ComfortablyNumb
Politically Incorrect
- Член од
- 11 август 2016
- Мислења
- 4.383
- Поени од реакции
- 17.049
А треба..Секоја година ме праќаат на систематски и до сега ни еднаш не сум го отворил пликото
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А треба..Секоја година ме праќаат на систематски и до сега ни еднаш не сум го отворил пликото
Ме заеба сеа а и рака на срце добро ти се наместивА треба..
Се усреќи Охриѓанчево што побара помош у пм...Крвни слики, па дали бил стварно од Охрид, па психијатри, па ист човек од три акаунти му дава различни совети, кај прашав кај си ибав мајката си вика.
Ако си сериозен, прочитај го пак мојот пост апропо излегување од зоната на комфорот. Ти си навлезен длабоко во неа, тука лежи целиот проблем.Сериозен сум за промена, макар и по цена да би ме пошутирале луѓето.
Само некој интроверт со социјална анксиозност би ме разбрал колку напор и решителност е потребно за едно излегување, но решен сум да одам контра тие мисли и да се излегувам повеќе.
Од тоа малку што го имаш пишано, изгледа кај тебе проблемот е многу поголем од тоа што на прва можеме да го разбереме.Сериозен сум за промена, макар и по цена да би ме пошутирале луѓето.
Само некој интроверт со социјална анксиозност би ме разбрал колку напор и решителност е потребно за едно излегување, но решен сум да одам контра тие мисли и да се излегувам повеќе.
Ако си сериозен, прочитај го пак мојот пост апропо излегување од зоната на комфорот. Ти си навлезен длабоко во неа, тука лежи целиот проблем.
Кога ќе излезеш од неа, а процесот излегување бара и жртва, ќе дојдеш до точката за барање на партнерка. Твоето самосожалување ќе ти го буста егото до одредено ниво, но никад нема да се осеќаш комплетно, на крај ќе останеш сам со чувство на вина за себе.
Од тоа малку што го имаш пишано, изгледа кај тебе проблемот е многу поголем од тоа што на прва можеме да го разбереме.
Да почнеме од тоа што ете имаш 31 година а до сега не си имал женска. Повеке од сигурно тоа ти е голема тежина во форма на неискуство која ти создава проблем да се опуштиш и нормално да комуницираш со девојки а верувај тоа ти е и хендикеп за уклопување во друштва. Зошто тоа го мислам? Затоа што на твоите врсници сексот им е одамна превазиѓена тема, го имаат изгустирано веќе до степен да истиот им е банална тема а ти сеуште живееш под притисокот на тоа како ке биди кога ке се случи за прв пат, нешто што требало да го надживееш во средношколски или ете и факултетски денови. Не те познавам, па затоа претставата за тебе ми е како за некои луѓе што ги познавам а што исто како тебе на тие години немаа видено пичка. Тие луѓе беа со крајно ниска самодоверба, комплекси на нижа вредност, некои крајно лоши карактерни црти (пример скржавци, себичњаци...) или со проблеми од типот на многу лош изглед, запоставеност... Затоа најпрво мораш да го најдеш проблемот и да си дадеш искрен одговор за тоа зошто до сега не си имал девојка? Додека не го најдеш и решиш тој проблем, истиот тој проблем ке си стои и нема да си фатиш девојка и во иднина.Сигурно не е тој проблем во студирањето или играњето дота... барај го во нешто друго. Додека го бараш тој проблем, факултативно плати си курва и надмини ја барем таа бариера со сексот а плус ке видиш дека женските не касаат.... Не те тролам, ова го мислам искрено. Не ти требаат ниту психијатри ниту психолози, ниту теретани, ниту библиотеки и планинарски друштва, ниту зумба.... каде и да одиш, тој проблем што го имаш си го носиш со себе па ке го однесеш и на зумба и во теретана и во дискотека.... кога ке го надминеш, т.е кога ке го најдиш и решиш проблемот, ке видиш дека девојки има насекаде, по маркети, бутици, улици, паркови, соседство, работа, кафеани, рестортани.. секаде кај и да се свртиш.
... кога ке го надминеш, т.е кога ке го најдиш и решиш проблемот, ке видиш дека девојки има насекаде, по маркети, бутици, улици, паркови, соседство, работа, кафеани, рестортани.. секаде кај и да се свртиш.
Грешиш од старт со ова „па макар и ме исшутирале луѓето“ ја ќе се сменам.Сериозен сум за промена, макар и по цена да би ме пошутирале луѓето.
Грешиш од старт со ова „па макар и ме исшутирале луѓето“ ја ќе се сменам.
Некој ако те исшутира, нема што да бараш веќе од таквите. Ќе си имаш достоинство макар не би ебел до крај на животот. Ќе го увидиш тоа сеедно самиот по патот на излезот од интровертноста, и не само за жени туку општо во сите релации меѓучовечки.
А за жени, другар Охриѓанец си, извади го тоа дрското да не речам сељачкото што го носиш во тебе, звучиш на типично геј другарче што жените ги влечат ко привезок со себе за недај боже па да им бидеш резерва, не биди таков. Ти треба да пристапуваш на жени нон стоп и во моментот каков што си. Немој да чекаш подобри времиња како ајде сега да се набилдам, ај сега да направам пари па после жени, не. Дури и да не успееш ниеднаш, пак ќе пробуваш.
Батка добар си, луѓето се во глобала срање.
Барај салам луѓе, во основа нема да имаш повеќе од 1 до 2 пријатели во животот. Кога ќе ги најдеш чувај ги.
Епа сега кога спомна, кога ја отворивме пандорината кутија, сум се омаловажувал од ваков аспект. Секогаш во глава сум пристапувал да бидам на одреден стандард како би бил достоинствен само да пријдам на некоја. Финансии, изглед, позадина на личноста (фамилија, друштво)... сето тоа играло улога.
Е сега, дека ќе можам да го истам сељачкото во мене, тоа не верувам искрено, ми делува дека пристапувам во суштина "Кој сум јас, никој не е". Имам почит према секој човек, се додека не ми даде причина да биде обратно.
Бац како ме нервираат овие етикети или дијагнози или рангирања што и да е смислени од покварени умови..За некои си муштерија,за некои пациент,за некои странка,за некои субјект и никој не те гледа како Човек..Сериозен сум за промена, макар и по цена да би ме пошутирале луѓето.
И јас истото го мислам, не му треба психотерапевт туку му треба механичар. Ако не му мрдне у гаки кога ќе види некој цицкотрес(со извинување до сите) ништо работата.Бац како ме нервираат овие етикети или дијагнози или рангирања што и да е смислени од покварени умови..За некои си муштерија,за некои пациент,за некои странка,за некои субјект и никој не те гледа како Човек..
п.с.Некој со закачена диплома или разни признанија на ѕидот кој има работна просторија опремена со фенг шуи срања има право да ме оценува и скенира дали сум нормален човек..А ти кога ќе му фрлиш краток скен од твоја страна унатре во него ѓубриште цела Дрисла ја има соберено во тоа тело..И се поставува прашање кој на кого да помогне..Дали тој на мене или му искочила среќа Господ го погледал и му дал шанса мене да ме прати кој му тропам на врата као пациент а уствари сум лекар..
Ќе види цицкотрес кај механичар?И јас истото го мислам, не му треба психотерапевт туку му треба механичар. Ако не му мрдне у гаки кога ќе види некој цицкотрес(со извинување до сите) ништо работата.