Формула 1 - сезона 2025

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2025?

• 04. Lando Norris - McLaren Mercedes

• 81. Oscar Piastri - McLaren Mercedes

• 16. Charles Leclerc - Ferrari

• 44. Lewis Hamilton - Ferrari

• 1. Max Verstappen - Red Bull Honda

• 30. Liam Lawson - Red Bull Honda

• 63. George Russell - Mercedes

• 12. Andrea Kimi Antonelli - Mercedes

• 14. Fernando Alonso - Aston Martin Mercedes

• 18. Lance Stroll - Aston Martin Mercedes

• 10. Pierre Gasly - Alpine Renault

• 7. Jack Doohan - Alpine Renault

• 31. Esteban Ocon - Haas Ferrari

• 87. Oliver Bearman - Haas Ferrari

• 22. Yuki Tsunoda - Racing Bulls Honda

• 6. Isack Hadjar - Racing Bulls Honda

• 23. Alexander Albon - Williams Mercedes

• 55. Carlos Sainz Jr. - Williams Mercedes

• 27. Nico Hülkenberg - Kick Sauber Ferrari

• 5. Gabriel Bortoleto - Kick Sauber Ferrari

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.578
Поени од реакции
38.871
Немаше логика што направија. Во тој момент.
Излезе дека донеле одлука базирана на проблеми со перформанси на Верстапен кога прејде на Хард па одлучија два медиума да стават.

Може ќе беше по логично 2 подолги стинта на медиум со софт на крај. Расел топ излезе со него уствари ама не знам дали имаа
Со какви гуми стартуваа? Претпоставувам софт, така? А Верстапен?

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.029
Поени од реакции
9.159
Nerealno e deka vakva greska naprai Lando, utna parkiranje na start, a imase fantasticen start posle bogznae kolku vreme. Mora da jade jaka kazna za ova i najverojatno toa ke bide slucaj.
Автоматски споено мислење:

5 sekundi za ova, ok fia :pos: :pos: :pos:
Го утна и стартот, беше надвор, плус тргна па застана.... фиа е друг свет.

Член од
20 јуни 2018
Мислења
124
Поени од реакции
367
Nerealno e deka vakva greska naprai Lando, utna parkiranje na start, a imase fantasticen start posle bogznae kolku vreme. Mora da jade jaka kazna za ova i najverojatno toa ke bide slucaj.

5 sekundi za ova, ok fia :pos: :pos: :pos:
Е колку треба да му дадат за 2-3 сантима што не ја допира линијата? 50? 5 секунди била казната и порано за други возачи за џамп старт или не правилно наместени. Баш на Скај Спорт ги кажуваа примерите сите по 5 секунди добивале.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.443
Поени од реакции
10.914
Па скроз немерливо е колку добил со тие 2-3 сантима. Може не добил ништо, може многу повеќе од 5 секунди.

Со медиум стартуваа и пак отидоа на медиум. Верстапен исто изгледа не знам
Верстапен софт-хард-медиум

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.578
Поени од реакции
38.871
Со медиум стартуваа и пак отидоа на медиум. Верстапен исто изгледа не знам
Е па немале друг сет, затоа морале или хард или софт. Софтот се чинел ризик, веројатно, плус сите 3 сета софт им беа користени за квалификациите, па затоа избрале хард. Само 2 сета медиум имаа.

Верстапен нема шанси да бил ист, зашто он имаше само 1 сет медиум.

Член од
20 јуни 2018
Мислења
124
Поени од реакции
367
Па скроз немерливо е колку добил со тие 2-3 сантима. Може не добил ништо, може многу повеќе од 5 секунди.

Верстапен софт-хард-медиум
5 секунди во формула не е мала работа, треба 15 круга да стискаш ко будала за да ги надоместиш.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.531
Поени од реакции
48.284
Е колку треба да му дадат за 2-3 сантима што не ја допира линијата? 50? 5 секунди била казната и порано за други возачи за џамп старт или не правилно наместени. Баш на Скај Спорт ги кажуваа примерите сите по 5 секунди добивале.
Pa ne znam kolku e praksata so ogled deka ne tolku cesto se slucuva ova, ama ovoj bese prilicno dosta ponapred, nesfatlivo so ogled deka prvicno zastana dobro pa otide ponapred, Maks odma primeti.

Kazna od 5 sekundi za vakov ogromen propust e preblago spored mene, i za jump start isto, eve hipoteticki denes za toa da bese kaznet, a startuvase fenomenalno, tie 5 sekundi bi gi zemal u sekoe vreme on so meklarenot za takov pekolen start, nisto ne mu smenija na kraj, so ogled na superiornosta na bolidot. Hipoteticki velam, od 6to da zeme 3 pozicii poradi jump start, sto tie 5 sekundi bi mu zemale, a dobil mnogu poise vo megjuvreme.

A i 2-3 santima, seriozen si so ova ili onaka na tepka kaza, znaes sto se 2-3 santima? Znaes kolku santima se gumite? I sea kazi mi dali na slikava dole stanuva zbor za 2-3 santima, malce fali so trkalata da e pred linijata, sporedbeno so kade e mercedesot na Rasel gore. Ne deka ne dobi prednost tuka, ova e prilicno golem propust ako se pravi sporedba kako e zastanat onoj pred nego.

1744569503803.png

Член од
14 август 2010
Мислења
1.270
Поени од реакции
1.536
Не е на Расел Мерцедесот горе, на Кими е. 5 секунди јаде Норис за неправилно позиционирање, а требаше + барем уште 5 за џамп старт. 3 места доби Ландо на стартот а тое многу поголема добивка од тие 5 секунди казна

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.851
Поени од реакции
12.072
Што побрзо сфатат од мекларен дека Пијастри е постабилен и дека треба него да го форсираат тоа подобро за нив иначе Ландо тешка ветеушка и паѓа под притисок нешто исто ко Леклерк па за да бидат шампион треба да имаат ненормално доминатен болид

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.029
Поени од реакции
9.159
Што побрзо сфатат од мекларен дека Пијастри е постабилен и дека треба него да го форсираат тоа подобро за нив иначе Ландо тешка ветеушка и паѓа под притисок нешто исто ко Леклерк па за да бидат шампион треба да имаат ненормално доминатен болид
Колку и да му е помоќен болидот Ландо со тој коцкарски табиет тешко дека ќе биде шампион. Лани изгледаше јако во втората половина на сезоната, оти се знаеше дека нема некои сериозни шанси. Кога ќе се појавеше шанса, овој зихер правеше некоја глупост.
Пјастри е јако стабиен дечко, плус мисли 300 на саат. Гледаш денеска имаше капацитет да го анализира Расел за гумите во време на трка. Многу е поконстантен, ама во Ф1 не секогаш има правда, Ландо е Британец и нема шанси Оскар да биде фаворизиран, бар во првата половина на сезоната. Ама како што оди, он сам ќе се стави на место.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.443
Поени од реакции
10.914
Колку и да му е помоќен болидот Ландо со тој коцкарски табиет тешко дека ќе биде шампион. Лани изгледаше јако во втората половина на сезоната, оти се знаеше дека нема некои сериозни шанси. Кога ќе се појавеше шанса, овој зихер правеше некоја глупост.
Пјастри е јако стабиен дечко, плус мисли 300 на саат. Гледаш денеска имаше капацитет да го анализира Расел за гумите во време на трка. Многу е поконстантен, ама во Ф1 не секогаш има правда, Ландо е Британец и нема шанси Оскар да биде фаворизиран, бар во првата половина на сезоната. Ама како што оди, он сам ќе се стави на место.
За Оскар е доволно да не го тераат да му отстапува место на Ландо секој пат кога ќе се еден пред друг. А тоа нема да се дешава. Негово е да се држи горе, другото само ќе си дојде.

Член од
14 август 2010
Мислења
1.270
Поени од реакции
1.536
Расел куртули од казна, стјуардите се согласиле дека не стекнал никаква предност со отворањето на ДРСот во таа една секунда.
Имал проблеми со дугмињата на кокпитот и го стиснал дугмето за радиоврска а се отворил ДРСот :pos:
Одма сватил и го исклучил

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Член од
7 декември 2019
Мислења
5.029
Поени од реакции
9.159
Расел куртули од казна, стјуардите се согласиле дека не стекнал никаква предност со отворањето на ДРСот во таа една секунда.
Имал проблеми со дугмињата на кокпитот и го стиснал дугмето за радиоврска а се отворил ДРСот :pos:
Одма сватил и го исклучил
Пријави и пред тоа дека нема ДРС, мислам дека му рекоа дека ќе го решат тоа или он може рачно да го ресетира.
Стварно глупо би било за таква работа да го казнат.

Kajgana Shop

На врв Bottom