ослабел као демек неухранет. А тие пак типични балкански мажи со дебели стомаци и машки цицки се гордеат со тие цицки и се фалат дека имале 100 кила. 100 кила се статусен симбол кај северомакедончето.

И до менталитетот е. Јас со диета намалив 10на кг си средив здравјето а сите окулу мене врескаат што сум ослабел као демек неухранет. А тие пак типични балкански мажи со дебели стомаци и машки цицки се гордеат со тие цицки и се фалат дека имале 100 кила. 100 кила се статусен симбол кај северомакедончето.
А пензиите ке ги покачат ли?

Шо диета?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom