Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Тууу ама се вратила стара клапа на форумов.

Многу хејт, мислам непотребно.

Не ми е мене по мерак Мадуеке ама па и не е толку лош играч за замена.
Лани Сака умре и немавме кој да игра таму, баравме нели бекап играч квалитетен, ете го.
Се врти муабет дека неделната плата би му била 50к што е сосема коректно, околу 2.5м годишно.
Башка може да игра лево и десно.

Родриго е тешко остварлив трансфер, прво ќе иде над 75милиони, второ ќе биде на 300-350к плата, значи 15 - 18м годишно.
Едино ако го дадеме Мартинели па да го земеме Родриго ама па и тоа не ми се допаѓа.

Од друга страна Езе е трансфер кој страшно ми се свиѓа и сакам да се случи.
Ако треба да бирам помеѓу земање на Езе и Мадуеке, или само Родриго, знам што би одбрал јас :)

50 милиони за замена? Глуп трансфер е Мадуеке.

50 милиони за замена? Глуп трансфер е Мадуеке.

Не би се сложил.
Кога зборам замена зборам на играч кој најчесто ќе влегува од клупа АМА ќе има сигурно 30 настапи за тимот во годината.
Не замена од типот на Стрелинг.

Во Сити замените колку коштаат?
Во Ливерпул замените колку коштаат?
Во Челзи замените колку коштаат?

За Сака замена немаме освен Нванери, за кој сите зборат дека ќе заврши како 8/10 играч а не крило.

Дополнително, зашто се зема во предвид само трансфер сумата, наместо целиот пакет?
Еве да речеме 5 години договор по 2.5-3 милиони годишно со се бонуси = 15 милиони + 50 милиони (не е 50 ама еве ајде нека биде 50) трансфер = 65 милиони.

Од друга страна го имаш Родриго за 75 милиони трансфер и околу 18м годишна плата на 5 години = 90м вкупно 165 милиони.
Со таа разлика од 100 милиони го добиваш Езе, што е профил на играч што многу повеќе му фали на Арсенал во моментов од Родриго.

Идеално сценарио секако е да ги земеме Родриго, Езе, Мадуеке и напаѓач и да остане и Мартинели, при што би имал 4 одлични опции на крило.

Ако го земеме само Родриго и напаѓач, ти гарантирам дека пак исти кур ќе биде кога ќе се повреди Сака зашто ќе треба да игра 60 утакмици.

И пак да се надоврзам, не ми се свиѓа нешто трансферот, ама знам зашто го праиме...

Не би се сложил.
Кога зборам замена зборам на играч кој најчесто ќе влегува од клупа АМА ќе има сигурно 30 настапи за тимот во годината.
Не замена од типот на Стрелинг.

Во Сити замените колку коштаат?
Во Ливерпул замените колку коштаат?
Во Челзи замените колку коштаат?

За Сака замена немаме освен Нванери, за кој сите зборат дека ќе заврши како 8/10 играч а не крило.

Дополнително, зашто се зема во предвид само трансфер сумата, наместо целиот пакет?
Еве да речеме 5 години договор по 2.5-3 милиони годишно со се бонуси = 15 милиони + 50 милиони (не е 50 ама еве ајде нека биде 50) трансфер = 65 милиони.

Од друга страна го имаш Родриго за 75 милиони трансфер и околу 18м годишна плата на 5 години = 90м вкупно 165 милиони.
Со таа разлика од 100 милиони го добиваш Езе, што е профил на играч што многу повеќе му фали на Арсенал во моментов од Родриго.

Идеално сценарио секако е да ги земеме Родриго, Езе, Мадуеке и напаѓач и да остане и Мартинели, при што би имал 4 одлични опции на крило.

Ако го земеме само Родриго и напаѓач, ти гарантирам дека пак исти кур ќе биде кога ќе се повреди Сака зашто ќе треба да игра 60 утакмици.

И пак да се надоврзам, не ми се свиѓа нешто трансферот, ама знам зашто го праиме...
Ако ме прашаш мене нас повеќе ни треба Родриго од Медуеке и Езе поради тоа што левата страна ни е премногу отсечена нема салам играч кој да повлечи затоа цело време нападите ни одат преку Сака.Мартинели не е играч на кој можиш да се потприш последниве две години додека Медуеке е послаб на лево крило и од Мартинели и од Тросард.Друга работа што ме плаши е ако ги потпишиме и Езе и Медуеке нема место за Нуванери а е поголем потенцијал од Медуеке секако башка наше дете за разлика од другиов.

50 milioni pa bile na 100 rati so si bonusi za ispolneti uslovi se premnogu za igrac kako Madueke, koj vo eden kasha popara Celzi momentalno e 3 izbor na krilnata pozicija. Ne deka Rodrigo e vo world class forma ama rado bi go imal nego vo sostav pa sme krpele za zamena za Saka od kolku so Madueke koga levo igracite ni se bipolarni.

Од тоа крпење неаме титула во последните 2 години.
Да имавме лани замена за Сака и напаѓач ќе имавме и ЛШ и ПЛ.
Нванери не е крило.

Челзи се каша попара, завршија четврти, играат финале во клупско, и Мадуеке изигра 40 утакмици.

Ама океј, Родриго ќе ги реши проблемите лево, Родриго што има изиграно 15 утакмици лево во последните 2 години, нема проблем

Од тоа крпење неаме титула во последните 2 години.
Да имавме лани замена за Сака и напаѓач ќе имавме и ЛШ и ПЛ.
Нванери не е крило.

Челзи се каша попара, завршија четврти, играат финале во клупско, и Мадуеке изигра 40 утакмици.

Ама океј, Родриго ќе ги реши проблемите лево, Родриго што има изиграно 15 утакмици лево во последните 2 години, нема проблем
Ако се донеси Родриго тој можи да покрива на местото од Сака а лево зависи кој ќе остане од Тросард и Мартинели и сигурно ќе биде подобар од Медуеке.Ситуацијава со Нуванери исто не ми се допаѓа на која позиција мислиш ќе добија минути ако се донесат Медуеке и Езе ?

За разлика од претходните години, точно знаеме што сакаме и кога сакаме.

Прашање на време е за Езе и Ѓоќереш или како и да се вика, сега излезе апдејт кај Фабрицио.

До сега за Хавертз, кој иако се погоди ок, беше непотребен трансфер, но немаше опции за напаѓач во тоа време, за ништо не му замерив на Артета у овие 5 години, се до денес. Овој трансфер на Мадуеке ма колку и да се погодил е единствено негова вина, непотребен транфер во време кога еден Родриго е слободен за транфер. Има некој фетиш шпанецот да донесува играчи од Челзи и да пробува да ги воскреснува.

Ми се допаѓа дека Ѓокереш иде, пре го сакав овој него ли Шешко. Сега кога веќе Мадуеке иде, Езе заедно со Ѓоќереш се must. Каков ли напад ќе беше Родриго - Ѓокереш - Сака.

Ако се донесат Езе, Ѓоќереш и плус штоперот од Валенсија, оваа сезона мора да има некој трофеј од ЛШ/ПЛ. Доколку нема, после вакво трошење и толку години на клупа, време ќе е да се преиспитува тренерското столче, реално.

Мадуеке е океј играч, млад, амбициозен, една верзија на Стерлинг на млади години, со малце подобра техника.

Мора да се има клупа за битни мечеви, а и Сака нема да мора да игра добиени мечеви по 90 минути, на пример.

Мадуеке е океј играч, млад, амбициозен, една верзија на Стерлинг на млади години, со малце подобра техника.

Мора да се има клупа за битни мечеви, а и Сака нема да мора да игра добиени мечеви по 90 минути, на пример.
Никој не рече дека скрос не го бива само лош е моментот на купување а и цената е превисока за него.Прво требаше да се донесе Ѓокереш и некој од Езе или Родриго а не да се натегаат со Спортинг за тоа дали да бидат 65м или 70м а од др страна даваш 60м за Медуеке кој е далеку послаб играч а и понепотребен.
Исто требаше прво и да се осигура Нуванери со нов договор па после да се прави ваков трансфер вака ако се донеси и Езе шанса нема Нуванери да потпише нов договор му се затвора секоја позиција каде можи да добија минути.Реално да го изгубиш Нуванери кој сега на година до договорот ќе го дадеш за 25м до 30м на сметка на факинг Мадуеке кој е со далеку помал капацитет за напредок и притоа го преплаќаш нема никаква логика моментално.

Никој не рече дека скрос не го бива само лош е моментот на купување а и цената е превисока за него.Прво требаше да се донесе Ѓокереш и некој од Езе или Родриго а не да се натегаат со Спортинг за тоа дали да бидат 65м или 70м а од др страна даваш 60м за Медуеке кој е далеку послаб играч а и понепотребен.
Исто требаше прво и да се осигура Нуванери со нов договор па после да се прави ваков трансфер вака ако се донеси и Езе шанса нема Нуванери да потпише нов договор му се затвора секоја позиција каде можи да добија минути.Реално да го изгубиш Нуванери кој сега на година до договорот ќе го дадеш за 25м до 30м на сметка на факинг Мадуеке кој е со далеку помал капацитет за напредок и притоа го преплаќаш нема никаква логика моментално.

Се шпекулира дека Челзи е заинтересиран за Нванери и дека се спремни да издвојат околу 50 м. Глупав потег е Мадуеке и многу голема грешка е ако го пуштат низ вода Нванери, а реално млад е и може уште многу да напредува.

Jas mislam deka kje potpishe nov, kako sho veli Fabrizio, a kje se donese i Eze :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom