Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
После Борис Трајковски и Зоран Заев воопшто не ме интересира за ниту еден Струмичанец, да му се исуши раката на тој што од пиринска Македонија ја вратил во Вардарскиов дел, какви само катаклизми доживеавме од тој град.
Што толку ти згреши Борис?

Што толку ти згреши Борис?
Рамковниот договор 2001, албанците двапати гласале за неалбанци, еднаш за претседател Борис и еднаш за премиер Заев, последиците за нас Македонците од власта на овие двајца ја знаеме.

Рамковниот договор 2001, албанците двапати гласале за неалбанци, еднаш за претседател Борис и еднаш за премиер Заев, последиците за нас Македонците од власта на овие двајца ја знаеме.
За зоќе не вреди да се пишува а за Борис не си во право и се виде како заврши.

Испоапски ли све Тошковски, човекот кој беше спремен и роден брат и татко да апси ако направиле било каков криминал, изјава дадена после трагедијата во Кочани, за сите оние милионски криминали кои црно на бело му ги извади Данела за Чаир, или сеуште не?

Симптоматично е да го вреднува политичкиот албански партнер у влада поише од неговите родени брат и татко, во случај сеуште да не реагирал на оваа тема.

Дали истиот Тошковски отиде у Сарај да ги апси сите оние за кои градот документираше црно на бело дека се диво приклучени на водната мрежа поради што цел град летово трпи и имаме проблеми со притисокот на водата или воопшто и немаме вода?

Тотално ги разобличи онаа која ја најавуваа како најдобрата менаџерка за нашиот град, за да после неколку месеци лично и персонално и ги минираат сите проекти зашто не сакаше да мести тендери и да ги богати а у меѓувреме сите ние трпиме. Отиде у фул лирој џенкинс моуд Данела, не бира кај удара.

Исто така, дали оние 2 префарбани возила од АРМ му помогнаа на Стојанче при гасењето на пожарите, дека пред 2 дена излезе со таква изјава, веќе нема да мора со гранки да гаси, ден покасно пола држава гори и сме тотално немоќни да се справиме со проблем кој знаевме дека ќе се деси чим дојдат топлотните бранови, знаевме скоро година дена однапред.

Граѓани осудени на пропаст сме ние, толку, нема политичка елита во земјава способна со вакви основни елементарни работи да се справува, а недај боже да дојдат покомплицирани ствари на тапет.

Испоапски ли све Тошковски, човекот кој беше спремен и роден брат и татко да апси ако направиле било каков криминал, изјава дадена после трагедијата во Кочани, за сите оние милионски криминали кои црно на бело му ги извади Данела за Чаир, или сеуште не?

Симптоматично е да го вреднува политичкиот албански партнер у влада поише од неговите родени брат и татко, во случај сеуште да не реагирал на оваа тема.

Дали истиот Тошковски отиде у Сарај да ги апси сите оние за кои градот документираше црно на бело дека се диво приклучени на водната мрежа поради што цел град летово трпи и имаме проблеми со притисокот на водата или воопшто и немаме вода?

Тотално ги разобличи онаа која ја најавуваа како најдобрата менаџерка за нашиот град, за да после неколку месеци лично и персонално и ги минираат сите проекти зашто не сакаше да мести тендери и да ги богати а у меѓувреме сите ние трпиме. Отиде у фул лирој џенкинс моуд Данела, не бира кај удара.

Исто така, дали оние 2 префарбани возила од АРМ му помогнаа на Стојанче при гасењето на пожарите, дека пред 2 дена излезе со таква изјава, веќе нема да мора со гранки да гаси, ден покасно пола држава гори и сме тотално немоќни да се справиме со проблем кој знаевме дека ќе се деси чим дојдат топлотните бранови, знаевме скоро година дена однапред.

Граѓани осудени на пропаст сме ние, толку, нема политичка елита во земјава способна со вакви основни елементарни работи да се справува, а недај боже да дојдат покомплицирани ствари на тапет.
Искрено
И ја ја иам правено пепел, ама кога доѓа време командант ало на УЧК. УЧК да ѝ се заканува? Ја лично премижувам на сѐ друго и има поддршка само пошто има работа со ненормални.
Никој никој не искочи да превземе нешто.
Ради тие у Сарај, пола Скопје е без вода.
Ни треба за основна хигиена.
Ама шо разбира орка?

Ова е класичен пример како да се посереш а да не седнеш на вц шоља.

Да се најде друга опција човек.
Ни Вмро, ни Сдс ни никој.
Не може да ставате цвеќиња на ливчињата?
МОРА да гласаш? Не мора
Автоматски споено мислење:

Вчера гореше Скопска Црна Гора.
Кај ви е бе сеа Вмро, кај е Сдсм,
кај беа тие лименките од ЈНА шо ги фарбаа? Кај беше Мицко?? Немало ни пожарна, ни брза помош. Сами 200 души гаселе.
За кој кур примаат плата бе пожарникари?
Ме дупите вие мене нешо? Ме заебаватњ?
Па има ли некој шо работи за платата шо ја зима бе.
Пола држава нишо не праи, и ги гласате и пак кукате.
Јзкк испрани мозоци.

Ете ми се збори. Оди сам пишувај си.
Не знам дали може на фин начин да се каже ова ама многу си тралалајка.
Ќе ти направам кратка сумација како функционира општеството, ќе ми бидеш благодарна после.
Политичарите се луѓе, а политичка партија е екипа на луѓе со слични идеали.
Како што не постојат само добри луѓе во еден град, така не постојат само добри луѓе во ниедна политичка партија. Како што не постои човек со кого 100% се согласуваш, така ни со ниеден политичар нема.
Не можам да разберам како тоа да се најде друга опција, како си го разбираш како играчка во киндер јајце, па туку така ќе ти се падне?
Дали ти е познат процесот за формирање на политичка партија?
На крај, ниедна политичка партија нема ништо позначајно да направи за 4 години, можеби само некои ситни инфраструктурни проекти како локални патишта, но зафати како автопати или целосен рестарт на систем на никого не му успеало.
Како не ви се досадни муабетиве "сите само крадат моја Славице" па 30 години тоа па тоа.

Вчера гореше Скопска Црна Гора.
Кај ви е бе сеа Вмро, кај е Сдсм,
кај беа тие лименките од ЈНА шо ги фарбаа? Кај беше Мицко?? Немало ни пожарна, ни брза помош. Сами 200 души гаселе.
За кој кур примаат плата бе пожарникари?
Ме дупите вие мене нешо? Ме заебаватњ?
Па има ли некој шо работи за платата шо ја зима бе.
Пола држава нишо не праи, и ги гласате и пак кукате.
Јзкк испрани мозоци.
Муабетиве ти се ко рекла казала пред селска чешма или кооперација. Ај да ми ти појасни чичо: пожарот што гореше во Чучер Сандево е истиот пожар кој почна од Блаце пред два дена, завчера се прошири кон Орман и Никиштани, а вчера, заради силниот ветар нагло се прошири кон исток, кон Бразда, Глуво, Чучер Сандево и Кучевиште. Огромна површина зафати, цела планина изгоре. И уште од првиот ден имаше не само пожарни, туку и неколку армиски хеликоптери кои по цел ден носеа вода и гаснеа. Значи сите ресурси беа ставени на располагање - и пожарникари и пожарни и армиски хеликоптери. Од каде го знам ова? Зашто живеам во непосредна близина и цело време гледав дека се максимално ангажирани да се изгасне пожарот. Три дена по ред преку ден го локализираат и ставаат под контрола и три дена по ред ноќе се разгорува. Како ноќе да летаат хеликоптерите, ај те молам објасни ми. Значи кога зборуваш нешто барем распрашај се, прочитај, ѕирни, не тврди нешто кое само во твојот мозок функционира како точно. Така беше и со изборите што немало да успеат па после се оправда дека не си знаела, така е и за ова.

Политичарите се луѓе, а политичка партија е екипа на луѓе со слични идеали.

Наведи ми три (не повеќе....) идеали од домашна политичка партија по твој избор, кон кои (идеали) се стреми партијата и кои (идеали) партијата ги реализира(ла)...благодарам.

За возврат, еве пар „идеали„ кај било кој припадник од било која партија:

1. Партијата барем ќе ме вработи (за плата).
2. Мандатов ќе го користам за лично богатење (а народот кој го е*е).

На крај, ниедна политичка партија нема ништо позначајно да направи за 4 години,
А колку години се потребни за чинење „нешто позначајно„ во држава која има територија од 200х200км и население не поголемо од 1,8м мил.?

Bese los pretsedatel. Makedonecot brzo zaborava posebno koga covekot imal neskrekna sudbina.
Обрзложи зошто бил лош ? После Киро најдобар претседател што сме имале. Останатите - од лошо полошо.

Обрзложи зошто бил лош ? После Киро најдобар претседател што сме имале. Останатите - од лошо полошо.
Полош од Киро немало.
Киро и Денко беа против осамостојување и за останување во унија со СЦГ. Киро даде амин за криминалната приватизација на Бранко. и тн.
Киро требаше САД да му кажат да смени плоча, он сам неќеше.

Наведи ми три (не повеќе....) идеали од домашна политичка партија по твој избор, кон кои (идеали) се стреми партијата и кои (идеали) партијата ги реализира(ла)...благодарам.

За возврат, еве пар „идеали„ кај било кој припадник од било која партија:

1. Партијата барем ќе ме вработи (за плата).
2. Мандатов ќе го користам за лично богатење (а народот кој го е*е).

А колку години се потребни за чинење „нешто позначајно„ во држава која има територија од 200х200км и население не поголемо од 1,8м мил.?
Дали мислиш дека ќе се замарам да ти одговарам на прашањава кога една партија се откажа од историјата на земјава и нејзиното малцинство во соседните земји?
Треба ли да се објаснува кои идеали се тие?

Istoto mozam i tebe da te prasam.

Vo negovo vreme se desi begalskata kriza 1999ta i vojnata 2001. Negovata uloga vo tie 2 krizi mislam deka vo najmala raka ne bese dobra. Od dvete krizi izlegovme osteteni. Ne vikam deka unikatno toj ja nosi vinata ama pa ne ostavi dela zad sebe za da bide dobar politicar. Osven taa izjava deka ako im se mili izbeglicite neka si gi zemaat na zapad. Tvrdo se drzi mitot deka bil najdobar pretsedatel, daleku od toa.
Добар беше. За разлика од тие после него. Си ја сакаше државата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom