NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    57
Член од
19 март 2013
Мислења
3.789
Поени од реакции
6.017
Денвер ќе јадеше метла од Клиперс ако не ја искоцкаа овие на глупости првата текма, едноставно немаат шанси да ги добијат у 4 текми серија ако играат вака Клиперс.
Денвер ја искоцкаа со глупости вторава.
Не ти ја разбирам поентата , моментално и двата тима јадат метла од ОКЦ ако нема драстични промени во наредните текми.
И двете беа добиени на грешки на другиот тим.
Автоматски споено мислење:

Nikoj ni zbor za Jokic.
Jokic imase 7 izgubeni topki, Jokic gi utna slobodnite, Jokic ne igrase nikakva odbrana vrz Zubac.
Zamislete samo Denver da igraat protiv Boston, Jokic kako sto ne igra odbrana, Porzingis ke mu go dupni dupceto.
Pa i Horford ke go bushi so burgija.
Јокич го утна закуцувањето и на него му падна топката во завршница на меч , важи (y)
Автоматски споено мислење:

Јасно е дека не е дефанзивец, ама претерано е Лука да го споредуваш со Харден во тој контекст.
Зборам за проблемот што го имаат Клиперс и Лејкерс со нив на терен , а инаку знаел Лука да загризе многу јако кога е најважно, тоа би требало да се деси вечер.
Харден што и да се дешава си останува флегма , во таа смисла нема споредба меѓу нив двајца.

Последно уредено:
Член од
28 март 2025
Мислења
131
Поени од реакции
256
Vecer Luka sigurno ke dostavi, no mora i LBJ da odigra jako.
Ne smeat da izgubat vecer.
Ke pobedat Lakersi vecer, a serijava ke bide teshka ne sum mnogu optimist poso znam i Edwards ke se zapali.
Mnogu e jak Edwards.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.320
Поени од реакции
118.519
Бреј Ленард 15/19 шут, 4/7 за тројка, значи само едно промашување за два поени имал, поточно 11/12 :eek:
Него, Гордон :facepalm: Многу ме нервираат вакви силеџии, исто и оној Тајрик Џонс од Партизан прави слични глупости, има чисти положувања/закуцавања, он изиграва силеџија и сака да го искрши кошот и му се дешава да му се одбие топката од обрач. Не може ваква глупост да направиш во клучни моменти, недозволиво е.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.552
Поени од реакции
17.984
Каков лик е Каваи ни на мртво плаче ни на живо се смее,легендата вика дека у кариера се насмеал дури два пати :pos:а уште поретко се изнервирал.ја лично го поштуам како играч,инаку ич не го симпатизирам како карактер. не дека не дојде во Ла него ради педерскиот начин.Исто и Џими опасна глава посебно во плеј оф ,ама и он педерски изигра со Мајами само да избега,какви не циркузи правеше.

Член од
26 ноември 2024
Мислења
18
Поени од реакции
26
Каков лик е Каваи ни на мртво плаче ни на живо се смее,легендата вика дека у кариера се насмеал дури два пати :pos:а уште поретко се изнервирал.ја лично го поштуам како играч,инаку ич не го симпатизирам како карактер. не дека не дојде во Ла него ради педерскиот начин.Исто и Џими опасна глава посебно во плеј оф ,ама и он педерски изигра со Мајами само да избега,какви не циркузи правеше.
За Каваи самиот Леброн има нешто да ни каже,уште кога беше во руки сезона :cuc:

Член од
23 август 2010
Мислења
40.320
Поени од реакции
118.519
Каков лик е Каваи ни на мртво плаче ни на живо се смее,легендата вика дека у кариера се насмеал дури два пати
Друже те молам не шири дезинформации. Повели и доказ

Член од
28 март 2025
Мислења
131
Поени од реакции
256
Zubac mu igra bomba odbrana na Jokic go natera na 7 izgubeni topki.
A vo drugiot pravec go reshava kako 2+2 poso ovaj ic ne igra odbrana, bukvalno raka ne mu kreva.
Klipersi treba da forsiraat preku Zubac, 63% e pod kosh, top oruzje.
Klipersi se stakirana ekipa bash.
Uste od klupa Ben Simmons i Bogdanovic da pronajdat kakva takva forma, mnogu jaka ekipa.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.789
Поени од реакции
6.017
Вечер канонада ќе има од Лејкерс, Хачимура и Ривс ќе се локнат , може и од Фини некоја корнер тројка. Фини му помагаше многу на Лука и коа се мучеше сам во Мавс 2020 , 21 ,22ра.
Леброн минимум 25 , знае и он колку е сат и колку е битна вторава.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.635
Поени од реакции
85.436
Да не беше Јокара во овој тим Нагетси би биле на дно евентуално рамо до рамо со Спарси.
Нема везе. Спарс ќе ги изедат за доручек без Јокиќ.

Nikoj ni zbor za Jokic.
Jokic imase 7 izgubeni topki, Jokic gi utna slobodnite, Jokic ne igrase nikakva odbrana vrz Zubac.
Zamislete samo Denver da igraat protiv Boston, Jokic kako sto ne igra odbrana, Porzingis ke mu go dupni dupceto.
Pa i Horford ke go bushi so burgija.
Zubac mu igra bomba odbrana na Jokic go natera na 7 izgubeni topki.
A vo drugiot pravec go reshava kako 2+2 poso ovaj ic ne igra odbrana, bukvalno raka ne mu kreva.
Трипл-дабл напраи Јокиќ.

Последно уредено:
Член од
7 декември 2019
Мислења
5.053
Поени од реакции
9.216
Јокич го држи Денвер на некое ниво, ама и тимот цел е легнат на него. Другите драпаат голи.
Да не им е Јокич би се свестиле и најверојатно би скоцкале некој просек тим.
Жално сипаа толкава пара за Портер духот. Исто мене ич не ми се допадна што го земаа цигларот, им краде време и топки на колку толку нормални играчи.
Накратко без Мелоун, со Вестбрук во тим, не идат дакеку. Клиперси може и ќе ги пројдат, ама понатаму тешко.
Чисто љубопитство, како би изгледал Јокара со класа плеј?

Член од
19 март 2013
Мислења
3.789
Поени од реакции
6.017
Јадам гомна за грешките , но повеќе штета направија и промашени 8 или 9 слободни од кој на Јокара четири и единствена кривица за вчера ако може да му се препише на играч што секој посед иде преку него, само тоа е.
Мари ќе изгази една сигурно 30+ во ЛА , само дај мочконо Портер нека се соземе еднаш и нека изигра ко шо треба. Вчера рака на срце им даде многу second chance points , али пак преку кур више...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.190
Поени од реакции
36.302
Плејофов е уште еден показател колку е погрешно сѐ со МВП титулата. Денвер без Јокиќ се натпреварувачи за место во драфт лотаријата, а Оклахома и без Шаи ќе дојдат во втора рунда. Како вториов е „повреден“ играч за својот тим, веројатно не може да објасни никој од тие што учествуваат во доделување МВП.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.789
Поени од реакции
6.017
Плејофов е уште еден показател колку е погрешно сѐ со МВП титулата. Денвер без Јокиќ се натпреварувачи за место во драфт лотаријата, а Оклахома и без Шаи ќе дојдат во втора рунда. Како вториов е „повреден“ играч за својот тим, веројатно не може да објасни никој од тие што учествуваат во доделување МВП.
Shai stava poveke poeni, OKC se 100 pobedi pred Denver , odbrana e jak.
Jokic samo statistiki , nema odbrana.

:ROFLMAO:

Член од
25 август 2024
Мислења
17
Поени од реакции
103
Мое некое мислење е дека вечер Лејкерс ќе тепаат, но доколку вечер Минесота отиде 2:0, Лејкерси нема што да бараат во серијата.Индијана очекувам да победи повторно, иако се враќа Лилард. Оклахома исто очекувам да поведе 2:0 во серијава...Мемфис се многу слаби...

Член од
28 март 2025
Мислења
131
Поени од реакции
256

Kajgana Shop

На врв Bottom