Дали мислиш дека ќе се замарам да ти одговарам на прашањава кога една партија се откажа од историјата на земјава и нејзиното малцинство во соседните земји?
Треба ли да се објаснува кои идеали се тие?
Полош од Киро немало.
Киро и Денко беа против осамостојување и за останување во унија со СЦГ. Киро даде амин за криминалната приватизација на Бранко. и тн.
Киро требаше САД да му кажат да смени плоча, он сам неќеше.
Со се друго се согласувам но за ова ќе те цитирам. Сите што не сме заминале од овде не значи дека не мава ноншалантност, помиреност, куоболие, повинетост. Едноставно не има фатено апатија после толку време борба и пркос. Десеторица да не има да се бунтуваме една будала ќесе најде што ќе ќути и ќе се помири и одма тие над нас ќе сменат речник и начин на изразување.
Ова вака функционира од најмлади години во школо, на работа па и општо во државава. Сите кога се договаравте да бегате од час 1-2 куртона ќе останат на час и сите ќе го јадете ради нив , на работа сите ќе побарате поголема плата или подобри услови во замена за бојкот. И ќе дојдат исто 1-2 куртона и ќе ви заебат све. Професорот со 5 или 10 % ученици ќе има кворум за предавање, шефот со 2-3ца вработени ќе ви се помоча на бојкотот и како награда ќе ви се закани со казни 10 % од плата. Истото е и у државава . партиските ботови све усеруваат.
Кога низ се ова ќе поминеш и ќе видиш дека шиперско планиско племе без 3 чисти ќе се вработат на јаки позиции и ќе имаат јаки бенефиции, тогаш опцијата доколку не избегаш од овде ќе ти биде да им се придружиш или да бараш дупки во законот за да и ти искористиш нешто од тој башобозук.
Е тогаш настапува апатијата и гледаш само ден за ден да живееш и воопшто да не се замараш со општествени и политички проблеми туку само со лична и семејна благосостојба. Тогаш веќе и си опериран од патриотизам а тоа на елитата баш и оди во корист за да може полесно да те манипулира.
Еве иди доле кај мене у потпис и прочитај го Аристотел што кажува.
Мачката си е сдс, но гледа дека сдс станаа утепа ли се бато? уљето истече бато, остави уљето у пм, но да не се излегува на избори е да им се врши услуга на племето, секој македонец треба да гласа а не некој планинар да седи во општина и да троши вода во вецето.
Леле 2 денари муабет.
Ај вака.
Сите ако кажеме име презиме, и испадне дека Мачка не лиже гз по партии. Шо ќе ме частат тие шо ќе паднат?
Кажете вие, ќе дадам и ја податоци.
Слободно КАЈ САКАТЕ кој сака нека се јави. Слободно. И за мене и за моите. Ќе доеш после на суд да се извиниш за клевета?
Леле 2 денари муабет.
Ај вака.
Сите ако кажеме име презиме, и испадне дека Мачка не лиже гз по партии. Шо ќе ме частат тие шо ќе паднат?
Кажете вие, ќе дадам и ја податоци.
Слободно КАЈ САКАТЕ кој сака нека се јави. Слободно. И за мене и за моите. Ќе доеш после на суд да се извиниш за клевета?
Paysera официјално прва fintech институција која влегува на македонски пазар, и тоа со своја подружница во Македонија. Ај па и за PayPal/Stripe да исчекаме.
Народната банка на Република Северна Македонија издаде прва лиценца за издавање електронски пари на домашен субјект – компанијата Paysera Македонија, подружница на еден од најстарите европски финтек провајдери. Со ова, Paysera Македонија официјално стана првата институција за електронски пари (анг. Electronic Money Institution – EMI) во државата, што претставува значаен исчекор во дигитализацијата на финансиските услуги. За граѓаните и бизнисите, ова значи нови можности за побрзи трансфери кон и од странство и пониски трошоци при плаќања во споредба со традиционалните банкарски услуги.
Градоначалничката на Скопје достави докази за корупција и криминал, институциите и државата не превземаат ништо, партијата на власт и нејзините подржувачи не превземаат ништо, напротив идат против и ги бранат шиптaрите, ама за викенд ќе се налокат со заветна и напред за Македонија во кафана со кренати чаши.
Со се друго се согласувам но за ова ќе те цитирам. Сите што не сме заминале од овде не значи дека не мава ноншалантност, помиреност, куоболие, повинетост. Едноставно не има фатено апатија после толку време борба и пркос. Десеторица да не има да се бунтуваме една будала ќесе најде што ќе ќути и ќе се помири и одма тие над нас ќе сменат речник и начин на изразување.
Ова вака функционира од најмлади години во школо, на работа па и општо во државава. Сите кога се договаравте да бегате од час 1-2 куртона ќе останат на час и сите ќе го јадете ради нив , на работа сите ќе побарате поголема плата или подобри услови во замена за бојкот. И ќе дојдат исто 1-2 куртона и ќе ви заебат све. Професорот со 5 или 10 % ученици ќе има кворум за предавање, шефот со 2-3ца вработени ќе ви се помоча на бојкотот и како награда ќе ви се закани со казни 10 % од плата. Истото е и у државава . партиските ботови све усеруваат.
Кога низ се ова ќе поминеш и ќе видиш дека шиперско планиско племе без 3 чисти ќе се вработат на јаки позиции и ќе имаат јаки бенефиции, тогаш опцијата доколку не избегаш од овде ќе ти биде да им се придружиш или да бараш дупки во законот за да и ти искористиш нешто од тој башобозук.
Е тогаш настапува апатијата и гледаш само ден за ден да живееш и воопшто да не се замараш со општествени и политички проблеми туку само со лична и семејна благосостојба. Тогаш веќе и си опериран од патриотизам а тоа на елитата баш и оди во корист за да може полесно да те манипулира.
Еве иди доле кај мене у потпис и прочитај го Аристотел што кажува.
Те прочитав у другата тема. И ти лајкнав. Глеаш дека ме праат мрдната бе.
Гледаш дека се толку испрани одредени, што просто не им е јасно како може да не си партиски определен.
Затоа сакам да си идам брат, е затоа. До таму е доено слепилото.
Иам и ја другари, другарки шо не се нивните у партии, ни они, ама кур ги боли. Ми викаат седи има и полошо.
Ја у животот од мала се споредувам и гледам од подобри. Еј овој ако може, зашо не и јас? Ја така си викам.
Зашо ако можат Германија, Франција, Италија, Шпанија, да не можеме и ние?
1,800,000 сме, колку цел Белград, пишав вчера. А сме корумпирани и трули ДО БОЛА.
Ме боли. Сфаќаш? Моите, ја и околинате моја сме сите на приватно. Дома ништо не ми фали. Ама што кога:
-зимно време искачам, дишам гуми;
-искачаш со кола, нема паркинг;
-сакаш со автобус, нема не доаѓа, или ќе дое, ќе цркне, без клима на -20/40+;
-на БОЛНИ ОД РАК ИМ ЗИМАА ПАРИ А ИМ ДАВАА ИНФУЗИЈА МЕСТО ЛЕК, АЛО ОД РАК
- на една жена на пораѓај Ѝ ИЗВАДИЈА ТРИ ОРГАНИ, ОД КОЈ ЕДЕН ЕДИНСТВЕН ЗА РЕПРОДУКЦИЈА.
-татко ми на 56 имаше ИНФАРКТ, му застана срцето НЕ ДОЈДЕ БРЗА ПОМОШ. Цел Клинички ечеше! Цел. Главата ќе им ја скинев
-беше покриен со ПОЛА ЧАРШАФ ПУН КРВ И ДУПКИ, немале друг, а најдобриот за стент е на Клиника за жал..
-летно време, сакаш да искочиш, дење ли ноќе ли, НЕМА ВОЗДУХ, зошто? Пошто е ЗГРАДА ДО ЗГРАДА ЗА ПЕРЕЊЕ ПАРИ НАПРАВЕНИ А ПОЛА СЕ ПРАЗНИИИ!
-ќе те удри пијан, издрогиран, нема да те лежи
-шетаат убијци, силувачи, тепачи на жени и деца, продавачи на дрога, БИДЕЈЌИ ИМААТ ВРСКИ
-палат пожари како им прдне
-запалија БОЛНИЦА
-запалија ШЕЕСЕТ И ТРОЈЦА
-изгореа ДВА АВТОБУСИ КОИ БИЛЕ НЕИСПРАВНИ, А УШТЕ ВОЗАТ КОМПАНИИТЕ
-клупи, канти, зеленило, лулашки, се МИСЛОВНА ИМЕНКА
-сѐ помалце се произведува
-патиштата и улиците се како од ШНАЈДЕР ИСКОЧЕНИ
-нема културни настани, некои места кај да се искочи. Еј пеачи неаме више шо не се испартизираа
И ме боли на СЀ ова место да искочиме да бараме сметка, они седнале и овде, и на Фб, на Инста, се караат кој бил ПОДОБАР ИЛИ ПОЛОШ. ИСТИ СЕ.
И ја сакам да сменам нешто, сакам ете од нешо шо иаме да вложам у државава, каде? За кого?
Да ми се запали нешо, да не истерам правда? Чекаат на младите, на нас бил светот, епа помогнете.
Сѐ дур ги гласате, како ние да смениме нешо?
Има две:
-светот е на младите, ние сѐ за нив правиме
-ајде младите имаат сила нека направат нешто.
Го лажат на 40-50 како ЌЕ направат нешто и иде ги гласа. И после си идеме.
Епа ќе си идеме.
Ја мислиш тоолку сакам?
Ете моите неќат да си одат. Прееска зборевме. Стварно ако неќат, знаеш со какво тешко срце треба да ги остаам у оваа дупка? Ама сакам утреден да не се нервирам од сѐ околу мене, моето дете да дише чист воздух, да има добро образование, да добива правда, да не се секирам дали ќе има или нема автобус.
Ја сакам и овде на сите да им е топ, ама кога сами неќат?
Дај инста а?
Дајте име и презиме сите бе.
Ја не ти барам ни на тебе ни на друг инстаграм.
Пишете се и вие. После овој горе како ќе го тужам за клевета иначе? Бар денар некој да видам на волку оправање.
Добро човек од 17-18 почнав повеќе да се замарам.
Ја ни политичариве не ги знам сите, нит па кој од кај е.
Само овие попознативе шо се со години.
Али ја затоа сакам да дискутирам. Плус вие се глеа ептен пратите, само не знам зашо ме кочите у процесот.
Партијата на власт ВМРО-ДПМНЕ ги штити шиптaрските криминалци за чии криминалии плаќа македонскиот народ, антимакедонска партија.
Автоматски споено мислење:
Истата партија ќе победи на локалните избори што значи дека македонскиот народ сака да биде краден тепан ебан од страна на шиптaрите, сака да остане северна северџани и сака јад и беда.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.