Black Mirror

• Креатор на темата Креатор на темата Anon
  • Време на започнување Време на започнување
Вие сте арни.

Јас ја изгледав ЦЕЛА наводна S07E01 (а реално S01E01) и цело време мислев дека ми е познато (и ми беше чуднo зашо мобилните им беа постари).

Абе навика ти е тебе серии да почнуваш од крај, ништо ново :icon_lol:

Абе навика ти е тебе серии да почнуваш од крај, ништо ново :icon_lol:

Овде е обратно синовац.

А тоа за GoT беше - изгледав неколку епизода од трета сезона, па почнав од S01E01.

Каков comeback на Black Mirror човече, промашена епизода ми нема седмава сезона :D Се врати на велико Чарли Брукер, очигледно си ја завршил домашната задача, читал критики човекот и кркал ЛСД од време на време :icon_lol: ТОП сезона!

И јас првите 3 ги изгледав и до сега сите беа супер, баш како стариот добар Black Mirror. Третата епизода со хотелот личеше по малку на San Junipero, ама ми се допадна приказната, сепак. И некако мислам дека баш таа епизода ќе ги земе сите награди овојпат.

Овде е обратно синовац.

А тоа за GoT беше - изгледав неколку епизода од трета сезона, па почнав од S01E01.

Кога сфатив што направив со гледање финалето одма ми текна на тебе и ГОТ фијаското па кога видов слично пак ти се случило беше пресмешно, бидејќи веќе во тој момент сите сме гледале три различни епизоди (1,2,6) како прва за потоа да ме докрајчи @Setsuko кога почнала од епизода 5 како четврта различна во целиот хаос.

:lolzz:

Ја гледав и Common People (1) и го има тој Black Mirror шмек, simple. За жал веќе бев зависен од хаосот па продолжив со Eulogy (5). А патем имам една неизгледана од претходната сезона, финалето ако не се лажам.

Дали ви се допаѓа што градат светови универзуми, спојуваат епизоди и сите гимикс околу тоа?

Вози сезоната за сега, ќе вдахне живот во ајпито за да продолжат да снимат најверојатно.

Дали ви се допаѓа што градат светови универзуми, спојуваат епизоди и сите гимикс околу тоа?
Дефинитивно! Во Bete Noire тој ресторанот што го спомнуваат, Barney's го имаше во мојата омилена епизода, Shut Up And Dance, а читам дека имало референци за Barney's во White Christmas, Metalhead и Joan Is Awful. Има и уште еден куп такви cross-over-и помеѓу две различни епизоди. Ете, го имаше и Streamberry и што се уште не.

Инаку, само за илустрација до каде е дојдена креативноста на Брукер. Не знам колку е точно ова, мора да се провери, ама снимени се две различни верзии на Bete Noire, кои претставуваат две различни паралелни реалности. На Netflix-от на некои јузери, оригинално ресторанот се вика Barney's, а Верити со тоа ланчето го менува во Berney's (така беше и кај мене). Во другата верзија, оригинално ресторанот се вика Berney's, а Верити го менува во Barney's. Ова случајно го откриле двајца другари кои паралелно ја гледале епизодата на своите приватни Netflix акаунти, и наводно на едниот му се паднал Barney's, на другиот Berney's и после епизодата двајцата се скарале исто како да се дел од епизодата, или како да живеат во две паралелни реалности. Black Mirror си игра дури и со нас, гледачите и не прави дел од универзумот кој го гледаме. Не знам за вас, ама мене ова ми беше пре-ја-ко и ако е стварно точно, алал вера! Кој ви се падна вас првично: Barney's или Berney's?

На капата пишуваше Barney's на почетната сцена (знам дека паузирав и враќав), а после - Berney's

На капата пишуваше Barney's на почетната сцена (знам дека паузирав и враќав), а после - Berney's
Ти си ја гледал истата верзија како мене. Е сега има луѓе што го тврдат спротивното. :P

Ја завршив цела сезона. И јас си ги „густирав“ епизодите, по една нa ден, и сите 6 беа врв! Стварно вака јака сезона не се сеќавам да имало. Дури и во оние најдобрите сезони на почетокот на серијата имаше епизоди што беа meh. Тука не. :cuc:

Тешко дека би можел да направам некаков ранкинг на епизодите, зашто стварно сите беа добри, ама ај да пробам:
1. Common People
2. Bete Noire
3. Eulogy
4. USS Calister: Into Infinity
5. Plaything
6. Hotel Reverie

И сега имам желба да ги репризирам пак сите од почеток!

И конечно:

3x3 Shut Up and Dance
2x1 Be Right Back
1x3 The Entire History of You
4×4 Hang the DJ
1x2 15 Million Merits
1x1 National Anthem
3x1 Nosedive
3x2 Playtest
3x6 Hated in the Nation
3x4 San Junipero
4x2 Arkangel
3x0 White Christmas
4x1 USS Calister
2x2 White Bear
4x5 Metalhead
4x6 Black Museum
2x3 The Waldo Moment
3x5 Men Against Fire
4x3 Crocodile

Новава сезона најслаба до сега.
Ова го барав. До 4 сезона сум ги рангирал и после сум баталил.

Ги репризирав денес National Anthem (S01E01) и 15 Million Merits (S01E02). Добри и двете, ама особено 15 Million Merits мене ми е една од подобрите епизоди во сезонава. Многу јака поента има, многу силна порака, а плус Даниел Калуја искина со глумата!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom