Исчезнати лица

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.776
Поени од реакции
23.016
100 пати повторија дека обвинителството заврши со доказите.
Обвинителството заврши со изнесувањето на докази, ама може да излезат нови моменти кога ќе го испрашуваат таткото. Иако шансите за такво нешто се минимални.

Туку, ич не сакам да звучам како равноземјашите или некој што во сè бара теорија на заговор, ама нели ви е малку чудно што буквално на истиот датум (27 ноември) кога е нападнат и претепан дедото на Вања, Ванчо Лазаров (во тоа време штотуку именуван за нов директор на царина, по промената на власта во 2002) е убиена и неговата внука ,21 година подоцна?

newcastle

Shearer
Член од
23 декември 2014
Мислења
534
Поени од реакции
419
Обвинителството заврши со изнесувањето на докази, ама може да излезат нови моменти кога ќе го испрашуваат таткото. Иако шансите за такво нешто се минимални.

Туку, ич не сакам да звучам како равноземјашите или некој што во сè бара теорија на заговор, ама нели ви е малку чудно што буквално на истиот датум (27 ноември) кога е нападнат и претепан дедото на Вања, Ванчо Лазаров (во тоа време штотуку именуван за нов директор на царина, по промената на власта во 2002) е убиена и неговата внука ,21 година подоцна?
И уште по чудно баш тогаш се врати Даравелски во државата и повторно го снема.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.142
Поени од реакции
117.745
А чекај бе малце, Манев вика дека некој трет човек го уништил оружјето, а дека сме требале Палчо да го прашаме кој е тој човек. Он нејќел да го каже зашо бил фамилијарен човек и не знаел што се случило во моментот. Нели прикривање на инволвирани во кривично дело и прикривање на човек инволвиран во уништување на докази е само по себе кривично дело?

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.845
Поени од реакции
6.360
И пак да прашам:
Кога Панче ја превзема функцијата министер пред 8-9 месеци, најави внатрешна истрага во МВР за евентуални пропусти во истрагата во случајот.
Знае некој до каде е истрагата?

Сега знаеме, пример, дека украдена (и пријавена) кола со денови им се возела низ Скопје (сосе убијците на исчезнат и пријавен човек) и никој од МВР не успеал да ја открие?

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.502
Поени од реакции
4.488
А чекај бе малце, Манев вика дека некој трет човек го уништил оружјето, а дека сме требале Палчо да го прашаме кој е тој човек. Он нејќел да го каже зашо бил фамилијарен човек и не знаел што се случило во моментот. Нели прикривање на инволвирани во кривично дело и прикривање на човек инволвиран во уништување на докази е само по себе кривично дело?
Да, ама кога знаеш дека ке папаш доживотна веќе не ти е гајле и уште за сто дела да те судат, казната ти е пак иста.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.142
Поени од реакции
117.745
Да, ама кога знаеш дека ке папаш доживотна веќе не ти е гајле и уште за сто дела да те судат, казната ти е пак иста.
Да, ми текна и на овој момент. Све да им ебам како и да е, со секое ново рочиште добивам нови нагони за повраќање.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.845
Поени од реакции
6.360
Мое мислење, а ќе покаже времето дали сум во право...

4-та монструми се дефинитивно криви и претпоставувам дека ќе добијат максимална казна.
За таткото не сум баш сигурен, не успееја ниту еден доказ да извадат и најверојатно ќе биде ослободен. Евентуално нешто условно, колку да не му плаќаат оштета.

Полиција/Обвинителството/Судство...
Катастрофа е мал збор....

Член од
5 март 2018
Мислења
17.678
Поени од реакции
20.277

4-та монструми се дефинитивно криви и претпоставувам дека ќе добијат максимална казна.
За таткото не сум баш сигурен, не успееја ниту еден доказ да извадат и најверојатно ќе биде ослободен. Евентуално нешто условно, колку да не му плаќаат оштета.

Тоа е мислење скоро на сите тука освен на двајца без тројца, си се знаат кои се

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.856
Поени од реакции
4.873

Ne mozat uslovna da mu dadat, bidejki zakonski ne moze sudot da mu dade poniska od minimalnata.. Za ubistvo i grabnuvanje nemas propisano uslovna kako minimalna..

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.776
Поени од реакции
23.016
Ne mozat uslovna da mu dadat, bidejki zakonski ne moze sudot da mu dade poniska od minimalnata.. Za ubistvo i grabnuvanje nemas propisano uslovna kako minimalna..
Пониска од минималната може, повисока од максималната не може. Така е според нашиот Кривичен Законик.

Kajgana Shop

На врв Bottom