Што би го прашале Бог?

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
Znaci mesas babi i zabi. Ti probvas da me ubedis kolku hristijanstvoto kako religija e super nasproti tamu ne znam koja religija, sto e diskutabilno vo najmala raka ali ne e toa poentata. Jas zboruvam za tipot na ljuge koi slepo veruvaat vo religiskite prikazni, kakvi i da se tie, a ne za samite religii. Od taa gledna tocka Ti kako zakoraven vernik bi bila isto tolku dobra muslumanka, hinduska, budistka i se sto se podrazbira pod toa isto kolku sto si dobra hristijanka.
P.s hristijanstvoto edna religija na tolerancija i ljubov, ostaj so da ti raspravam. Zemi pobaraj mapa na site bitki i vojni sto se vodele od pocetokot na pisanata istorija pa do den denes i ke zabelezis deka evropjanite kako pretezno hristijani se prvi , pa tamu deset prazni mesta pa site ostanati po vodenje vojni. Cel svet kolonija go pretvorija, ama toa ljubov i tolerancija da ti bilo. Duri i sega pak prednicime vo zapocnuvanje i vodenje vojni, kako protiv nevernici taka i pomegju sami sebe. Samo ne se veli toa krstonosna vojna tuku si ima sega drugi pomoderni nazivi.
Ne mesam babi i zabi ti sakas da ja uprostis ravenkava koga ne mozes. Dovolno e objasneto. Ajt.

Се согласувам со @PROROKOT, интересна тема. Ете и за тие што не се верници, замислете дека се движите во вечна бура која не го поместува вашиот чекор. Гледате светлина, која се претвора во шарено цвеќе во саксија на вашата дланка. Страшна бура се случува околу вас, а вие и цвеќето сте мирни ко Папа Франческо.

На дланка го имате целото постоење, што би било вашето прашање? Тоа не говори, но прикажува, води и покажува.

Ne mesam babi i zabi ti sakas da ja uprostis ravenkava koga ne mozes. Dovolno e objasneto. Ajt.
Nema tuka nikakvo uprostuvanje, niti ravenki tuku fakti koi ocigledno ne ti se po kef pa se postavuvas kako i sekoj random vernik so bi se postavil i so toa samo mi ja potvrduvas teorijata. Proba na mala vrata da napravis ravenstvo pomegju religiite, koja e podobra, polosa itn itn za da go koristis kako argument, a vsusnost tuka voopsto ne gi ni sporedvavme religiite tuku mentalniot sklop na random vernik od bilo koja religija i zaklucokot e ako si dobar vernik, ako ti e takov mentalniot sklop, a ti e, Ti ke bidis dobar vernik na bilo koja religija i da pripagjas, i ke pravis se sto ti nalaga taa religija bez voopsto i da se zamaras okolu toa. Ti za veligden ke vapcuvas jajca, ke postis i ke pravis sto i da ti nalaga religijata deka treba da pravis, isto kako i taa indijkata sto ke se macka so lepeski ili muslimanot sto ke zakoli jagne za kurban bajram i ke si misli deka go cekaat 70 devici vo rajot. Nisto posebna ne si okolu toa ti se dopagjalo toa ili ne osven sto si pripadnik na hristijanstvoto sto voopsto i ne zaviselo od tebe, niti te prasal nekoj, ednostavno tuka si se rodila. Da se rodese vo Tetovo i ke kolese jagninja za bajram i ke mrazese nevernici, da bese rodena vo Indija prva ke se namackase so lepeski i taka natamu i taka navamu.

Казаните се преполни, ко на Олгица Христовска чашата.

Во рајот се штурците.
Тој свет не ги следи законите на физиката, па така еден казан никогаш не може да биде полн. Кај Леми секогаш има место, башка Дио ако се погоди комшија ќе бидеме „Металните Шерифи и Коњаникот Оган“

Во Рајот се само светците и светиците кои Архангелите ги собираат и ги предаваат на повисоките инстанци во хиерархијата се до конечното и вечно соединување со Бог.

Ако веќе се прашува некое реално прашање тоа би било за кој курац целава мака у еден живот од посрани 80 год. макс у кои не живееш скромно ни пола од тоа, ова е прашањето од милион долари. Како не лажат цело време дека е све супер а уствари еден просечен човечки живот sucks чисто од временски аспект.

Ако веќе се прашува некое реално прашање тоа би било за кој курац целава мака у еден живот од посрани 80 год. макс у кои не живееш скромно ни пола од тоа, ова е прашањето од милион долари. Како не лажат цело време дека е све супер а уствари еден просечен човечки живот sucks чисто од временски аспект.
Ако веќе си пред Бог значи не си жив. Кога сите тајни на Универзумот и сите Светови ти се на дофат ти сериозно би го прашал зошто живееме 80 години?

Прашањево не може да се одговори „од прва„ па ќе го одговорам во неколку точки, колку е можно пократко:
- Првите луѓе (Адам и Ева) беа створени за вечен живот, како потенцијална можност,
- од нив сторениот грев ја внесе смртта и во Светов и кај живите битија па законот на смртта се‘ уште важи за сите и за се‘ (не е укинат),
- од Адама па до денес, животот од луѓето е во постојано кратење/намалување, па од некои 930г. колку што живеел Адам, денешниот животен век е некои статистички 75г.

Еве, пред некој ден, се потсетивме дека Христос беше убиен, ја победи смртта, воскреса и не‘ повикува на живот вечен во Неговото Царство Небесно.

Прашањево не може да се одговори „од прва„ па ќе го одговорам во неколку точки, колку е можно пократко:
- Првите луѓе (Адам и Ева) беа створени за вечен живот, како потенцијална можност,
- од нив сторениот грев ја внесе смртта и во Светов и кај живите битија па законот на смртта се‘ уште важи за сите и за се‘ (не е укинат),
- од Адама па до денес, животот од луѓето е во постојано кратење/намалување, па од некои 930г. колку што живеел Адам, денешниот животен век е некои статистички 75г.

Еве, пред некој ден, се потсетивме дека Христос беше убиен, ја победи смртта, воскреса и не‘ повикува на живот вечен во Неговото Царство Небесно.
:facepalm:

Ја би га прашаја, зшто постоиф уопште људи како тебе.

Zamisli samo na moment likot da bese musliman. Odi dokazi mu deka ne go cekaat 70 devici ako se samoraznesi vo nekoj trgivski .
Три Смилкофски ке ни напраеше.
Ниска интелигенција најбрзо ву се праи брејнваш, дечко озбиљно веруе дека на времето људи живеале над 200 године и мисли дека господ е три у едно, лево, десно и у среде.

Господе,ако постоиш, фала ти што не си ме креираја на начин на кој Пророк е.

Штом си од учените, ме интересира кое прашање или прашања би му ги поставил на Бог?

Три Смилкофски ке ни напраеше.
Ниска интелигенција најбрзо ву се праи брејнваш, дечко озбиљно веруе дека на времето људи живеале над 200 године и мисли дека господ е три у едно, лево, десно и у среде.

Господе,ако постоиш, фала ти што не си ме креираја на начин на кој Пророк е.
Kaj nas na selo za takvite ko nego vikame so krstot na celo
Stvarno nemam ideja zosto bas so krstot na celo :cautious:

И баба ти да имаше тркала, ќе беше точак...
Ти брат и без тркала си точак . :icon_mrgr:
Не се љути, за твое добро ти кажуат да укључиш малце мозок и интелегенција и некој работи логички да ги перцепираш наместо слепо да веруваш во нив.

И баба ти да имаше тркала, ќе беше точак...
Sakas da kazis deka da bese musliman nemase da vervas vo se so pisi vo kuranot kako so vervas vo se so pisi vo biblijata ?
Sam od sebe ke sfatese deka vrska nema muabetot so devicite ?
Cisto se somnevam vo toa, ti uste mislis deka Adam ziveel tamu 700 godini oti taka pisi vo biblijata. Racunaj deka togas namesto biblijata kuranot ke ti bese izvor na informacii, a tamu pisi 70 devici i kraj, nema mesto za diskusija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom