убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.
иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си иба мајката. ве послушаа вас (нас), се израдувавте, чеде јаневески тренер - потоп. никако да се признае грешката.
јас сум комита, воедно не се согласувам ни 5 посто со ставот на дел од комити. секој во свое име треба да си збори, на ниеден начин група комити нема да одлучуваат за мислењето на сите.
продолжи ли вакво самоволие во некакви си објави во име на сите комити, јас на запад не одам, ама на стадион да.
вардар има потенцијално голема армија на навивачи, на кои тотално не им е битна битката со козарот, дали седлоски бил трнер на слога и слично. мал дел имаат реален интерес од тоа, 90 посто од полн запад - не ги интересира тоа. јас сум еден од нив. официјалните соопштенија на комити не го опфаќаат мислењето на мнозинстовото комити. такво нешто е невозможно да се знае. не дека постои база од 10.000 комити па за секое соопштение на група од 20 комити сите треба да се сложиме со тоа, демек сите сме консултирани. таа самобендисаност, нарцисоидност и ставање на комити над вардар како нешто посвето и поважно оддалечи многу членови и публика од вас/нас. звучи лошо - вас/нас не сакам да се двојам и да се дистанцирам, сите сме комити и никој не е помалку или повеќе.
најдобронамерно изразувам мислење, водството на комити, кои и да се, не сум против никој и нека тераат работа имаат и добри потези, но претежно акции и соопштенија во кои јас како еден од истата група не се согласувам.
што е за мене најбитно - големата слика е - вардар малку се оправи, беше дно дна. треба малку да се спушти топката, некое време да се гледа нашиот интерес, да престане таа доминација на воски, тримови љимови, шкупи, шкендии и слично. последните 10 години табелата и целата слика на првата лига беше тажна, да не речам понижувачка. сакам лига во кои ќе бидеме досадно доминантни, да ги плескаме сите ко мали деца, и ги сакам пелистер, победа и други при врвот. у сред скопје ни слават титули, веат знамиња! козарот па козарот... тотално небитна битка
тоа кој не може да го види, за жал никогаш нема да го види. битката со управата во наредни две три четири години е тотално контрапродуктивна за се она што е вардар како наш идеал. битка за правда секогаш треба да има, во овој момент не гледам таа битка управа - комити дека треба да има приоритет пред било што друго. ситење дека пославата на купот била пред празни трибини е надвор од здрав разум и тотално непочитување на играчите и својот клуб, небитно управата. катастрофално.
јас така не размислувам и воедно не сакам да бидам дел од тоа. како мене има многу. битно е да се знае, да се земе во предвид.
треба да се надминат сите проблеми, суетите на страна, смирување страсти малку, гледање интерсите на клубот и државата - тоа е неразделно. тоа сакам да се комити