Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Аплауз и за гаазолижачот на Столе од другата трибина, следна утакмица со вардар изцбацвајте го,чалнете оваона..
Глуперди..

Мора да се во центарот на внимание и селфи да ги има.

Летна пост сигурно од то ебаве шутраци тие ве мочат вие врнело..
До пред 3 години салата мислеа дека е во оризари, сега блузи кошули на стоилов му делат на дерби :dudlac:

Аплауз и за гаазолижачот на Столе од другата трибина, следна утакмица со вардар изцбацвајте го,чалнете оваона..
Глуперди..
Се најде еден господин во село па почнаа да го пцујат

Ахам, и кога стигна на местото играчот на Пелистер направи пробивање, чисто ко солза. Ама ајде нема везе, ќе се лажеме дека било фаул и дека се движел играчот и дека судиите се криви за вчера.
Како ќе го коментираш пеналот врз Ѓорѓиевски од Манасков баш ко фаќаше Пелистер резултатски приклучок пенал или пробивање?

Дома сум, кај тебе ама.

Ме заеба сега…

Туку, се опорави ли од мозочниот удар? Убаво пишуваат тука сограѓаните твои, ти стварно си бил бетер и од браќава. Каква канонада од изливи претрпе вчера, измеша сѐ од вегета до кутија цигари Дрина.
Автоматски споено мислење:

dve domi ima ednata e vo negotino drugata vo skopje kazi mu tocno kaj si

Во онаа дома каде што е Мане Секуловски, напикан длабоко во чмарот, каде може да биде…

Како ќе го коментираш пеналот врз Ѓорѓиевски од Манасков баш ко фаќаше Пелистер резултатски приклучок пенал или пробивање?
Никако. Божем немаше грешки и на другата страна во текот на мечот? Ти зборувам за грешка во последните 30 секунди од мечот, не за нешто рандом. Ако глеаш така и вчера имаше смешни пенали на двете страни, ама немаше грешка во клучните моменти од мечот.

Никако. Божем немаше грешки и на другата страна во текот на мечот? Ти зборувам за грешка во последните 30 секунди од мечот, не за нешто рандом. Ако глеаш така и вчера имаше смешни пенали на двете страни, ама немаше грешка во клучните моменти од мечот.
Па баш сакам то да потенцирам и те како на сецнаја кога фаќаш резултат, пенал досуден за Вардар во ситуација кога се игра гол за гол, повторен пенал, и пробивање на Хосни за нерешено послем то Вардар пак се врати на +2 . Овие сите ситуации се судиски “убедувања” сива зона во ракометот. Зато ти викам не ти држи вода “пробивањето” со Алк. Како и да е Вардар погоди се шо можеше да погоди на 2-3 пати се изваде со гол во последна секунда под пасивен со невозможни шутеви од 10 метри. Голманите со дупли учинок од онај на Митревски/Ивиќ одбрани во клучни моменти и то е то. Убеден сум дека ако решава во последната во салата на МЗТ дека го добиваме Вардар. :D

Абее љушпарите никнаја после 3 години тука да продават мадиња, да не ви се удри од гла само на 8ми јуни ако решава таја утакмица.

Ништо не е готово! Такви голови нема да влегват пак како на мечка 3те без гледање шо ги мана или од Борозан од 12 метри.

Има уште за игра;)

Абее љушпарите никнаја после 3 години тука да продават мадиња, да не ви се удри од гла само на 8ми јуни ако решава таја утакмица.

Ништо не е готово! Такви голови нема да влегват пак како на мечка 3те без гледање шо ги мана или од Борозан од 12 метри.

Има уште за игра;)
Вас ве немаше 18 години, а тие 2 титули што ги земавте не ги земавте заради подобар меѓусебен дуел со нас туку што ние кикснувавме со други екипи, не го сваќај ова како навреда туку само ти укажувам на фактите. Спортски поздрав се гледаме на 8ми

Пенал беше , Манасков од шо е теле му остана левата нога внатре во 6 метри ( види снимка) и јас првен мислев дека е чисто пробивање .

Uceni sme nie so sme odele i ke odime na loso i poloso od ova ama koj ke sfati koga nekoi samo za zboranje se.
Utakmica ko utakmica ne pobedija i to e to...derbi se znaj mora se da ima incidenite i slicni raboti toj so nejki nemora da idi poke neka gleda na tv ili neka odi na teatar.
Poarno so miravci da se bidi vaka resavenje tituli i se i vo fudbal i vo rakomet ama nie tuka se znaj ke cekame dodeka za nekoi na gotovo ke e na tacna daeno se pred vreme.

Гледав снимка, на рает, пошто в сала, ау бау, публика, атмосфера (како шо кажа Гогов најдобрата публика), друго е дома на рает... Раул ја изгуби утакмицата, недоволно и погрешни ротации, прво ќе почнам, Цехте после 4 месеци, прва утакмица со Вардар, според мене непотребно. Во одбрана пребавни со Фитил, Абутовиќ, Хосно и Момо, серија 4-0 за Вардар и после е тешко да бркаш, кога вода в уши има влезено. После со промената на Манасков со Павле, добивме малце поподвижна одбрана на нозе, па почнавме да стигаме, ама 17 гола за една полувреме на дерби утакмица е ПРЕМНОГУ. Кажав пред натпревар тука на форумот дека ако не му тргни на Фитилот и Никучот ќе биди многу тешка. Точно е дека за добар голман е потребна и добра одбрана, ама и неколку топки беа на Никучот, едноставно лош ден, додека нивните се повампирија. На Радивојевиќ не му тргна, толку. Хосни во одбрана не изигра на ниво, неколку пати испадна, сите блокој раштиман оркестар, несинхронизирани, ненаместени, само еден блок имавме мислам, а неколку шута од над 10 метри шо мораше да се блокираат исто и за голот последна секунда, мислам дека е на страна на Никучот, пошто поставен е и брани позади блок. Фитилот повреден толку, ги немаше оние негови класични влезови со се се, фалеа неговите голови од 9 метри, да се надеваме дека ќе е фит за реваншот. Се на се, заслужен пораз.
За последно, судиите... тие се најдобри во светот и то е ФАКТ, ко ќе сакаат ама тие, ко ќе сакаат ќе имаат како вчера, безвеза пенали на двете страни, безвеза свирнати фаули, долги напади на гостите... Ми иритира толку шо му се ладат јајцата како нив така и на Столе. Столе секогаш велам дека има океј понашање, почит према Битола и битолчани и знај да се носи со цел притисок, никогаш не навредил АМА има граница се, немора поклони, немора јајцата лижење, на крај тој е дел од најголемиот ривал и крај. Му даваш поклон и после се караше е како бе? Се радвал, а шо очекувавте бе? Да крени раце и да се извини?
Истото мислење го имам и за утакмицата Скопје, ако му тргни на Никучот и Фитилот ќе ги добиеме и титула во Јане ќе му славиме, ако не тие ќе слават, секако, до тогаш да се крени формата и да се победи Алкалоид во Скопје... Само да не дојди и ова сезона да чекаме Охрид или Алкалоид да ни ја завршат работата.

П.С. Тие шо ме означуваат од противничкиот кадар (иако незнам од која причина) да ги остат мислењата и да не ги бришат во случај да изгубат во Скопје, за разлика од вас СЕЛАНКОВЦИ јас секогаш сум реален, а вие чекате ДПМНЕ да дојди на власт со Борко и Миленко па за да излезите од дупките кај шо се имавте со години пикнато и не ве есапам многу вас, голем дел од тие реалните ја знаат реалната страна и вистината и респект за нив, на кој им се гади кога ќе треба партија куп да ви освој во фудбал или титула во ракомет, дали со судиите или било кои други сценарија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom