NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    57
Член од
19 март 2013
Мислења
3.788
Поени од реакции
6.011
Заслужена победа на Клиперс највеќе ради Ленард ми е мило си издоминира.
Портер еден тон офанзивни на сметка на мрзата на Харден , но што направи при егал... таман да го пофалиш му паѓа топката од раце.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.215
Поени од реакции
76.022
Заслуживме да добиеме една од двете гостински утакмици :D
Денвер издоминираа во скоковите, но со неколку грешки повеќе ги чинеа многу. Особено Гордон на крајот.
Каваи како во стари денови, за малку ќе одеше над 40-ка. Харден добар во напад, одбрана доста слаб. Зубац стандарден.
Пак имав чувство дека ќе изгуби Клиперс, додека Пауел конечно не покажа нешто во крајните минути. Он е џокерот, а после повредата е доста тивок.
Ќе се убиев ако Вестбрук не решеше на крајот пак, а натаму ми тргнаа работите :D
Преизрамнета серија, апсолутно ништо не значи брејкот со оглед на тоа што не сме го виделе најдоброто од Јокара. Трауми имам од кога сам ја сврти серијата од 1-3 во балонот во короната.

Член од
28 март 2025
Мислења
129
Поени од реакции
251
Westbrook so ednata noga vo aut, pa cekori, i na kraj si dobi slobodni. Sudiive bea kjori, ili se pravea kjori.
Ne pretaat sea vo Los Angeles.
Klipersi sto povekje treba da igraat preku Zubac, poso vo povekjeto situacii Jokic ni raka ne mu kreva.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.200
Поени од реакции
7.334
Најлош тим се Клиперси, сеа ќе се запнат ќе ги поминат Денвер, Каваи игра како луд и у втора рунда ќе се повреди и ќе јадат метла.

Џабе ќе идат даље.

Член од
10 мај 2022
Мислења
1.422
Поени од реакции
3.716
Најлош тим се Клиперси, сеа ќе се запнат ќе ги поминат Денвер, Каваи игра како луд и у втора рунда ќе се повреди и ќе јадат метла.

Џабе ќе идат даље.
Зашто вакви мисли Каваи сезонава е топ спремен тоа го докажа и денес во два правци супер игра, и ако не се повреди ќе биде супер серија со Оклахома може да изненадат Клиперс.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.493
Поени од реакции
6.292
Se iznapromasija slobodni, Gordon promasi zabivanje sam(kolku retardirano zvucit :pos:) a Porter so Westbrukovaca, pogodi bitna trojka za nareden napad da mu ispadni topkata od race vo prenos pri kontra.
Eden napad izgledaat kako genijalci a naredniot kako kolaboracija od Monty Python i Benny Hill i toa se sto treba da se znae za Denver godinava.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.190
Поени од реакции
36.293
Лејкерси имаат 2 опции се коцкаат како до сега на шут за 3 поени и собираат во рекетот или играат одбрана на периметар каде пак рекетот е празен.
Нормално дека одбрана под кош e примарна. Само тоа не значи дека онака треба да ги остават да шутираат како на тренинг... Прв фаул на Лејкерс на 4 минути од крај на полувреме, тоа кажува колку лабаво играа. Плејоф и лабаво не идат во иста реченица. А Мини ако продолжат вака да шутираат тогаш и шампионат ќе освојат а не Лејкерс да ги победат... Ама колку е веројатно Наз Рид да дава 6 тројки со 66% шут за 3, па и еден МекДаниелс да има 100% шут од 3?? Џулиус факинг Рандл 4 тројки од 6, 66% шут за 3? Мајк Конли 66% шут за 3?

И згора на сѐ поголем проблем на Лејкерс им беа грешките (Мини имаа куп поени од контри), а најголем проблем лабавоста и летаргијата во одбрана. Мини имаа куп поени од втора (и трета) шанса. Епа кошарка се добива на фундаменти, а без одбрана, без градење простор и дефанзивни скокови, само пораз е логичен исход. Овде и Редик си ја има вината, не толку во поставеноста на играта колку во неможноста да ги натера играчите да се залагаат. Цел тим (сите што играа повеќе од 3 минути) сите се во дебел МИНУС на +/- статистиката.

За крај ќе го оставам и ова тука:

Автоматски споено мислење:

Проблемот со него е ист ко кај Лука, ќе си го бушат во одбрана.
Јасно е дека не е дефанзивец, ама претерано е Лука да го споредуваш со Харден во тој контекст.

Член од
28 март 2025
Мислења
129
Поени од реакции
251
Nikoj ni zbor za Jokic.
Jokic imase 7 izgubeni topki, Jokic gi utna slobodnite, Jokic ne igrase nikakva odbrana vrz Zubac.
Zamislete samo Denver da igraat protiv Boston, Jokic kako sto ne igra odbrana, Porzingis ke mu go dupni dupceto.
Pa i Horford ke go bushi so burgija.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.190
Поени од реакции
36.293
Се надевам дека ќе ги надуваат вечерва на Клиперс само ради овој творов или тролов што труе цело време, а и ќе се изгаси и деактивира еднаш засекогаш како што најави уште пред некое време ама уште ја труе темава што не се чита и поднесува.
Нема. Само јаде бурек... Инаку он досега барем едно 10 пати требаше да го „сече кypот“ како што ветуваше.
И не може да го наваса човек, куп акаунти за ставање на игнор. И пак џабе пошто другите му реплицираат и секако цела тема/дискусија е заглупена до максимум со ретардирани муабети.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.467
Поени од реакции
10.983
Nikoj ni zbor za Jokic.
Jokic imase 7 izgubeni topki, Jokic gi utna slobodnite, Jokic ne igrase nikakva odbrana vrz Zubac.
Zamislete samo Denver da igraat protiv Boston, Jokic kako sto ne igra odbrana, Porzingis ke mu go dupni dupceto.
Pa i Horford ke go bushi so burgija.
Брате, Јокич игра све у напад... Како да игра и одбрана и напад 48 минути... Има точно 0 помош.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.234
Поени од реакции
7.607
Каваи и екипата ги гледам како победници во серијата против Денвер, страшна одбрана изигра Каваи,во напад исто одличен,потсеќа на времето кога со Торонто зема прстен.
Харден ми е некако лабав да игра појако одбрана може до финале да стигнат.Богдан слаб во првите два меча ништо не изигра.

Последно уредено:
Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.467
Поени од реакции
10.983
Денвер ќе јадеше метла од Клиперс ако не ја искоцкаа овие на глупости првата текма, едноставно немаат шанси да ги добијат у 4 текми серија ако играат вака Клиперс.

Kajgana Shop

На врв Bottom