- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.799
- Поени од реакции
- 5.074
Учи 20 години работи 35 години плаќај 20000 денари месечно данок и придонеси, имај 2-3 деца купи стан и кола пензионирај се на 64 за 23-24000 и умри на 72...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За жал тоа е просечниот животен век во Македонија , значи пола умираат пред 72, пола после 72, за да се добие тој просек. Значи многумина умираат и доста помлади.Учи 20 години работи 35 години плаќај 20000 денари месечно данок и придонеси, имај 2-3 деца купи стан и кола пензионирај се на 64 за 23-24000 и умри на 72...
Сигурно знаеш зошто.За жал тоа е просечниот животен век во Македонија , значи пола умираат пред 72, пола после 72, за да се добие тој просек. Значи многумина умираат и доста помлади.
Сигурно од убавини не, стресот е убиец број еден, борба за леб, за гол живот, стрес да се платат сметките и да се наполни фрижидер, се причина за сите болести, рак итака натака, пензија дочекуваат околу 50%, а од тие 50% кои ја дочекуваат, пола ја примаат неполни 10 години, останатите и така и така.Сигурно знаеш зошто.
Многу се жалат за парите некои што не за работите окулу нив.Сигурно од убавини не, стресот е убиец број еден, борба за леб, за гол живот, стрес да се платат сметките и да се наполни фрижидер, се причина за сите болести, рак итака натака, пензија дочекуваат околу 50%, а од тие 50% кои ја дочекуваат, пола ја примаат неполни 10 години, останатите и така и така.
Ова е само дел од равенката. Се ждере алхохол на велико, се пушат цигари, се јаде пре пржена и мрсна храна...Сигурно од убавини не, стресот е убиец број еден, борба за леб, за гол живот, стрес да се платат сметките и да се наполни фрижидер, се причина за сите болести, рак итака натака, пензија дочекуваат околу 50%, а од тие 50% кои ја дочекуваат, пола ја примаат неполни 10 години, останатите и така и така.
Оф лелее нешто поздраво од ракија немаш, тоа ти е природен антибиотик, не за џабе во Србија сите пијат уз утринското кафе и чашицу ракије, баба ми и дедо ми локаа ракија па до 90 истераа, јас си пијам по чашка на ден, нема ништо погрешно во тоа. За мрсна храна да се слагам и пржена, цигари исто, мада не е гаранција ако пуши дека нема да дочека старост, познавам многу тешки пушачи кои се бааги стари, сепак стресот е најштетен од сите овие.Ова е само дел од равенката. Се ждере алхохол на велико, се пушат цигари, се јаде пре пржена и мрсна храна...
Ама кога ке дојдат болести сите го обвинуваат стресот, а денот го започуваат со домашна ракија и 5 цигари.
Лол, се заебаваш или само си глупа?Оф лелее нешто поздраво од ракија немаш, тоа ти е природен антибиотик, не за џабе во Србија сите пијат уз утринското кафе и чашицу ракије, баба ми и дедо ми локаа ракија па до 90 истераа, јас си пијам по чашка на ден, нема ништо погрешно во тоа. За мрсна храна да се слагам и пржена, цигари исто, мада не е гаранција ако пуши дека нема да дочека старост, познавам многу тешки пушачи кои се бааги стари, сепак стресот е најштетен од сите овие.
А пензиите ке ги покачат ли?И до менталитетот е. Јас со диета намалив 10на кг си средив здравјето а сите окулу мене врескаат што сум ослабел као демек неухранет. А тие пак типични балкански мажи со дебели стомаци и машки цицки се гордеат со тие цицки и се фалат дека имале 100 кила. 100 кила се статусен симбол кај северомакедончето.
Шо диета?И до менталитетот е. Јас со диета намалив 10на кг си средив здравјето а сите окулу мене врескаат што сум ослабел као демек неухранет. А тие пак типични балкански мажи со дебели стомаци и машки цицки се гордеат со тие цицки и се фалат дека имале 100 кила. 100 кила се статусен симбол кај северомакедончето.