Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Jas mislam deka kje potpishe nov, kako sho veli Fabrizio, a kje se donese i Eze :)
Ако е будала ќе потпише јас да сум на негово место не би потпишал носат играчи на двете позиции каде што можи да покрија и десно крило и на десетка минутите што би ги добил ќе бидат помалку отколку минатата сезона.

Мадуеке го купуваат на рати и плус нема голема плата. Негде 15тина милиони годишна рата ќе му дојде.

Родриго ќе беше прескап. Сега да сме реални секоја година правиме по некој голем трансфер и мора да припазиме на фпп. Не може во кеш да платиме 4 60м+ играчи во едно лето. Не е дека штедевме со години. Ќе требаше и нешто јако да продадеме...

Таман е Мадуеке за бекап со таков финансиски дил. Сепак млад е и може да се продаде за 30тина милиони без проблем за некоја година.

Езе од друга страна треба да го истисне целосно Тросард кој ако не летово ќе иде фрее догодина.

Сепак и двајцата се home-grown што ваљда носи некакци бенефиции...

Мадуеке го купуваат на рати и плус нема голема плата. Негде 15тина милиони годишна рата ќе му дојде.

Родриго ќе беше прескап. Сега да сме реални секоја година правиме по некој голем трансфер и мора да припазиме на фпп. Не може во кеш да платиме 4 60м+ играчи во едно лето. Не е дека штедевме со години. Ќе требаше и нешто јако да продадеме...

Таман е Мадуеке за бекап со таков финансиски дил. Сепак млад е и може да се продаде за 30тина милиони без проблем за некоја година.

Езе од друга страна треба да го истисне целосно Тросард кој ако не летово ќе иде фрее догодина.

Сепак и двајцата се home-grown што ваљда носи некакци бенефиции...
Исто и Родриго ќе беше на рати и не дека ценава измеѓу Медуеке и Родриго и преголема Медуеке е 60м евра некаде Родриго ќе иде некаде 80 до 90м евра 20-30м разлика не е многу со оглед на разликата во квалитет.Друга работа што нас повеќе ни треба подобра опција на лево крило а Родриго можи да игра на двете страни додека Мадуеке десната нога е користи само за потпирање така да не можи да го користиме на лево крило ефикасно.Се на се трансферов вопшто не ми се допаѓа исто како и што пишував и за Хаверц и Језус дека не се доволно добри и дека не добиваме ништо посебно така е и сега само бадијала се фрлаат 60м + кои можеше да се искористат многу подобро.

Исто и Родриго ќе беше на рати и не дека ценава измеѓу Медуеке и Родриго и преголема Медуеке е 60м евра некаде Родриго ќе иде некаде 80 до 90м евра 20-30м разлика не е многу со оглед на разликата во квалитет.Друга работа што нас повеќе ни треба подобра опција на лево крило а Родриго можи да игра на двете страни додека Мадуеке десната нога е користи само за потпирање така да не можи да го користиме на лево крило ефикасно.Се на се трансферов вопшто не ми се допаѓа исто како и што пишував и за Хаверц и Језус дека не се доволно добри и дека не добиваме ништо посебно така е и сега само бадијала се фрлаат 60м + кои можеше да се искористат многу подобро.

Платата на Родриго ја знаеш?

Иста како на Хавертц и нешто поголема од Језус шитни еден од овие секако нема фајде етети пари за плата.

Кој би ги купил ? И за кои пари ?

Жезус во 3 сезони кумулативно нема 1 целосна изиграно.
Хаверц е малку по друга приказна...

Платата на Родриго ја знаеш?
Иста како на Хавертц и нешто поголема од Језус шитни еден од овие секако нема фајде етети пари за плата.
Кој би ги купил ? И за кои пари ?

Жезус во 3 сезони кумулативно нема 1 целосна изиграно.
Хаверц е малку по друга приказна...
За кои било пари зар е битно битно е да не се кај нас и да се ослободиме од нивната огромна плата 280к фунти и 250к а скоро никаков придонес од нив.

Toa da, no na Madueke za koj shto te citirav e smeshna.

Mozhebi podobro kje beshe da e 25m. a platata da e 200k nedelno, pa taka kje beshe poisplatlivo, ako se lazhime.

Не би се сложил.
Кога зборам замена зборам на играч кој најчесто ќе влегува од клупа АМА ќе има сигурно 30 настапи за тимот во годината.
Не замена од типот на Стрелинг.

Во Сити замените колку коштаат?
Во Ливерпул замените колку коштаат?
Во Челзи замените колку коштаат?

За Сака замена немаме освен Нванери, за кој сите зборат дека ќе заврши како 8/10 играч а не крило.

Дополнително, зашто се зема во предвид само трансфер сумата, наместо целиот пакет?
Еве да речеме 5 години договор по 2.5-3 милиони годишно со се бонуси = 15 милиони + 50 милиони (не е 50 ама еве ајде нека биде 50) трансфер = 65 милиони.

Од друга страна го имаш Родриго за 75 милиони трансфер и околу 18м годишна плата на 5 години = 90м вкупно 165 милиони.
Со таа разлика од 100 милиони го добиваш Езе, што е профил на играч што многу повеќе му фали на Арсенал во моментов од Родриго.

Идеално сценарио секако е да ги земеме Родриго, Езе, Мадуеке и напаѓач и да остане и Мартинели, при што би имал 4 одлични опции на крило.

Ако го земеме само Родриго и напаѓач, ти гарантирам дека пак исти кур ќе биде кога ќе се повреди Сака зашто ќе треба да игра 60 утакмици.

И пак да се надоврзам, не ми се свиѓа нешто трансферот, ама знам зашто го праиме...
Некако не ми делува дека ке биде замена, со оглед на тоа дека Тросард сакате да го продадете во Турција. На Арсенал му требаат играчи кои ке го надополнат во поглед на квалитет веднаш, а потоа на клупа. Затоа и мислам дека трошење 52 милиони фунти на Мадуеке, пред да се купи квалитетно лево крило, е екцес во некоја рака. Ниту пак се работи за квалитетен играч.

Ми делува дека Арсенал пак ке се мачи со таа позиција на лево крило, ако двајцата играчи се Мартинели и Мадуеке.

А за Родриго, Арсенал ако сака квалитет, ке мора да го одврзе кесето. Ретко ке има квалитет за малку пари.

Toa da, no na Madueke za koj shto te citirav e smeshna.

Mozhebi podobro kje beshe da e 25m. a platata da e 200k nedelno, pa taka kje beshe poisplatlivo, ako se lazhime.
Да не го земевне ќе беше уште поисплатливо едноставно не добиваме ништо посебно со неговото доаѓање.Доколку дојди Ѓокерес и Хавертц и Језус се вишок повеќе од 500к фунти земаат неделно комбинирано а во најдобар случај ќе бидат втора и трета замена.Лошо работат еве и со раскинувањето на Томијасу ми нема логика имаше уште една година плус опција за уште една а не беше на голема плата 60к некаде малку од малку да покажеше кога ќе се вратеше ќе му извадевне 10м овие за ништо не ги бива.Со Тирни истата грешка го праќаш на позајмица во Шпанија каде не трошат толку на трансфери и плати и очекуваш без задолжителен откуп некој да фрли пари за да дади некој пр 10м после треба да процени дека моментално вреди 20м па да се излажи да дадат 10м со Локонга истиот проблем.

Некако не ми делува дека ке биде замена, со оглед на тоа дека Тросард сакате да го продадете во Турција. На Арсенал му требаат играчи кои ке го надополнат во поглед на квалитет веднаш, а потоа на клупа. Затоа и мислам дека трошење 52 милиони фунти на Мадуеке, пред да се купи квалитетно лево крило, е екцес во некоја рака. Ниту пак се работи за квалитетен играч.

Ми делува дека Арсенал пак ке се мачи со таа позиција на лево крило, ако двајцата играчи се Мартинели и Мадуеке.

А за Родриго, Арсенал ако сака квалитет, ке мора да го одврзе кесето. Ретко ке има квалитет за малку пари.

Родриго е завршена прича после трансферот на Мадуеке. Едино ако дојде Езе, не гледам како Мадуеке не би бил замена.

А бе си има pros и cons за двата трансфери. Сега ние не знаеме какви се финансиските услови до крај, нити какви се барањата на играчите, нити што ни треба (управата што мисли дека ни треба).
Крај краева може сеа им помагаме на Челзи да се ослободат од Мадуеке и да подобрат ффп...ама утре...цап...Дончиќ у Денвер.

Јбг...

Ѓокереш е done deal,
Остануваат Москера и Езе.

Едино кој би заминал мислам дека е Тросард, и мислам дека на позиција лево крило ќе проба некој, можеби Нванери. Ако Езе дојде, тогаш сме комплетни на скоро секоја позиција.

Ме радува што толку рано се завршени сите трансфери и Барта (така се викаше?) очигледно знај како треба да се работи.

После останува од сите кои беа на позајмици, да се продадат и евентуално ако испадни нешто на deadline day, и то би било то.

Од каде информации за Езе?

Не ми е логичен трансферот бидејќи ги имаме Хавертз/Мерино/Нванери за тие позиции што ги покрива, а исто и Мадуеке/Мартинели/Тросард.

Прво треба да се исчистиме од Хесус, Тросард/Мартинели за да се отворат услови за нов голем трансфер. Не е ова Фифа/Пес

Ама Мадуеке го надополнува во поглед на квалитет веднаш, влегува на местото на Стерлинг од лани.
Тимот не е само првите 11, тимот е 20+ играчи кои треба да може да играат без проблем.

Ајде сети се минатите две години кога имавме проблеми, дали кога беа сите здрави, или кога почнаа повреди и немаше кој да замени?
Со прв тим, први 11, моментално можеме да се носиме со било кој тим.

Проблемот почнуваше со повредите, отиде Одегард 2 месеци, немаше замена (ете го се надевам Езе), отиде Сака 4 месеци, немаше соодветна замена (ете го Мадуеке), отиде Хавертз 4 месеци, немаше замена (ете ти нов шпиц).

Не знам зашто толку се хејта овој трансфер рок, завршивме голема работа рано со трансферите уште пред да почнат припремите.
Сега уште да ги дадеме тие што не требаат, и се надевам да го финализираме Езе и ќе имаме квалитетен тим со 2ца топ играчи буквално на секоја позиција.

Јас повеќе се плашам дека Ѓоко ќе искочи флоп отколку Мадуеке.
Автоматски споено мислење:

Од каде информации за Езе?

Не ми е логичен трансферот бидејќи ги имаме Хавертз и Мерино за тие позиции што ги покрива, а исто и Мадуеке/Мартинели/Тросард.

Имаше муабет од релевантни извори вклучувајќи го и Орнстин дека сме збореле со него.

Не знам зашто не ти е логичен трансферот, баш играч што ни фали и дава комплетна флексибилност напред.
Мерино нема да биде први 11, ќе биде за ротација тука, исто и Хаверц ваљда во зависност од противник.
Тросард најверојатно ќе си иде.

Ептен сме предвидливи со Одеагрд само како креативец, нити Мерино нити Хаверц се креативци.
Деснак е, може да игра во левиот офанзивен дел, и како лево крило и како 10ка на лева страна што ти дава шанса за ротација напред или евентуално дури да играме и со двајцата против послаби екипи што само се бранат.

Не знам, мене би ми бил супер трансфер ова ако се случи.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom