Пророкот
Ќе ме биде...
Штом си од учените, ме интересира кое прашање или прашања би му ги поставил на Бог?
Пак морам да одговорам „повеќеделно„, за да станат рабојќето троа појасни:
- прво, не постои можност во која човекот би Го прашал Бога било што, оти таа можност ја имаме само сега, само во овој живот, и не како можност за „безвезно„ поставување прашања до Бога, туку само како можност за прифаќање или неприфаќање на војата Божја во својот живот. Секој човек, после смртта, се среќава со Бога и на човекот, т.е. на неговата душа, „секундарно„ и‘ станува јасно се‘ што е поврзано со нејзиниот живот и со идниот и‘ живот без притоа да Го прашува Судијата за било што.
- второ, а во контекст на прашањето, кога (јас) би имал можност да Го прашам Бога, тогаш би го прашал/кажал истото/сличното на кажаното од Дисмас-дали Бог ќе се сети на мене во Неговото Царство Небесно.
- трето, во вечното битисување на праведниците во заедница со Христа Бога, ќе има(ат) „доволно време„ за да дознаат се‘ што ги „занима„.
Автоматски споено мислење:
Ти брат и без тркала си точак .
Не се љути, за твое добро ти кажуат да укључиш малце мозок и интелегенција и некој работи логички да ги перцепираш наместо слепо да веруваш во нив.
Ете де, мозокот ми е „укључен„ и давам одговори на поставени прашања.