Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Албанските оџи си држат ред и поредок во средините. Јас сум задоволен од нивната работа.
За овој дел ќе се согласам и јас сум задволен од нивната работа, особено на полето на меѓусебни престрелки и убиства за паркинг или криво си ме гледал па сум пукал или убивање на таткото на девојката која не сака да се омажи за тебе. Што мање то боље. Ај признај дека не е така?

Хммм ко да ми фали една земја на списоков

Настрана ова.

Смешно ми е шо дома иаме војни, се оправаме со татари и грчишта, ама битно се замараме за туѓа земја.
Ја у 2001 сум била бебе, ама ако добро иам читано, НАТО и САД ги донесоа орките овде.
и Македонија уште му го п на НАТО. врв

Граѓани од втор ред
Сменето име
Бугари у Устав
За сѐ нешто приговори кочење, ама битно пред светот мора да се покажеме.

До пред законот за легализација се велеше дека албанците градат дивоградби а македонците не.

За потоа:

26 илјади барања за легализација во Куманово
20 илјади во Прилеп
20 илјади во Гази Баба
18 илјади од Битола
15 илјади во Кисела Вода
13 илјади во Ѓорче Петров
Во Арачиново 100%. Се Дивооградби, 0% имотни листови и 0% плаќаат Данок на имот...
Во Гостивар 2х гореа куќи поради Неисправна електрична инсталација, со МРТВИ, 2х Таравари прогласуваше денови на жалост, постапка имаше само вториот пат и тоа само за врзување на дете со посебни потреби кое настрада во пожарот, а зошто настанаа пожарите и одговорност немаше никаква

Настрана ова.

Смешно ми е шо дома иаме војни, се оправаме со татари и грчишта, ама битно се замараме за туѓа земја.
Ја у 2001 сум била бебе, ама ако добро иам читано, НАТО и САД ги донесоа орките овде.
и Македонија уште му го п на НАТО. врв

Граѓани од втор ред
Сменето име
Бугари у Устав
За сѐ нешто приговори кочење, ама битно пред светот мора да се покажеме.

Не се нервирај, викаат губиш лепота.

Ова беше чисто формална, техничка забелешка, дека ние сме биле во проруско влијание спрема нашиот источен сосед.

Лицето што се сомничи дека ја нападна Данела, не е никаков командант ниту криминалец, ниту човек кој што има згради или богатство, плус од снимката не се гледа напад, освен клоцата на Данела. Го знам човекот, секогаш е насмеан и шегаџија.

Не бранам тоа што се случува по Чаир меѓутоа Данела како што е сега упорна за да докажува нешто после 4 години владеење, требаше да биде упорна да реши проблеми на чаирчани преку инвестиции.

Некој кој што за 4 години не стапнал во Чаир за инвестиции или за воспоставување ред, појавување на крај на мандат нема да се свати како добронамерно.

И јас мислам дека во Чаир не треба да се изградат згради, по мене овие згради се дозволени од македонци, со намера да ги држат албанците во тоа гето и да не се шират кон Центар. Логички, ако во Чаир нема збиени згради, тогаш негде ќе мора да се шират, тоа е Гази Баба, Центар, Бутел итн
Оди кажи на некој друг ама во Бутел напраивте згради, шипурки колку сакаш по зградите во Карпош, во Импексел 2 и цел тој дел знаеш колку има шиптаранa? Ама нормално мора жртва да се изиграва како и секој пат

Ова беше чисто формална, техничка забелешка, дека ние сме биле во проруско влијание спрема нашиот источен сосед.
не се нервирам, осеќам разочарување. Секој ден. Денес сум претажна искрено. Сегде само црна хроника, драми, скандали, секој ден убиства, секој ден се колеме дали дома дали со соседите. Одамна нешто убаво немало у државава. Како 24 годишна девојка, после Кочани, секое искачање се крстам да не ми е последно. Многу сакам да си одам, ама немам ни година дена работно искуство, морам да учам за да си одам. И може ми е боље да се тргнам од форумов и сите мрежи малце пошто многу ми влијае на психа.

Од сабајле плачам за детенцено у Прилеп, 13 годишно пиленце. Душа ми се кине душа, што згрешило тоа дете бре? Исто како Вања. До толку више се нема не знам како да кажам, не моеш од криминалец да очекуваш кодекс, ама Италијанцине имале бре бар некои правила. Ништо не остана свето у државава, ништо.

а битно ќе се оправаме за Украина

Уште е кај нив поделба 75% русија 25% запад, кај нас не ни има руски влијание, левица се актери.
Percentages_agreement2.jpg

не знам што те чуди, источниов сосед се руски копиљи, крвта вода не се прави
Но не е само тоа проблемот, овие што се декларативно про европски и се нарекуваат западни и либерални пак негитаат дека сме самостоен народ во минатото, чим е така незнам зошто преговараме, јас кажзв моето, мицко нека преговара со еу, не со бугарија, но ако се чепне по самобитноста на нашиот народ и некој од нас да прави бугарски изроди, јас во таква еу не сакам, и ќе биде многу лошо овде ако некој се обиде од старите да ни прави бугари, ако европа мислеше дека за името многу благо и глатко помина иако се случи 27 април, нека продолжи да ја подржува бугарија па ќе види европа дали така лесно се брише народ кој многу добро знае за своето потекло.

Сега ќе ти проследам еден линк на говор од европскиот парламент од про европските болгари.

Еве со какво племе си имаме работа.

Јасно
Ама ако архитект не одобри, од кај им се плановите? Значи и тој шо им црта треба да се уапси. И тие шо им даваат плац.
Како се добро уиграни човече..
Не мора да имаш архитект за да изградиш дивоградба. Некои градежни мајстори не ни знаат да прочитаат архитектонски план. Планот им е во главата.

Значи вака, да ти појаснам: за да можеш легално да градиш треба да имаш одобрение за градење кое се добива од општината, треба да имаш фирма изведувач и надзорен инженер. И ко што знам, а може да сум грешка за ова, тие четири работи треба да се одвоени, не смее за иста градба инвеститорот (тој што гради), проектантот, изведувачот и надзорот да се исто физичко или правно лице. Е сега, за да добиеш одобрение за градење од општината, потребни се многу документи, како: архитектонски проект, проект за статика со сеизмика (и позитино мислење од Институт за земјотресно и сеизмичко инженерство дека градбата ги исполнува условите), електротехнички проект, проект за приклучок на водоводна мрежа и веројатно и други проекти во зависност од категоризацијата на градбата; потоа потребни се документи од катастар како имотен лист, маркица и сл. Сега не се ни сеќавам на се, помина многу од времето кога јас градев, само сакав попластично да ти објаснам што се е потребно за човек да може легално да гради. Значи архитектот е најмал проблем. Он секако го плаќаш на почетокот, ти ги прави проектите и нема што понатаму. После општината е таа која го дава одобрението за градење. Градбата која е изградена без одобрение за градење е дивоградба.

Но не е само тоа проблемот, овие што се декларативно про европски и се нарекуваат западни и либерални пак негитаат дека сме самостоен народ во минатото, чим е така незнам зошто преговараме, јас кажзв моето, мицко нека преговара со еу, не со бугарија, но ако се чепне по самобитноста на нашиот народ и некој од нас да прави бугарски изроди, јас во таква еу не сакам, и ќе биде многу лошо овде ако некој се обиде од старите да ни прави бугари, ако европа мислеше дека за името многу благо и глатко помина иако се случи 27 април, нека продолжи да ја подржува бугарија па ќе види европа дали така лесно се брише народ кој многу добро знае за своето потекло.

Сега ќе ти проследам еден линк на говор од европскиот парламент од про европските болгари.

Еве со какво племе си имаме работа.

Од што сме ист народ, кога ќе почнеме на македонски да им цепаме, нѐ гледаат ко да игра бела мечка.
овие и грците да идат да се проверат обавезно. Татарите први, пошто нема за некој шо не го напраија татар

боље сиромшна Македонка, него фашистички татар. мрш

Од што сме ист народ, кога ќе почнеме на македонски да им цепаме, нѐ гледаат ко да игра бела мечка.
овие и грците да идат да се проверат обавезно. Татарите први, пошто нема за некој шо не го напраија татар

боље сиромшна Македонка, него фашистички татар. мрш
Не разбираш што кажувам, батали што зборуваат возраждање, вмро бнд, и слични кловнови, слушај ги кобајаги европејциве, не негираат во корен, утре мицко или филипче ќе треба да се договори со таа стока, исто и со историјата, ќе треба да се договараме со Дечев или Бечев, наместо со кобајаги шовинистите Ангел Димитров или Крапчев, ова се вика не по врат по шија. Разлика нема никаква, со години бугарите не провоцираат ниту еден наш политичар не кажа стоп.
Европа ќути, а најголемата омраза ја прават тие про европски бугари, такви како џамбаски или димитров се добар извор на комедија и небитни.

Не мора да имаш архитект за да изградиш дивоградба. Некои градежни мајстори не ни знаат да прочитаат архитектонски план. Планот им е во главата.

Значи вака, да ти појаснам: за да можеш легално да градиш треба да имаш одобрение за градење кое се добива од општината, треба да имаш фирма изведувач и надзорен инженер. И ко што знам, а може да сум грешка за ова, тие четири работи треба да се одвоени, не смее за иста градба инвеститорот (тој што гради), проектантот, изведувачот и надзорот да се исто физичко или правно лице. Е сега, за да добиеш одобрение за градење од општината, потребни се многу документи, како: архитектонски проект, проект за статика со сеизмика (и позитино мислење од Институт за земјотресно и сеизмичко инженерство дека градбата ги исполнува условите), електротехнички проект, проект за приклучок на водоводна мрежа и веројатно и други проекти во зависност од категоризацијата на градбата; потоа потребни се документи од катастар како имотен лист, маркица и сл. Сега не се ни сеќавам на се, помина многу од времето кога јас градев, само сакав попластично да ти објаснам што се е потребно за човек да може легално да гради. Значи архитектот е најмал проблем. Он секако го плаќаш на почетокот, ти ги прави проектите и нема што понатаму. После општината е таа која го дава одобрението за градење. Градбата која е изградена без одобрение за градење е дивоградба.
реално добро ми објасни. Пак не ми се сите термини познати, ама ќе се научам.

Пример зграда шо има табла надвор кој е инвестирот, е побезбедна од таа шо нема?

и уште нешо, не знам еве ние земавме стан сеа, ама не сум прашала, не добива сопственикот на станот некој доказ, за безбедност на зградата, кои материјали се користени, некоја гаранција?

и пак, не сфаќам, еве пример Стевче ќе го зеам дека сум од Карпош, мада лош пример е пошо он највише се има накрадено од дивоградби. Еве Стевче шета приватно навечер, и гледа не знам у Влае, Тафталиџе, Млечен, се праи дупка за зграда, он како ПОСВЕТЕН градоналник кој памти, не памти дека издал дозвола, и иде следен ден на работа, постапува да се затвори тоа градилиште. Комшии? не гледаат дека не доаѓа инспектор, екипи тон?
не гледаат дека само доаѓа багер и работници?
зашто се ќути?

У Австралија, не смеат да имаат ТЕРАСА која гледа во дворот на комшијата, без да дозволи он. Овде цели згради ехее
ја појма сум си немала ова како иде очигледно.
Ама искрено ко помала не се замарав толку
Автоматски споено мислење:

Не разбираш што кажувам, батали што зборуваат возраждање, вмро бнд, и слични кловнови, слушај ги кобајаги европејциве, не негираат во корен, утре мицко или филипче ќе треба да се договори со таа стока, исто и со историјата, ќе треба да се договараме со Дечев или Бечев, наместо со кобајаги шовинистите Ангел Димитров или Крапчев, ова се вика не по врат по шија. Разлика нема никаква, со години бугарите не провоцираат ниту еден наш политичар не кажа стоп.
Европа ќути, а најголемата омраза ја прават тие про европски бугари, такви како џамбаски или димитров се добар извор на комедија.
Искрено? После Мицко и Филипче, ниедно друго име не знам.
Абе гледате дека ја не пратам толку политика у смисла и имиња и партии, ја неќам некој скапан татар да се дрзнува да се поистоветува со нас.

Башка, ако земјава е грчка, како сме ние бугари бе?

значи бугарите се грци исто, така?
ние да сме паметни ќе ги наместиме да се искараат амаа.

иначе, може они да мислат што сакаат, вистината е една. Ние сме си Македонци од Македонија. Има историја, има документи, има слики, мапи. Знаеме дека татарите се по лошата дрога, ама може да олабават со усисавање

* сакав да ви кажам една анегдота со татарите баш у врска со ова.
Ама не знам?

реално добро ми објасни. Пак не ми се сите термини познати, ама ќе се научам.

Пример зграда шо има табла надвор кој е инвестирот, е побезбедна од таа шо нема?

и уште нешо, не знам еве ние земавме стан сеа, ама не сум прашала, не добива сопственикот на станот некој доказ, за безбедност на зградата, кои материјали се користени, некоја гаранција?

и пак, не сфаќам, еве пример Стевче ќе го зеам дека сум од Карпош, мада лош пример е пошо он највише се има накрадено од дивоградби. Еве Стевче шета приватно навечер, и гледа не знам у Влае, Тафталиџе, Млечен, се праи дупка за зграда, он како ПОСВЕТЕН градоналник кој памти, не памти дека издал дозвола, и иде следен ден на работа, постапува да се затвори тоа градилиште. Комшии? не гледаат дека не доаѓа инспектор, екипи тон?
не гледаат дека само доаѓа багер и работници?
зашто се ќути?

У Австралија, не смеат да имаат ТЕРАСА која гледа во дворот на комшијата, без да дозволи он. Овде цели згради ехее
ја појма сум си немала ова како иде очигледно.
Ама искрено ко помала не се замарав толку
Автоматски споено мислење:

Искрено? После Мицко и Филипче, ниедно друго име не знам.
Абе гледате дека ја не пратам толку политика у смисла и имиња и партии, ја неќам некој скапан татар да се дрзнува да се поистоветува со нас.

Башка, ако земјава е грчка, како сме ние бугари бе?

значи бугарите се грци исто, така?
ние да сме паметни ќе ги наместиме да се искараат амаа.

иначе, може они да мислат што сакаат, вистината е една. Ние сме си Македонци од Македонија. Има историја, има документи, има слики, мапи. Знаеме дека татарите се по лошата дрога, ама може да олабават со усисавање

* сакав да ви кажам една анегдота со татарите баш у врска со ова.
Ама не знам?
Чим не си упатена во проблемите со бугарија утре ќе гласаш и разбудиш како бугарски изрод и денешна модерна македонка со јазик од бугарско потекло.
Како што кажав погоре, проблемот е еу не бугарија, бугарија си ја знаеме, оболена, мизерна, агресивна, подла, полна со комплекси.
Нам ни треба лобирање кај западот но и тие во Ману да си сработат платите, толку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom