NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    58
Pratam basket aktivno 15 godini moze i malku poveke. Polosa igra od ovoj Lakers nemala niedna ekipa dosega vo Playoff, duri i Houston na Harden bese pogledlivo od ova. Malku treba da razbiras ne mnogu za da znaes deka ova Luka sto go igra ne osvojuva nisto vo niedna era od NBA. Ocobol neviden, a i za Reddick i forsiranje na istata petorka treba da se diskutira. Se na se zasluzen prolaz na Wolves, i nadigrani i outcoached Lakers serijava.
Лука игра тоа пошо нема што друго да направат, Леброн немаше сила да игра на влезови, центар немаат, Хачимура освен еден влез само шутира тројки, Ривс исто.

Лука исто беше преморен и затоа избегнуваше влез, мада и овие добра одбрана му играа.

Не е ни до Редик, кој да влезе од клупа? Тоа е следна сезона треба да почнат кампања уште од сеа Last Dance, па кој сака со Леброн последна сезона да иде на прстен да потпише за една сезона на мали пари.

Леброн иако е незаменлив се гледаше дека неможе веќе, паметот му е тука затоа беше ѕвер у одбрана.

Ама веќе нема нозе да трча и во напад, уште следната сезона ќе му биде и толку, ваљда не е луд да се влече по терен мемиња да му прават.

Не е до Редик? Не е само до него ама и тоа како ова е и до Редик. Најмногу е до него, сулудо е да ги играш 5 луѓе цело полувреме. Од кои едниот е во петта деценија на животот, а другиот со последици од грип. Па уште и тој грипосаниот да го товариш дури и топката да ја пренесува додека другиве очекувано му играат пресинг цело време.

Никој не може да ми каже дека Вандо не можеше да изигра 10-тина минути, исто и Гудвин... Фак, рукито Кнехт може да е дефанзивно лабилен ама офанзивно е добар а дефанзивно во зона ќе биде покриен. Скроз сулуд потег беше она на Редик, нема никакво оправдување. Не беше тоа стратешка одлука туку очајно коцкање каде шансите се 100 спрема 1. Мислам има зошто ова не се прави, дури ни со млади и здрави играчи, и зошто буквално никој го нема пробано откога во НБА се водат статистики (практично отсекогаш).

Сите 5 колективно душа немаа, не се ни обидуваа да удвојат кога на Ривс идеа играчи за 2 глави повисоки и 50 кила потешки од него. Глупави грешки правеа од здив што немаа во нив. Ривс ја изгубил текмата? Па што да прави кога како бек цела утакмица чува центри и power forward-и под кош. Што да прави вол како Рандл му иде 1 на 1 под кош? Имате претстава колку енергија зима тоа? Дајте бидете малку реални. Точно дека Лејкерс немаат клупа, ама 5 луѓе да играш цело полувреме е ретардирано. Скроз не мора да скокаш од 10-ти спрат за да видиш дали ќе се исполни тој 0.01% за да останеш жив, јасно е што ќе се случи.
На крај дури и тесна беше утакмицата. Тренерот на Минесота да беше малку попаметен, уште повеќе ќе форсираше игра под кош преку Ривс и утакмицата немаше да се решава во последни минути.

Подобро вака да заврши сезонава на Лејкерс, Редик ќе направи да се повредат играчи... И пак во најдобар случај ќе дојдат само до следна рунда.
Автоматски споено мислење:

Ова нека му е за памет на Леброн, ако сака нешто да направат следнава сезона - подобро нека не биде алчен за пари и максимален договор. Не е дека нема пари, и дека нема да заработува и после активното играње. Ама ако сака уште една титула тогаш знае што треба да направи.

Последно уредено:
Многу полесно иде за Лука со високи играчи , лани со Гафорд, Лајвли и Пи Џеј немаше никакви проблеми да ја префрли топката. Плус и Ирвинг е супер носител на игра , ова сега е ептен раштимано. Дадоа лажна слика на крајот од сезоната и сите се залетавме дека нема да имаат многу проблеми со Минесота. Сепак Наз Рид, Мекданиелс и пред се Рендл си играат серија над нивното ниво и тоа е тоа.
Да имаа поасален центар , може и немаше Гоберт да им прави толку офанзивни, но тој проблем се знаеше од одма.
Уште една изгубена сезона за Лука , јебеш га. Повеќе е ради распадот на Мавс и повредите , со Лејкерс може само во иднината да гледа.

(оставам простор за чуда и демантирање , имало 3-1 пресврти)

Многу полесно иде за Лука со високи играчи , лани со Гафорд, Лајвли и Пи Џеј немаше никакви проблеми да ја префрли топката. Плус и Ирвинг е супер носител на игра , ова сега е ептен раштимано. Дадоа лажна слика на крајот од сезоната и сите се залетавме дека нема да имаат многу проблеми со Минесота. Сепак Наз Рид, Мекданиелс и пред се Рендл си играат серија над нивното ниво и тоа е тоа.
Да имаа поасален центар , може и немаше Гоберт да им прави толку офанзивни, но тој проблем се знаеше од одма.
Уште една изгубена сезона за Лука , јебеш га. Повеќе е ради распадот на Мавс и повредите , со Лејкерс може само во иднината да гледа.

(оставам простор за чуда и демантирање , имало 3-1 пресврти)
Да беа комплетни Далас и без повреди сигурно ќе имаа сезонава подобар успех од Лејкерс во плејоф.Здрави Ирвинг и Дејвис се страшен тандем.

Сите серии се одлични, неизвесни, енргична игра, многу ѕвезди, навивање, само Кливленд лесно проаѓа. Оваа година навистина уживам во плеј офов, не можам да ги гледам сите мечеви, гледам одлежено репортажи. Колку што регуларниот дел ми беше досаден, ова сега е вистинско бинго.
Што се однесува до Лука, рано е во првата година да постигне успех. Мислам дека го земаа за да градат тим во наредниве години околу него. Леброн каде и да е, колку и да е воземјанин, не ќе може уште долго. Слединиве година-две треба да најдат центар, замени за Леброн, и за остин Ривс, треба уште многу да работат. И да, да најдат саглам тренер.

Јас навивам за Голден Стејт, тоа ми е љубов од порано, не верувам дека многу далеку ќе стигнат, веќе се стари, Џими е повреден не знам колку е сериозна повредата. Можеби ќе го минат Хјустон, кои не се искусни и грешат доста, но за понатака тешко. Бостон ми изгледа како најак, не го знам Кливленд, не го имам гледано. НО ако не се повредат Тејтум, летонецот или Браон имаат најголеми шанси.

Добро, не гледам простор за драмење и паничарење, сепак Лука дојде во февруари и тимот не беше и не е граден за него, па од тука јас ко фан немав големи очекувања оваа сезона во плеј офот. Според мене и пласманот во регуларниот дел е надминување себе си, трето место не е мала работа во така јака конкуренција со реално гледано просечен тим. Ќе видиме следната година како ќе биде, итно им треба еден добар играч под обрачите, и минимум двајца шутери на надворешните позиции, ама кога велам минимум значи МОРА бар двајца, а не е на одмет и некој плус.

Друго што сакав да кажам, апсолутно ми нема логика на крајот само да се гледаат можни фаули и секаков вид снимки, т.е. ако не се лажам во последните 2 минути е ова, а во регуларен дел стрикно ако побара челенџ тренерот. Или нека напраат за цел меч да важи истото правило, или нека не гледаат воопшто. Вчера тренерот на Минесота бара челенџ за аут конкретно, на крај испаѓа дека е фаул од Леброн (чист фаул btw). А пред тоа 342343242342 одлуки на штета на Лејкерс од кои една во последната минута кога го сопнаа Лука и не досудија фаул, а малце пред тоа и кога играше Рендл со нога, а судииве истек на напад досудија.

Небитно, Лејкерс физички не може да ја добие серијава, не игра Минесота нешто спектакуларно ама физички се каде каде појаки и во 2025 година нема што да бара една екипа кога е физички апла недоминантна.

Лука имаше во Далас на високи центри да асистира, а овде на никој. Зашто не игра Shake Milton?

Da bas taka e do centrite e, ne deka so igrava na Luka Lebron ima uloga na Draymond Green u napad i da mesti blokovi samo dodeka ovoj ja prai kocka topkata od tapkanje, i ishodot e ili eden na eden dokolku smeni so centarot( zatoa Gobert igra po 15 min total sekoja tekma zaradi vadenjeto od reket od Luka) , ili ako go udvojat da ja dae na nekoj prosecen suter do nego ( zatoa sto Lakers nema nieden spot up shooter nalik klay, ray allen i slicni) i toa e se sto se odnesuva za napadot na Lakers otkako e dojden Doncic. Ednostavno e, nikoj ne osvoil so vakva kosarka nema ni da osvoi, Brooklyn Nets propadna so Harden,KD i Irving od ovaa kosarka, ovoj Lakers ne e ni 20% talent od toj Nets igracki.

Еве ви една одлична анализа околу МВП дебатата.

Без Шаи ОКС се 19ти напад во лига, со него 2-ри. И има уште доста добри информации и споредби меѓу него и Јокара.

Интересно 10/32 во изолација кога го напаѓаат Руди Гоберт, Дончич/Леброн пошо и двајцата сакаат да играт низ мисмеч додуша Леброн ги бара овие бековите ундерсајз, е сеа кога не можат да поентираат преку Руди Гоберт (за кого патем сите центри во сад велат дека е liability/overpaid) што повеќе да се каже.
На Лејкерс им требаат 3нД (бекови и крила) некој што играат одлична одбрана имаат само еден Финли Смит, Хачимура не е тој лик не може тој да ги брани балхендлерите, во Далас имаше 4 кој играа одлична одбрана 2 (Вашингтон Џонс) кој ја шират противничката одбрана и агресивен центар на скокот а да и клосер во Ирвинг. Тука имаш само шутери за 3 поени и 1-2 кои играат одбрана.

Последно уредено:
Еве ви една одлична анализа околу МВП дебатата.

Без Шаи ОКС се 19ти напад во лига, со него 2-ри. И има уште доста добри информации и споредби меѓу него и Јокара.

Океј е. Не е веќе најкорисен играч , пошо стана тренер.
Без Јокич едно време беа на 90 просек мислам , ниво на Алба Берлин. Со него имаат 122 што е повеќе од најдобриот напад во НБА на Кавс.
Но ај терајте си со наоѓање секаков вид статистики , едноставно Јокич имаше боље сезона и тоа е тоа.

Океј е. Не е веќе најкорисен играч , пошо стана тренер.
Без Јокич едно време беа на 90 просек мислам , ниво на Алба Берлин. Со него имаат 122 што е повеќе од најдобриот напад во НБА на Кавс.
Но ај терајте си со наоѓање секаков вид статистики , едноставно Јокич имаше боље сезона и тоа е тоа.
Не бе брат, не ми беше тоа поентата, дечково за двајцата збори доста позитивно, ама стварно Шаи изигра страшна сезона. Да беше Денвер близу до нив негде на 5-6 победи ќе земеше пак Јокара МВП, вака огромна е разликата во победи и пласман на табела, јебига.

Целиот тим на Мајами играат како со мозочен, искрено и не знам што очекував, но тоа сигурно беше повеќе од 33 поени за полувреме на домашен терен, колку толку поголема борбеност во последната утакмица од сезоната. Како и да е, очекувана метла.

4-0, убав старт на плеј-оф, идеме сега уште 12 победи и да се затвори оваа фантастична сезона на Кавалерите. :cool:

#LetEmKnow

Да се казнат да не смеат да играат ПО наредни 3 сезони ради бламов.
Автоматски споено мислење:

Д. Грин по 2-3 исклучувања на утакмица заслужува.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom