Македонска фудбалска репрезентација

Член од
30 мај 2012
Мислења
2.022
Поени од реакции
3.138
За тие што не бевме во можност да ја гледаме утакмицата има ли некаде по нет каде што може да се изгледа снимка?

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.932
Поени од реакции
2.988
Победа против Велс е императив, ама НАЈБИТНО е на оваа средба да не се доживее пораз.
Сепак Велс е репрезентација која е стандарден учесник на европски и светски првенства.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.870
Поени од реакции
4.896
Kade karti da kupime za so Vels? Da go nosam surkovo mal na utakmica.

Hoy

Член од
7 септември 2017
Мислења
586
Поени од реакции
1.964
Омерагиќ:
“Како знак на поддршка и солидарност, сакам да најавам дека приходот од влезниците за нашиот следен натпревар против Велс ке биде дониран за повредените и семејствата на загинатите.”

Последна утакмица за репрезентација ми била со Шкотска на стариот Градски кога ни го тргнаа транспарентот со Јохан и еве сега ќе идам пак.
Нека се напуни Градски, или сега сплотени или никогаш.

Член од
2 август 2017
Мислења
300
Поени од реакции
472
Победа против Велс е императив, ама НАЈБИТНО е на оваа средба да не се доживее пораз.
Сепак Велс е репрезентација која е стандарден учесник на европски и светски првенства.
Стандарден учесник на светски и европски првенства? Ако мислиш дека за стандардно се смета тоа што имаат учествувано досега само на едно светско и тоа далечната 1958г. и само на едно европско 2016г, тогаш дефинитивно биле стандардни.:facepalm:

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.859
Поени од реакции
4.591
Ќе се види сега колку ни е силата, не дека се многу квалитетни Велшаниве ама барем редовна минутажа имаат во матичните клубови

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.932
Поени од реакции
2.988
Стандарден учесник на светски и европски првенства? Ако мислиш дека за стандардно се смета тоа што имаат учествувано досега само на едно светско и тоа далечната 1958г. и само на едно европско 2016г, тогаш дефинитивно биле стандардни.:facepalm:
Последните години играат, тоа ми беше поентата.
ЕП 2016, ЕП 2020, СП 2022 .
Репрезентацијата на Велс е во страшна форма под водство на Белами, ако не се лажам немаат пораз на 7 утакмици во низа.
Сепак станува збор за сериозен ривал, кој не е нормално да се потценува, реми не би било воопшто неуспех.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.189
Поени од реакции
117.913
Репрезентацијата на Велс е во страшна форма под водство на Белами, ако не се лажам немаат пораз на 7 утакмици во низа.
Сепак станува збор за сериозен ривал, кој не е нормално да се потценува, реми не би било воопшто неуспех.
Да, ама ако сакаме второ место барем мора да ги тепаме дома. Рачунај на вештачката трева во Казахстан нема да тепаме гарант, тој терен е многу заебан, во Велс исто тешко да тепаме, за Белгија да не зборам. Мора да ги тепаме Велс и Казахстан дома, а на гости кај овие да пробаме да не изгубиме и да се надеваме дека Велс нема да тепа во Казахстан.

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.224
Поени од реакции
2.973
И ние немаме пораз 7 утакмици :D

Член од
29 октомври 2023
Мислења
652
Поени од реакции
888
На нас ич не ни оди против островски екипи,барем мене така ми се чини,многу се физички спремни Велшаните,многу неатрактивни а не се лоши,од друга страна ние некако многу неубедливи и покрај победата некако не беше тоа тоа,се надевам дека се штедеа малку,но добро некако и теренот изгледаше многу наводнет.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.221
Поени од реакции
4.108
На нас ич не ни оди против островски екипи,барем мене така ми се чини
Па баш не е така. Шкотска, Ирска, Велс, сме ги победиле и порано. Со Англија секој циклус во кој сме играле квалификации сме земале барем бод (а Англија е сто пати подобра од овие другиве). Во младинските категории сме ги победувале Северна Ирска, Шкотска). На клубско ниво, Бери Таун беше елиминиран од Вардар, па уште еден велшки тим загуби од Шкендија. Работнички имаше 1-1 со Болтон дома.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom