Фан клуб - РК Вардар

Зошто би го извадиле составот во 11:30, да има инфо кој би отсуствувал, нема потреба од такво нешто на 6-7 саата пред натпревар... Веројатно Који нема да игра, Крсманчиќ најверојатно ќе игра и не би се сложил дека се сите помирени дека губиме, да фаворити се, ама од последниве неколку гостувања во Битола, мислам дека денес имаме доста шанси за добар резултат, кај нив формата е во пад, се мачеа последниве натпревари, така да не би рекол дека немаме шанса... е сеа ако они изиграат топ утакмица, а нашиве немаат ден јбг...

Штама... :D
Сите се помирени дека губиме денес? :D

Составот е енигма, нема инфо за оние кои отсуствуваат. Пелистерци без Цветан на лево крило, од поодамна без Цехте. Хосни тргна слабо во полусезонава, ама осеќам дека денес ќе ја реши утакницава.
Немам никакви очекувања, ниту досега Милано ме увери дека има некојандобра замисла. Чудо треба да се случи да се вратиме непоразени. Во 9 од 10 утакмици би не тепале, останува да веруваме дека денес би била онаа 10-тата каде што ќе имаме расположени голмани и ќе ни оди се' од рака во нападот.
Јас разбирам претпазливост и страв но не можам да разберам толкаво преценување на противникот демек играме со Барса.Шансите се 50/50.Голманската двојка и публиката се на нивна страна но подобриот ростер и ротацијата на наша.Се надевам на победа во секој случај.

Штама... :D
Сите се помирени дека губиме денес? :D

Составот е енигма, нема инфо за оние кои отсуствуваат. Пелистерци без Цветан на лево крило, од поодамна без Цехте. Хосни тргна слабо во полусезонава, ама осеќам дека денес ќе ја реши утакницава.
Немам никакви очекувања, ниту досега Милано ме увери дека има некојандобра замисла. Чудо треба да се случи да се вратиме непоразени. Во 9 од 10 утакмици би не тепале, останува да веруваме дека денес би била онаа 10-тата каде што ќе имаме расположени голмани и ќе ни оди се' од рака во нападот.

Голманите ни се такви какви што се, а плус играме без среден бек. Се надевам дека Крсманчиќ ќе се врати денес мада после толку отсуство се прашувам колку може да пружи на волку важен натпревар. Денес ни треба Николиќ на највисоко ниво, и голманите да бидат измеѓу 10/15 одбрани. Не смееме да си дозволиме смешни технички грешки и губење на топки кои за жал константно се поврторуваат во секој натпревар. Тоа би било погубно. Се надевам дека стручниов штаб посебно се фокусирал на тоа како да се одигра на Кузмановски, па по цена и да се остава простор за крила и за пикер. Тоа ќе биде еден од главните моменти кој може да донесе пресврт на терен. Ваљда праеле анализи Аргентино и буразот негов на клупа, па прилично спремни тактички да излеземе на терен. Не смееме да дозволиме многу да се одлепат, тоа ќе биде клучно. Во ваков натпревар мора да се биде блиску резултатски, а ако успееме тоа да го направиме, како ќе поминува време притисокот ќе биде на нивна страна. Да се надеваме дека најмногу од овие ствари кои што ги наброивме ќе се остварат и ќе бидеме во игра за добар резултат. По мене најголем минус е немањето голмани и агилен центар, кои во вакви натпревари се круцијални.

Малце ван тема. Инфо од прва рука. Михо му се обратил на еден близок човек во клубот со зборовите: Да видиш само кој среден бек сум го потпишал ;)

1 гол разлика за нас (70%), или 2 гола разлика за нив (30%).
Ќе видиме вечер кој ќе игра, а кој не. Некогаш е и моментот, а многу игра и влегувањето во сала на Комити, многу зависи и од тоа.
Ако влезат први 15мин...

Денов ме потсеќа на на еден јунски ден во 2019 пред натпревар со еден шпански клуб во еден германски град :D
Очекувам и таков натпревар

Наводно и Фитиљ се здобил со ситна повреда на тренингот вчера, ама ќе игра денес сепак.
Инаку, јасно дека они се фаворити, но какви Вардарци ќе сме, ако од старт се откажеме од утакмицата.

Инфо од прва рука. Михо му се обратил на еден близок човек во клубот со зборовите: Да видиш само кој среден бек сум го потпишал ;)
Гарант на една година со можност за уште една - The Miho Special :D

Кај мене секогаш владее неоснован оптимизам кога се работи за вакви утакмици. Денес одиме со некој луд Х, секогаш тешко се носат со притисокот на важни утакмици. Во јане последната утакмица пред преполна сала и нова титула за европскиот првак :D

Наводно и Фитиљ се здобил со ситна повреда на тренингот вчера, ама ќе игра денес сепак.
Инаку, јасно дека они се фаворити, но какви Вардарци ќе сме, ако од старт се откажеме од утакмицата.
Да, точно е тоа инфо, под инекции ќе игра

Многу битна утакмица за нас, ако нејќеме да чекаме на Алкалоид да решава за нас во Автокоманда. Они не се на некое високо ниво во вторава фаза, ама тоа не треба да значи ништо (така и Вардар играше со години, освен во оние решавачки утакмици). Мислам дека најголем прашалник ќе биде како ќе бранат нашите голмани (реално нашиве тешко да се носат со Митревски, ама па ако барем фатат 12-13 топки може да биде и доволно). Другото горе долу би било океј и може комотно да се носиме со нив.

Не требаше да се изостави Николиќ, особено што Крсманчиќ се враќа по долга повреда. За Коиј веројатно веќе е завршена вардаровата приказна.
Кај нив се враќа Цехте (прашање во каква форма), ама остануваат само со Манасков на лево крило (и Атанасијевиќ да покрива по потреба).
Автоматски споено мислење:

Топ отворање, ама благодарение на тоа што утнаа 5 зицери они. Мора да се искористи моментумот, што крилата им отворија катастрофално.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom