Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.836
Поени од реакции
30.023
Не знаев дека добрите момчиња вака бирале девојки.
Можеби чекала да ги ослабе бутовите па да те прифати оти нејќела да слуша вакви коментари.
Ги комплексирате девојчињата чоек да помисли зад екранов све Ален Делоновци и Марлон Брандовци богати.
По компарацијава за мажи се приметува дека си генерација со тетките на форумов. Негде 55+ минимум.

Член од
22 август 2022
Мислења
771
Поени од реакции
2.235
По компарацијава за мажи се приметува дека си генерација со тетките на форумов. Негде 55+ минимум.
Блиску брат, 61 и пол. Гледаш споро типкам очиве слабо гледаат еј животе џојстику расипан

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.143
Поени од реакции
1.306
Потпис, печат, заверка на нотар. Баш имав предавање за toxic femininity.

Абе поштувам, лично мислење, вкус што да е... само ... да избереш менлива особина за долгорочни планови и не е баш паметно, ама ете, вие си знаете. Исходиве еве, очигледни се. Институција брак цути, никогаш не било поидилично да створиш фамилија од сега. Нема маж што кука од жена му, среќна нова 1950та. А кај жените баш е менливо, естрогени тироиди, знаат убаво да си поиграат во двете насоки. Ме потсети на една зафрканција кога ја остава девојка му и она одма дотерана ослабена, навежбана и овој не не, се предомислив. Иста таква апсурдност. Не дека кога витката ќе го зафркне и ќе му ги јаде парите со швалерот ќе се тупка во гради и ќе вика, ама јас најдов таква на чачкалици.

Па не ги јас бирам женските по тие критериуми за: витка става, еластичност, убавина и атрактивно тело и слични физички атрибути.
Такви атрибути и критериуми си имаат поставено ситуираните и материјално моќни обезбедени мажи, сите знаеме дека е таква реалноста.
Нема потреба да создаваме розова слика и да се правиме дека не е така.

А женските меѓу себе си конкурираат и настојуваат која да има што подобар физички изглед, па ставаат вештачки веѓи, еј природните веѓи ги отстрануваат и ставаат вештачки?
Каде отиде светот?

Член од
22 август 2022
Мислења
771
Поени од реакции
2.235
Па не ги јас бирам женските по тие критериуми за: витка става, еластичност, убавина и атрактивно тело и слични физички атрибути.
Такви атрибути и критериуми си имаат поставено ситуираните и материјално моќни обезбедени мажи, сите знаеме дека е таква реалноста.

А женските меѓу себе си конкурираат и настојуваат која да има што подобар физички изглед, па ставаат вештачки веѓи, еј природните веѓи ги отстрануваат и ставаат вештачки?
Каде отиде светот?

На тоа и целам брат. Реалноста не е ни труловишњова не пак розева. А токсичните жени ми се долга тема, ич да не почнувам. Ама ете тие па баш не се сами како што гледам.

Таквите ситуирани мажи ги гледаат тие жени како уште една нивна скапа играчка. И општо секој што е финансиски погоре. Имам една познајничка, абе скрши нозе дури го фати, а секого може да го има, го направија човек, овој си помисли му падна секирата у мед. За некоја година го изгустира оп пријатно, нов.

Затоа татко ми викаше, зет кога ќе бирате и ќе го носите на запознавање, во авлија неразумно скапа кола ако видам, го враќам назад. Дебели злата ланци катанци прстења такуѓере. Тој што дава ненормални пари за кола и жените ги третира не поинаку од нејзин модел. Секогаш ќе има понов и поусовршен. Не дека нешто многу аир видуваат, еве го еден овдека ситуиран ама досе, тутуле бале, жена му 21 година атрактивна, ама со еден толку апла го вара што на сликите на свадбата од тој, буквално мислев дека они се венчани и оваа кога се омажи реков, „леле кога бидна кога се разведоа со другиов“ и сите ме гледаа така со прашалници. Така што, убаво е да имаш критериуми, ама колку опсесијата е поголема, толку се поголеми шансите да изиграваш хибрид магаре со рогови.

И друга работа, самостоен и независен маж повеќето жени сакаат. Тоа не значи дека сите што сакаат, сакаат ради пари.
Искрено јас не сум преферирала никогаш некој што на 40 години ќе се моли на мама за џепарлак. Нека зема нормална плата, не мора директор да е, ама чисто да не биде некој пасивњак, да знаеш дека трча. Како што за жена се бара од нас ем товарено магаре дома, ем на работа да црнчиме, буквално на работа кога сум колку и да ми е тешко се осеќам како да се одмарам всушност. Ама, никој не сака пасивен, оптегнат на кауч мрчач, ни машко ни женско. Од камено време така било, мажот лови, жената гледа куќа, деца, прави јадење.

Член од
21 октомври 2024
Мислења
100
Поени од реакции
377
Ама, никој не сака пасивен, оптегнат на кауч мрчач, ни машко ни женско. Од камено време така било, мажот лови, жената гледа куќа, деца, прави јадење.
Во врска со ова што го кажа, иако е подолг пост ќе те замолам да го прочиташ и да дадеш мислење.

Член од
22 август 2022
Мислења
771
Поени од реакции
2.235
Со некои поенти се согласувам, но делови може да се разберат погрешно. Пасивен маж жена не е исто со добар маж/жена. Пасивен маж/ жена пак од друга страна, не е исто со стабилен маж/жена. Тие топло ладно работи палат само кај луѓе со психолошки проблеми со врзување и треба да го лечат тој момент. Всушност тогаш не ги возбудува личноста туку дистанцата што им ја дава. Најчесто тоа оди заедно со зависност од гејмање (адреналинот што се добива при скокање левели). Зборам за зависници , не за нормални гејмери.

Јас во фаза на допишување сум блокирала, порано ова, секако. Гоустинг? На баба му нека прави.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.131
Поени од реакции
3.876
Никаде не ја навредив девојката на форумов.
Но тоа е, ако се пишува вистината во ова општество веднаш се појавуваат личности на кои им пречи да се пишува за реалноста.

Таа девојка има 31 година, чупето има преубава фаца и лице и насмевка, ама реално има развиени дебели бутови и нозе, а уште не раѓало деца. Убавината ќе помине кога тогаш, а кај оваа веќе почнало со 31 години да има изразени бутови. Јас немам такви дебели бутови и многу машки немаат.
Мислам дека со ова никого не сум навредил, ниту таа девојка ја имам навредено.
Автоматски споено мислење:

Токму така, и од тие 4.900 пријатели повеќето и се мажи, очигледно избира мажи, се знае што ја интересира, ама времето врви и поминува.
Јас реално не сум ни имал ,, такви намери'' со Битолското чупе кое е во Скопје, само експеримент беше тоа.

Точно, се што лета не се јаде....
На слики се убавици ама кога ќе прозборат..

Што би рекла Десанка Максимовиќ ,, Лепа си лепа, ал проговори да те видим каква си заиста''.

Ме заинтригиравте со толку многу пишување на моите коментари за девојката од Битола вие и останатите членови од овој форум, и јас ете вчера пак искуцав на фејсбук име и презиме на девојката, и што да видам, чупето се пофалило со нов Ајфон телефон.
Чупето е фалбаџика, се фали со купен телефон, големо чудо....
Фалење со ајфон хехе, дно дна.
Глумење претенциозност и величини со ајфон, реално самсунгот ми е многу подобар како марка и бренд на телефон.

Инаку за пофалба е тоа што чупето става слики од теретана, почнало да оди во теретана и да се обиде нешто да направи со тие дебели бутови и нозе. Многу успех во таа мисија.

Реално не ми требаат особи кои не ми се пријатели а после да ми излегуваат на ѕидот со нивни постови и слики.
Првпат гледам дека на маж не му се свиѓале облините од женското тело, као бутови на пример, сигурен си дека си стрејт? Мислам чисто можеш да се преиспиташ себеси што те привлекува што не, ништо срамно. Велиш многу машки немале бутови, па нормално кога машкото тело не е создадено да носи бебе, повеќе е на мускули, а женското е повеќе на масти, на гради, на бутови, на газови, се се тоа маснотии, нормално е да има облини, а тоа што денес се форсираат некој закачалки како манекенкине анорексични, тоа е друго ама не е во никој случај природно.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.688
Поени од реакции
12.039

Каде отиде светот?
Ситуираните и материјално моќни мажи обично си имаат умислено дека се може да се купи со пари, па не се ни трудат многу околу жените. Затоа и си привлекуваат површни жени кои наместо интелектуално да се надоградуваат себе, се замараат со вештачки работи.

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.143
Поени од реакции
1.306
Првпат гледам дека на маж не му се свиѓале облините од женското тело, као бутови на пример, сигурен си дека си стрејт? Мислам чисто можеш да се преиспиташ себеси што те привлекува што не, ништо срамно. Велиш многу машки немале бутови, па нормално кога машкото тело не е создадено да носи бебе, повеќе е на мускули, а женското е повеќе на масти, на гради, на бутови, на газови, се се тоа маснотии, нормално е да има облини, а тоа што денес се форсираат некој закачалки како манекенкине анорексични, тоа е друго ама не е во никој случај природно.

Не ми е баш пријатна глетка да девојка од 31 година, која никогаш не раѓала деца, да има уште на 31 година толкави бутови и целулит. Никаде не пишав очекувам анорексични женски, но сепак не ми е убава глетка и тие бутови.
Може има мажи да им е тоа симпатично со жени кои имаат бутови и огромен задник ама мене не ми е.
Ама чисто се сомневам дека на материјално ситуираните мажи им е привлечна таква девојка со толку изразени бутови, само ако чупето е ,, жива ватра'' во кревет па да успее да улови некој богаташ. Ама тие богаташите можат чупето да го изневеруваат на секој агол, во таква положба би биле нештата. Богаташот освен чупето со тие бутови, ќе сака да ,, шара'' на страна со витки и тенки женски, тоа е факт.
Да е ситуацијата да раѓала деца да кажеме дека е разбирливо да има уште сега толкави бутови. Уште чупето се занесува со еден куп мажи на фејсбук и социјални мрежи кои и дигаат рејтинг со лајкови и коментари, ама времето си поминува и се е минливо.
Ќе повторам од вчера што пишав, за почит е што почнала да оди во теретана и многу успех да успее да поправи тоа со тие огромни бутови.
Нека се фали со ајфони на фејсбук дека купила, тоа говори за некои работи.

Член од
21 октомври 2024
Мислења
100
Поени од реакции
377
Ситуираните и материјално моќни мажи обично си имаат умислено дека се може да се купи со пари, па не се ни трудат многу околу жените. Затоа и си привлекуваат површни жени кои наместо интелектуално да се надоградуваат себе, се замараат со вештачки работи.
и никогаш нема да го осетат задоволството и чувството како е да ја фатиш таа што ти се свиѓа на поштен начин и да знаеш дека е со тебе ради тебе.

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.143
Поени од реакции
1.306

Во глобала точно е тоа што сте го пишале, уште тогаш на 8 Април сум ставил лајк на вашата објава од тој датум.
За жал суров е светот, колку некои и да се добри души од личности ако немаат материјални нешта нема да можат понекогаш да добијат некои нешта.
И здравје за поточно и попрецизно од крајот на вашата објава, на крајот на денот секој маж и секоја жена ќе си ги сноси последиците на сопствените избори за партнери.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.688
Поени од реакции
12.039
Не ми е баш пријатна глетка да девојка од 31 година, која никогаш не раѓала деца, да има уште на 31 година толкави бутови и целулит. Никаде не пишав очекувам анорексични женски, но сепак не ми е убава глетка и тие бутови.
Може има мажи да им е тоа симпатично со жени кои имаат бутови и огромен задник ама мене не ми е.
Ама чисто се сомневам дека на материјално ситуираните мажи им е привлечна таква девојка со толку изразени бутови, само ако чупето е ,, жива ватра'' во кревет па да успее да улови некој богаташ. Ама тие богаташите можат чупето да го изневеруваат на секој агол, во таква положба би биле нештата. Богаташот освен чупето со тие бутови, ќе сака да ,, шара'' на страна со витки и тенки женски, тоа е факт.
Да е ситуацијата да раѓала деца да кажеме дека е разбирливо да има уште сега толкави бутови. Уште чупето се занесува со еден куп мажи на фејсбук и социјални мрежи кои и дигаат рејтинг со лајкови и коментари, ама времето си поминува и се е минливо.
Ќе повторам од вчера што пишав, за почит е што почнала да оди во теретана и многу успех да успее да поправи тоа со тие огромни бутови.
Нека се фали со ајфони на фејсбук дека купила, тоа говори за некои работи.
Волку длабока анализа за бутови, целулит и богаташки апетити одамна не сум прочитала.

Како да си пишал докторска дисертација за женски бутови… :D

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.388
Поени од реакции
10.247
Волку длабока анализа за бутови, целулит и богаташки апетити одамна не сум прочитала.

Како да си пишал докторска дисертација за женски бутови… :D
Мајка ми вика Солунски диреци :D
Заебанциите на страна, има луѓе што сакаат тенки и витки има некои шо сакаат пополнички чупиња.

и никогаш нема да го осетат задоволството и чувството како е да ја фатиш таа што ти се свиѓа на поштен начин и да знаеш дека е со тебе ради тебе.
Се слагам ама има овде еден проблем, ние сме како флуидите....до моментот кога ќе го прочиташ овој текст ти веќе нема да бидеш истиот човек. 99 од 100 луѓе што ќе ги сретнеш на улица немаат слободна волја. Тоа ти се свиѓа се сведува на нагон и како таков нема голем век на траење, кога тогаш ќе го снема. Човекот како феномен у универзумов е многу повеќе од пропорции, боја и форма. И кај жените тоа финансискиот дел од тебе е толку битен да за нив секој маж освен физичкото тело се проширува на кола, облека, стан, бизниси, канцеларии и т.н. И кога на еднаа жена и се свиѓаш све ова споредново како додаток она го гледа како дел од тебе и го осеќа како физичка привлечност манифестирана преку целата хемија у мозок.

Последно уредено:
Член од
12 март 2024
Мислења
511
Поени од реакции
941
И кај жените тоа финансискиот дел од тебе е толку битен да за нив секој маж освен физичкото тело се проширува на кола, облека, стан, бизниси, канцеларии и т.н. И кога на еднаа жена и се свиѓаш све ова споредново како додаток она го гледа како дел од тебе и го осеќа како физичка привлечност манифестирана преку целата хемија у мозок.
Значи кај ливадарките песот е составен дел од самите нив и треба да влезе во машката евалуација врз истите?

Патем, да, веќе не сум истиот човек.

Kajgana Shop

На врв Bottom