Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.498
Поени од реакции
4.735
Teska para si dal bogami, 57 evra. Ednostavno e, tie se parite. Da vidis u privatna bolnica kolku kostaat uslugite, kolku u drzavna.
Како бе тие се парите? 180.000 евра коштал само авионот да одат само на некоја средба во Будимпешта, а ние тука ќе донираме од свој џеб со пораки за да спасуваме жртви кои плаќаат здравствено осигурување секој месец??? Според пријавените плати што ги имаат сите функционери, треба да крпат за леб, а не да имаат по 5-6 станови, викендици, и коли од по 100.000 евра.

Ова е лоповска држава, со кретенски народ. Што побрзо се иселат сите од тука, тоа подобро.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.695
Поени од реакции
14.614
Интересно како тоа форумов „паѓаше“ во вакви моменти во државава кога на власт беше претходната гарнитура.
Или кога се најавуваа протести и слично.

Дали има тема на форумов за модуларната болница, не можам да најдам...
Едит - сепак имало.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.498
Поени од реакции
4.735
Интересно како тоа форумов „паѓаше“ во вакви моменти во државава кога на власт беше претходната гарнитура.
Или кога се најавуваа протести и слично.

Дали има тема на форумов за модуларната болница, не можам да најдам...
Ќе ти кажат сега дека тоа е чиста случајност, или баш тогаш имале простор за да го апдејтираат форумот.

Член од
2 април 2023
Мислења
405
Поени од реакции
906
И натаму си стојам на ставот дека не е обезбедувањето главниот виновник, дури и спротивно од тоа.
1742311850359.png

И овие не се далеку од Вучиќ...
Верувам дека мнозинството во Бугарија како во Србија се оградува од вакви политизирања на трагедијата.
1742312010243.png

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.151
Поени од реакции
75.404
Па вие што цело време реалтивизирате и повикувате да нема протести не сте ништо поарни од фаци ко Бужаровска и Серала.
Како баби некои, зошто тогаш не се протестирало, зошто вака, зошто онака.
Излеговте ли вие да протестирате кога се менуваше името или за договорот со Бугарија, протести кои беа апла контра сдс?
Па истите луѓе протестираат секогаш, 90% од тие ги заболе стапот ако Серала или другите од умрената сдс која господ не ја воскреснува, си правел поени на сметка на протестите, важна е масовност и истите не се смена на власта, туку на системот.
Сто пати повеќе ќе направиш ако изразиш револт, па макар и еден виновник да биде разрешен поради тоа, отколку да дремеш и да викаш, абе нема сврха и другите да дојдат исто е.
Па исто е ЗАТОА ШТО СТЕ СИГУРНИ ГЛАСАЧИ, задоволни со "абе лоши се овие, ама другиве се побетер".

Член од
17 август 2011
Мислења
10.481
Поени од реакции
18.769
Па малце ли се од мене 3000, од тебе да се 3000 итн
Газа у аптека е 100 денари, 200 да е.
Бараа кардинални работи кои МОРА да ги имаат. Ја нема да умрам за 50€. Кај се?
Tie 50 evra se nisto. Zdravstvoto vlece mnogu pari, primer ima eden kup aparati sto kostaat milionski sumi, i se potrosen materijal. Toa e realnosta.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.392
Поени од реакции
5.827
Ја вчера ко економист се чудев, кај идат 7,5% од секоја плата секој месец.
Од мене само 57€ зимаат. Земале и овој први. После 2 нед: нема гази, нема завои, нема дијазепами, нема чаршафи. НИШТО.
Кај се?
Вчера ми вика другарка, абе Мачка (името мое) до ова ли ти дое.
Не ми дое, само размислувам. За 50-60 души: Клиника, Градска, Воена, 8Ми немаа НИШТО.
Како да е ванредно стање. Шо ако беа поише?? Војна да се деси еве, ко шо сме на раб? Шо ќе праиме?
За шо плаќаме алоооо
Автоматски споено мислење:

За помалце од 2 саати се гледаме на Плоштад! Викајте кој знаете
Тек за фирми колку екстра придонеси лупаат а на крај на ден кога ти притреба нешто не можеш да добиеш. Ќе си работиш фер ќе плаќаш даноци, поголеми плати, придонеси платени викенди ако има потреба на работници и ти доаѓа некој мангуп ко овој кој оперира без лиценци, фирми кои имаат сопственост во повеќе индустрии кај што имаш конфликт на интереси и никој не превзема ништо и после терај. Епа терај.

Може си дискриминиран во странство ама барем знаеш на што си, тука имаш само привидна безбедност
Автоматски споено мислење:

Ама зашто не сме држава, нема да има отштета, туку ќе има "тапшање по рамо" и многу ни е жал "Крокодилски солзи", неисплаќање оштета е исто што и непревземање одговорност, ги разрешиле некој си таму опаши, локални началници, уау многуу више направиле. Греота и срамота!
Не постои пара што ќе компензира трауми нити па ќе врати живот.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.481
Поени од реакции
18.769
Како бе тие се парите? 180.000 евра коштал само авионот да одат само на некоја средба во Будимпешта, а ние тука ќе донираме од свој џеб со пораки за да спасуваме жртви кои плаќаат здравствено осигурување секој месец??? Според пријавените плати што ги имаат сите функционери, треба да крпат за леб, а не да имаат по 5-6 станови, викендици, и коли од по 100.000 евра.

Ова е лоповска држава, со кретенски народ. Што побрзо се иселат сите од тука, тоа подобро.
Toa deka ima lopovi i deka generalno se pickaat drzavni pari za gluposti e nacin na zivot tuka. Imase izbori, partijata koja promovirase skromni patni trosoci dobija samo 6 pratenici, ocigledno glasacite ne gi zanima toa.

Asalno zdravstvo bara mn poise od 50 evea mesecno. Aparaturata kosta isto ko u germanija, doktorite sakaat germanski plati ili si odat tamu, a budzetot e toj.

Член од
21 април 2024
Мислења
127
Поени од реакции
239
Колку се воздржувам да не пишам да не јадам бан од темава ама не се трпи
Да му се изнаебам се на секој што успеа да ја политизира најголемата трагедија што ни се има случено
Се да ви ебам

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.755
Поени од реакции
60.337

Kajgana Shop

На врв Bottom